BELGISCH KORT - 10.04.2007

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites

Hoe eet u gezond?

Steeds meer mensen kampen met overgewicht en dit heeft natuurlijk te maken met onze voedings­gewoonten. De FOD Volksgezondheid wil u infor­meren én helpen via de site van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan. De rubriek Gezonde Voeding - meteen de hoofdbrok - focust op vier specifieke doelgroepen (0-3 jaar, 3-12 jaar, 12-18 jaar en 60+). Voor elke leeftijdscategorie is er een aparte pdf-gids, maar de volledige gids van 64 pagina’s kan ook in één keer gedownload wor­den. Het gaat om heel fraaie brochures met veel praktische tips en adviezen - aanbevolen lectuur! Handig is ook het interactieve spel waarin u vra­gen moet beant­woorden en keuzes moet maken. Achteraf kunt u al uw juiste of foute antwoorden nog eens bekijken met commentaar. Tot slot is er een overzicht van links naar interessante sites. Een goed uitgewerkt en nuttig initiatief!

Adres: http://www.voedingsplan.be

De juiste mp3-speler

Zit u met een hele collectie aan mp3’s op uw computer? Dan is het misschien weleens tijd om een mp3-speler aan te schaffen zodat u ook onder­weg van muziek kunt genieten. Vooraleer u er eentje koopt, neemt u het best eens een kijkje op Speler-MP3.be. Dit is een website voor ‘newbies’ die op zoek zijn naar onafhankelijke info en advies. De verschillende types van mp3-spelers worden hier kort besproken, met de nodige aan­dacht voor extra mogelijkheden (gegevens­opslag, foto’s, radio, enz.) en de batterijen. Ook de ver­schillende merken komen aan bod, naast de diverse modellen - die laatste rubriek was echter offline bij ons bezoek. Aparte aandacht wordt er besteed aan iPhone en Zune en verder zijn er nog wat links naar eBay en online winkels. In het forum valt weinig te beleven, maar verder is dit een leuk initiatief.

Adres: http://www.speler-mp3.be

Kijken naar fiscaal advies

Zgn. vodcasts - online video-uitzendingen - zijn in. Maar wie zou denken dat ook fiscaal advies het onderwerp van vodcasts kan zijn? Als u twijfelt, neem dan eens een kijkje op Tiberghien.tv, de website van het gelijknamige advocatenkantoor. De video’s zijn niet zozeer bedoeld als technische uiteenzettingen, maar ze willen vooral praktische inzichten verschaffen. Toen wij de site bezochten, waren er acht video’s beschikbaar over eerder vrij technische onderwerpen (klik op Uitzendingen): o.a. over de afschaffing van de effecten aan toonder, de BTW-eenheid en de successieplanning voor weder­samengestelde gezinnen - naast enkele vod­casts in het Engels en het Frans. Leuk is dat ze in hoofd­stukjes opgesplitst zijn: dat maakt het over­zichtelijker en dat zorgt ook voor snellere down­loads. De hoofdlijnen worden ook in tekstvorm weer­gegeven zoals op een slide. Wel crashte deze site al weleens in onze IE-browser.

Adres: http://www.tiberghien.tv

Uw cv online

Internet is door zijn interactieve karakter al ge­­ruime tijd het medium bij uitstek voor het zoeken naar een job. Bij Sending My CV creëert u gratis uw profiel en stelt u een cv en een motivatiebrief op die u online kunt bewaren en later eventueel kunt be­­werken. Leuk is dat u die dan in één keer naar 500 bedrijven - die in uw profiel geïnteres­seerd kunnen zijn - kunt laten versturen. Dat kost u wel € 50 per keer. Op de site vindt u verder ook tips voor het opstellen van een goed cv en een motivatiebrief voor een spontane sollicitatie. Daar­naast leert u ook alles over een goed verken­nend gesprek en over selectieproeven. En ook infor­matie over de arbeidsmarkt krijgt u hier gratis.

Adres: http://www.sendingmycv.com

Hoe eet u gezond? Op de site van het Nationaal Voedings- en Gezond­heidsplan komt u het te weten voor vier verschillende leeftijdsgroepen. Fiscale adviezen in de vorm van ‘vodcasts’ vindt u op Tiberghien.tv.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878