WEBDIENSTEN & SOFTWARE - ONLINE SAMENWERKEN - 27.08.2018

Gemakkelijk bestanden delen doet u zo

Er bestaan verschillende manieren om bestanden met anderen of tussen verschillende apparaten uit te wisselen. Een greep uit de mogelijkheden.

De oude bekenden

Wanneer u een cloudopslagtool zoals Dropbox ( http://www.dropbox.com ) of Google Drive ( http://drive.google.com ) gebruikt, dan is de inhoud ervan toegankelijk op alle toestellen waar u uw account opent. Ook bestanden of mappen delen met andere personen kan vlot via de share -functie.

Daarnaast zijn er ook verzenddiensten die als doel hebben grote bestanden te versturen. Een van de bekendste is WeTransfer ( http://www.wetransfer.com ): de gratis versie laat u per keer tot 2 GB uploaden, zonder dat u zich hiervoor hoeft te registreren. U geeft uw e-mailadres en dat van de ontvanger in. Die laatste ontvangt een link om de verzonden items te downloaden. Dat moet gebeuren binnen de 7 dagen.

File Dropper

File Dropper ( http://www.filedropper.com ) is minder bekend dan WeTransfer, maar laat u wel gratis bestanden tot 5 GB verzenden. Dat kan eveneens zonder registratie. Na het uploaden krijgt u een url die de ontvanger gebruikt om de file te downloaden. U hoeft hem deze weblink dus alleen maar door te geven, bv. via e-mail. Geüploade bestanden worden hier verwijderd wanneer ze binnen de 30 dagen niet gedownload worden.

SendTransfer

SendTransfer ( http://www.sendtransfer.com ) gaat nog een stap verder: hiermee kunt u gratis bestanden tot 10 GB versturen. De werkwijze is ongeveer dezelfde als bij de andere diensten, maar handig is wel dat u zelf kunt instellen hoelang de items beschikbaar blijven: tussen 1 dag en 14 dagen.

Ge.tt

Bij Ge.tt ( http://www.ge.tt ) kunt u meerdere bestanden naar de daartoe voorziene webruimte slepen. Die worden bewaard in een overzichtelijk ‘album’ met een unieke url. Diegenen met wie u deze ruimte deelt, kunnen hieraan ook zelf bestanden toevoegen. De files worden automatisch verwijderd na 30 dagen, maar met een gratis account kunt u dit vermijden. Dan wordt de uploadlimiet ook uitgebreid van 250 MB tot 2 GB.

Any Send

Any Send ( http://www.getanysend.com ) laat u vliegensvlug bestanden uitwisselen tussen apparaten binnen eenzelfde wifinetwerk (bv. in uw zaak, op kantoor, thuis, ...). Daartoe moet u wel eerst een stukje software installeren op uw apparaten (Windows, Mac en Android). Het overzetten van een bestand gaat zo: klik er eerst met uw rechtermuisknop op en kies ‘Kopieer’. Klik dan op het Any Send-icoontje in de taakbalk en selecteer het doelapparaat.

Droplr

Droplr ( http://www.droplr.com ) hebben we onlangs nog besproken, maar deze eenvoudige ‘drag & drop’-tool voor Windows, Mac, Android en iOS mag hier niet ontbreken. U moet deze tool wel eerst even installeren. Daarna sleept u de te delen bestanden gewoonweg naar het icoontje in uw taakbalk. Droplr uploadt het bestand (max. 2 GB) meteen en bezorgt u een downloadlink. Die kunt u naar de ontvanger mailen of hem rechtstreeks bezorgen via bv. Facebook of LinkedIn. De bestanden blijven onbeperkt beschikbaar, maar verdwijnen wel na 30 dagen van inactiviteit.

Gebruik SendTransfer om gratis bestanden tot 10 GB te versturen. U stelt zelf in hoelang die beschikbaar moeten blijven. Any Send is een handige tool om items vliegensvlug binnen eenzelfde wifinetwerk door te geven.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878