ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 07.02.2019

Organiseer uw evenementen online

Plant u binnenkort een evenement zoals een workshop, opleiding, productvoorstelling, seminar of bedrijfsuitstap? Wist u dat u de organisatie en opvolging hiervan volledig online kunt laten afhandelen?

Waar kunt u terecht?

Ruim aanbod. Heel wat webdiensten willen graag de online registratie van uw evenementen voor hun rekening nemen: Xing Events ( http://en.xing-events.com/our-services/ticketing/ , het vroegere Amiando), SimpleTix ( http://www.simpletix.com ), Eventzilla ( http://www.eventzilla.net ), Fikket ( http://www.fikket.com ), Eventbrite ( http://www.eventbrite.com ), enz. Zodra u een account gecreëerd heeft, laten ze u events aanmaken. Vervolgens kunt u die via de website promoten, er tickets voor verkopen of verdelen, de aanwezigheden en inkomsten online opvolgen, enz.

Hoeveel kost het? De meeste diensten brengen een commissie (een percentage van de inkomsten en/of een vast bedrag) in rekening. Let op!  Hoewel Xing Events op het eerste gezicht geen fee aanrekent voor gratis evenementen, betaalt u hier nog altijd € 0,99 per geregistreerde deelnemer. Maar gelukkig is er ook een volledig gratis alternatief: Fikket. De dienst is o.a. in het Nederlands beschikbaar.

Hoe werkt Fikket?

Pagina. Na registratie kunt u via My Account de lay-out van uw persoonlijke evenementpagina vastleggen. De mogelijkheden bestaan uit het instellen van een achtergrondkleur, het uploaden van uw bedrijfslogo en het kiezen van een webadres (in de vorm van http://uwzaak.fikket.com ). U kunt ook de standaardtaal aanpassen (Engels, Nederlands, Frans of Spaans) en een beschrijving, contactgegevens en de website van uw zaak toevoegen. Het resultaat ziet u via My public page en kunt u op elk moment wijzigen.

Evenement. Vervolgens kunt u in uw Dashboard of via My events een evenement creëren. U vult een titel en een beschrijving in, en ook de datum, het tijdstip (begin en einde) en de locatie stelt u in. Wij slaagden er echter niet in om Google Maps te integreren. Ook het toevoegen van grafische bestanden, ter illustratie van een event, lukte ons niet. Volgens de initiatiefnemers worden die euvels spoedig opgelost.

Tickets. U kunt ook aangeven wanneer de verkoop (of eventueel gratis verdeling) van de toegangstickets start. Het is mogelijk om verschillende tickettypes te creëren, bv. voor kinderen en volwassenen, vips, eigen werknemers, enz. Voor te betalen tickets kunt u uw PayPal- of Ogone-account aan Fikket koppelen. U kunt indien gewenst zelfs reserveringskosten instellen (want de betaaldiensten brengen zelf een commissie in rekening). Tip.  U kunt ook offline betalingen aanbieden (bv. aan de kassa of via overschrijving) en automatisch facturen laten genereren voor professionele klanten. Handig is ook dat Fikket rekening houdt met de maximumcapaciteit die u zelf opgegeven heeft. Elk ticket bevat overigens een unieke barcode, die met de juiste apparatuur bv. aan de kassa gescand kan worden.

Opvolging. Na een klik op de Publish -knop krijgt uw evenement een unieke url. Die kunt u zelf verspreiden via e-mail, Facebook, LinkedIn, … In de ‘edit’-modus van het event vindt u ook een code om een ‘Book now’-knop in uw website te integreren. Via het Dashboard blijft u op de hoogte van o.a. het aantal inschrijvingen en de reeds geboekte inkomsten.

Probeer Fikket eens uit voor de volledige online afhandeling van uw evenementen. Deze gratis webdienst laat u zelfs verschillende tickettypes creëren en aanbieden in een Nederlandstalige interface.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878