EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 27.08.2018

Is uw website nog online?

Wanneer u veel tijd steekt in uw website, wilt u uiteraard dat die altijd bereikbaar is voor uw klanten. Een monitoringtool houdt dit voor u in het oog.

Waarom zou u?

Uw website is het virtuele uithangbord van uw zaak. Klanten bezoeken die om bv. uw openingsuren of contactgegevens te checken, uw producten of diensten te bekijken en te vergelijken, een bestelling te plaatsen, een vraag te stellen, … Ze verwachten dan ook dat uw site altijd bereikbaar is. Soms is dat helaas niet het geval, omwille van een of ander technisch probleem. De kans is echter groot dat u dit niet eens weet. U zou uiteraard zelf regelmatig uw site kunnen controleren, maar een monitoringtool inschakelen is gemakkelijker. Die houdt het webadres permanent in het oog en waarschuwt u meteen wanneer er iets loos is.

Uptime Robot

Uptime Robot ( http://www.uptimerobot.com ) is zo’n tool. Wanneer u zich hier registreert, kunt u via de groene Add New Monitor -knop de url van uw website ingeven. Kies daarbij ‘http(s)’ als ‘monitortype’ en kies een passende naam. De ‘monitoring interval’ staat standaard ingesteld op vijf minuten: dat betekent dat de bereikbaarheid van uw website 12 keer per uur gecheckt wordt. Let op!  Vergeet niet om uw e-mailadres (dat u opgaf bij de registratie) als ‘alert contact’ aan te vinken, anders wordt u niet gealarmeerd bij problemen. Tip.  Via My Settings kunt u bijkomende e-mailadressen (bv. van uw collega’s) instellen.

Gratis. U kunt gratis maar liefst 50 verschillende te monitoren url’s ingeven. Tip.  Dit geeft u de gelegenheid om ook de websites van uw concurrenten in het oog te houden. Via uw persoonlijke dashboard kunt u voor elke site doorklikken naar de huidige status en de geschiedenis tot twee maanden terug. Let op!  Check wel via My Settings of de juiste tijdzone ingesteld is, anders klopt deze info mogelijk niet helemaal.

Betaald abonnement. Uptime Robot heeft ook een te betalen formule van $ 4,5/maand (jaarabonnement) of $ 5,5/maand (op maandbasis). Hiermee wordt uw website elke minuut gecontroleerd en heeft u recht op een gegevenshistoriek van een jaar. U krijgt dan ook een waarschuwing wanneer uw SSL-certificaat zal vervallen.

StatusCake

StatusCake ( http://www.statuscake.com ) doet ongeveer hetzelfde als Uptime Robot. Na registratie geeft u via New Test de te monitoren url’s in, en in het Contacts -gedeelte stelt u in wie bij problemen gewaarschuwd moet worden.

Gratis. De gratis versie laat u de status van max. 10 verschillende websites opvolgen. Dat gebeurt net als bij Uptime Robot om de vijf minuten. Voor één url kunt u ook de ‘page speed’ laten monitoren.

Betalend. Opteert u voor de te betalen formule, dan moet u daarvoor meer dan € 24/maand neertellen. U kunt dan wel 100 sites elke minuut laten controleren, desgewenst vanaf vaste locaties (in de gratis versie worden willekeurige plaatsen gebruikt). Ook SSL-monitoring en 15 ‘page speed’-testen zijn inbegrepen. Ter info: er zijn ook nog duurdere abonnementen met meer mogelijkheden (zie Pricing voor alle details).

Alternatieven

Een actuele vergelijking met andere tools vindt u op KeyCDN ( https://goo.gl/HScY52 ). Ook bij ValuePenguin ( https://goo.gl/Sv2WvV ) vonden wij een goede recensie terug.

Laat Uptime Robot gratis de online status van 50 websites monitoren: die van u, maar eventueel ook die van uw concurrenten. Een alternatief is StatusCake, waarmee u tien url’s in het oog kunt laten houden.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878