Vzw - Vrijwilligers

Recent toegevoegde tips & adviezen

VZW - VRIJWILLIGERS - 29.08.2023

Vrijwilligers mogen event van uw VZW bewaken

Uw VZW organiseert elk jaar een fuif waarop leden en sympathisanten uitgenodigd worden om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Mag ze dan voor de bewaking een beroep doen op haar vrijwilligers? Onder welke voorwaarden wel of niet?
Lees meer

VZW - VRIJWILLIGERS - 20.06.2023

Verenigingswerk: iets voor uw VZW?

Uw VZW komt handen tekort en u wilt op een vlotte manier (gelegenheids)medewerkers vergoeden. In dat geval kan verenigingswerk voor bepaalde VZW’s een oplossing zijn. Wat houdt dat regime precies in en welke VZW’s komen in aanmerking?
Lees meer

VZW - VRIJWILLIGERS - 06.06.2023

‘Verplichte’ vrijwilligers in uw VZW?

Het kan best voorkomen dat uw VZW een beroep doet op mensen, die om de een of andere reden verplicht zijn om onbezoldigd werk te verrichten, bv. studenten of mensen die op die manier een alternatieve straf uitvoeren. Die verplichte vrijwilligers vallen niet onder hetzelfde statuut als ‘echte’ vrijwilligers. Wat moet u daarover weten?
Lees meer

VZW - VRIJWILLIGERS - 06.06.2023

Niet iedereen mag zomaar vrijwilliger zijn

In veel VZW’s is het een taak die nooit eindigt: de zoektocht naar vrijwilligers. Maar mag iedereen zomaar als vrijwilliger aan de slag? Hieronder wijzen we op enkele belangrijke aandachtspunten.
Lees meer

VZW - VRIJWILLIGERS - 02.03.2023

Hoe zat het ook alweer met de kostenvergoedingen voor vrijwilligers? De regels in 2023

Als VZW kunt u uw vrijwilligers vergoeden voor bepaalde kosten die ze maken, terwijl ze hun vrijwilligerswerk bij u uitvoeren. U heeft de keuze tussen een reële of een forfaitaire kostenvergoeding. We zetten de aandachtspunten en de meest recente bedragen op een rijtje.
Lees meer

VZW - VRIJWILLIGERS - 14.02.2023

Fiscus staat forfaitaire onkostenvergoeding vrijwilligers ook toe als uw VZW vennootschapsbelasting betaalt!

VZW’s die onder het stelsel van de vennootschapsbelasting vallen, mogen voortaan ook van de forfaitaire onkostenvergoeding gebruikmaken die ze betalen aan hun vrijwilligers. De fiscus stuurt zijn standpunt daarover bij in een nieuwe circulaire van 3 januari 2023.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app