WEBDIENSTEN - VIDEO - 10.08.2018

Eén video op meerdere schermen

Wilt u soms een video simultaan laten afspelen op meerdere computers, bv. tijdens een presentatie, workshop of vergadering (op afstand)? Welke tools helpen u daarmee? Wij testten er enkele voor u uit.

Waarom zou u?

Stel, u heeft een video waarin een van uw producten gepresenteerd wordt. Deze wilt u graag gelijktijdig afspelen op meerdere computers in uw winkel. Of u houdt een workshop en wenst via verschillende schermen alle deelnemers simultane instructies te geven, of u belt met een collega of klant en wilt een video-opname live becommentariëren terwijl u deze beiden op uw eigen computer bekijkt. In dergelijke gevallen kunnen onderstaande tools een oplossing bieden.

Sync Video

Met behulp van Sync Video ( http://www.sync-video.com ) kunt u YouTube- of Vimeo-video’s simultaan laten afspelen. Klik op de Create new room -knop om aan de slag te gaan. Kies een gebruikersnaam, plak vervolgens de url van de video in het hiervoor voorziene veld en klik op het plusteken. Daarna krijgt u via Invite een weblink die in de browser van de andere computers geplakt moet worden. Klik dan op elke pc op de afspeelknop om de video te laten weergeven.

Let op 1! Vergeet niet om de Synchronized -knoppen in te drukken om die simultaan te tonen op alle schermen. Wanneer u op de eerste computer de film bv. pauzeert of terugspoelt, dan gebeurt dat ook op de andere toestellen (op de andere pc’s heeft u die controle-optie niet). Onderaan treft u ook een chatbox aan: daarmee kunt u communiceren met de andere computers. Tip.  Er bestaat ook een handige Chrome- en Firefox-extensie voor Sync Video.

Let op 2! Heel wat andere webtools pretenderen niet alleen overweg te kunnen met filmmateriaal van YouTube en Vimeo, maar ook met dat van andere videoplatformen zoals Dailymotion. Wij testten zowel Watch2gether ( http://www.watch2gether.com ) als myCircle.tv ( http://www.mycircle.tv ) uit, maar moesten vaststellen dat die niet doen wat ze beloven.

Gaze

Heeft u eigen filmmateriaal, dan moet u dit eerst naar bv. YouTube uploaden om te kunnen weergeven via Sync Video. Met Gaze ( http://www.letsgaze.com ) hoeft dat niet: daarmee kunt u uw eigen video’s simultaan afspelen op (weliswaar slechts) twee computers. Let op!  Het videobestand moet wel op beide pc’s aanwezig zijn. Gaze kan ook alleen mp4-formaten afspelen, dus mogelijk moet u eerst een extra tool als Online-Convert ( http://bit.ly/GazeConvert2Mp4 ) inzetten.

Op beide pc’s kunt u de video pauzeren, terug- of verder spoelen, enz. Gebruikt u Gaze om op afstand met iemand in realtime over dezelfde beelden te praten? In dat geval kunt u tijdens het afspelen ook communiceren via de microfoon en webcam (u kunt die functie ook desactiveren). Chatten kan ook, door simpelweg tekst te tikken in het midden van het scherm. Ter info: in principe zou u via Gaze ook gelijktijdig YouTube-filmpjes kunnen afspelen, maar dat lukte ons niet.

En Netflix?

Wilt u op twee computers simultaan naar een Netflix-film kijken? Overweeg dan de Chrome-extensie Netflix Party ( https://www.netflixparty.com ). Let op!  Wij ondervonden bij onze tests wel een vertraging van ongeveer twee seconden.

Gebruik Gaze om simultaan uw eigen videomateriaal op twee computers te tonen, inclusief extra communicatie-opties. Gebruik Sync Video om gelijktijdig YouTube- en Vimeo-filmpjes op meerdere schermen te laten afspelen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878