ZAKELIJK - FINANCIEEL - 07.02.2019

Mobiele betalingen in uw zaak?

Uw klanten hebben vaker hun smartphone dan hun portefeuille op zak. Hoe laat u hen mobiel betalen?

1. Apple Pay ( https://www.apple.com/benl/apple-pay/ ) werd een tijdje geleden in ons land gelanceerd voor iPhone- en Apple Watch-gebruikers. Voorlopig is dat weliswaar enkel voor klanten van BNP Paribas Fortis en dochterbanken Fintro en Hello bank!. Ze voegen hun bankkaarten, Mastercards en Visa-kaarten toe aan de app (een handleiding vindt u op https://goo.gl/9W4pXc ) en daarna kunnen ze contactloos betalen door hun telefoon of horloge tegen de betaalterminal te houden. Wilt u Apple Pay in uw zaak aanvaarden, dan moet uw terminal dus deze mogelijkheid ondersteunen. Kijk op https://goo.gl/yrgyhz voor meer info, of neem contact op met uw betaalprovider. Ter info: u betaalt geen extra kosten voor de ontvangen betalingen.

2. Bancontact en Payconiq. Betalen via de Bancontact-app is in ons land goed ingeburgerd, en ook het gelijkaardige Payconiq is vrij populair. Omdat beide oplossingen hetzelfde doel hadden, werden ze zopas samengevoegd in één app: Payconiq by Bancontact ( http://www.bancontactpayconiq.com ). Gebruikers van de bestaande Bancontact-app ontvangen (binnenkort) automatisch een update, en Payconiq-gebruikers moeten hun bestaande account in de nieuwe app activeren. Betalen gebeurt door een QR-code te scannen en de transactie te bevestigen. Android-gebruikers kunnen hun toestel ook tegen de terminal houden. Als handelaar vindt u alle nodige info op https://goo.gl/pAuwCt . Tip.  Weet alvast dat Payconiq by Bancontact werkt met of zonder betaalterminal. Heeft u die niet, dan betaalt u geen abonnementskosten, maar € 0,06 per transactie in uw winkel.

3. Google Pay ( https://pay.google.com/intl/nl_be/about/ ) voor Android-smartphones bestaat ook al een tijdje in ons land. De app wordt momenteel ondersteund door KBC (alleen debetkaarten) en BNP Paribas Fortis en diens dochterbanken (ook kredietkaarten). Betalen gebeurt door het toestel tegen de betaalterminal te houden. Als winkelier heeft u dus een terminal nodig die deze mogelijkheid ondersteunt. Kijk voor info op https://goo.gl/Mg4LDR , of contacteer uw betaalprovider.

Bekijk Payconiq by Bancontact als u geen betaalterminal in uw zaak heeft. Voor betalingen via Apple Pay en Google heeft u een ondersteunende betaalterminal nodig.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878