SOFTWARE - APPS - 10.08.2018

Met Google Lens ziet u meer

Wat is het? Vorig jaar werd de beeldherkenningssoftware Google Lens gelanceerd. Dankzij kunstmatige intelligentie en objectherkenning toont die relevante info op basis van wat hij ziet. Hij kan planten, dieren, monumenten en schilderijen herkennen, maar geeft bv. ook beoordelingen van restaurants die u op uw camera heeft staan.

Tip.  Een foto van een router kan zelfs automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord van de wifiverbinding laten invullen, en gegevens van visitekaartjes worden herkend en aan uw adresboek toegevoegd. Meer handige toepassingen vindt u bij CNet ( https://goo.gl/XheSqb ).

Android en iOS. Tot voor kort was Google Lens alleen beschikbaar voor de Google Pixel-smartphones. Nu is deze beschikbaar voor alle Android-toestellen, meer bepaald in de Google Foto’s -app, die u gratis vindt in de Play Store. Ook voor iOS-gebruikers wordt Google Lens geïntegreerd in diezelfde app, maar dat was bij onze test nog niet het geval.

Let op!  In tegenstelling tot op de Pixel-toestellen, waar Google Lens deel uitmaakt van de Assistant-functie, werkt het alleen voor foto’s die u reeds genomen heeft. Simpelweg uw camera naar een voorwerp richten om er meer over te weten te komen, volstaat dus niet met een gewone smartphone. Tip.  Op termijn zal dat wél het geval zijn voor meer toestellen van enkele specifieke merken.

Hoe werkt het? Ga naar een foto in Google Foto’s. Tussen de knoppen onderaan treft u nu ook een Lens-knop aan. Tik erop om het beeld te laten scannen en u krijgt info te zien op basis van wat herkend wordt.

Aparte app. Ter info: voor sommige Android-smartphones kan Google Lens ook al geïnstalleerd worden als ‘standalone’ app, dus zonder dat u nog Google Foto’s hoeft te gebruiken.

Probeer Google Lens, dat u (binnenkort) in de Google Foto’s-app op uw smartphone vindt. Deze functie herkent beelden en geeft op basis daarvan relevante achtergrondinformatie.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878