BELGISCH KORT - 22.05.2007

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites

Online portefeuille

De online versie van de krant De Standaard pakte onlangs uit met een nieuwigheid: Mijn Portefeuille. Daarmee kunt u - zelfs als u geen abonnement heeft - gratis een beleggingsporte­feuille aanmaken en beheren. Na registratie en inloggen belandt u op de Aandelenpagina, waar u uw portefeuille aanmaakt. U zoekt eerst naar de gewenste aandelen (op naam of op symbool), die u dan aan uw portefeuille kunt toevoegen. Als u uw aankoopkoers ingeeft, dan wordt automatisch het rendement berekend. Uiteraard kunt u alle gegevens nadien nog wijzigen en van elk aandeel kunt u gedetailleerde gegevens opvragen. Vermits u verscheidene portefeuilles kunt creëren, is dit ook handig om één of meerdere volledig virtuele be­­leggingen over een bepaalde periode uit te testen. Qua aanpak is dit volledig te vergelijken met de gratis portefeuille die u bij De Tijd (http://www.tijd.be) kunt aanmaken, alleen vinden we de tabel met het overzicht van uw aandelen bij die laatste misschien iets overzichtelijker.

Adres: http://www.standaard.biz/mijnportefeuille

Nieuws uit Brussel

Brussel Nieuws - een samenwerking tussen TV-Brussel, het weekblad Brussel Deze Week en de stadsradio FM Brussel - bestaat al een tijdje, maar onlangs werd die site in een nieuw kleedje ge­­stoken. En het resultaat mag er wezen: een fris ogende en overzichtelijke startpagina gekoppeld aan een vlotte navigatie. Naast de vertrouwde ru­­brieken (cultuur, politiek, economie, stadsnieuws en -leven en sport) zijn er nu ook een aantal the­ma­tische reeksen, zeg maar dossiers. Afhankelijk van het aanbod kunt u de nieuwsberichten lezen, be­­luisteren of bekijken. Alle multimedia-items zijn ook in een aparte rubriek verzameld en er zijn rechtstreekse links naar het radiojournaal (FM Brussel) en het televisiejournaal (TV Brussel). Elke rubriek heeft nu ook een eigen rss-feed en alle artikels worden in een archief bewaard.

Adres: http://www.brusselnieuws.be

Vakantiewoningen op kaart

Onlangs hadden we het nog over zgn. mashups voor Google Maps. Een goed voorbeeld hiervan is eeeHop, een dienst voor het huren en het ver­huren van vakantiewoningen in Europa. U stelt eerst uw taal in en dan kiest u een land of een streek. Met­een verschijnt er een kaart waarop de ver­­schil­lende aanbiedingen als punaises weer­ge­geven zijn. Kiest u voor Satelliet, dan wordt het plannetje vervangen door een satellietfoto - ideaal om een realistisch beeld van de ‘rustige omgeving’ of het ‘zicht op zee’ te krijgen. Klikt u op een punaise, dan verschijnt er een pop-up met daarin beknopte informatie en een foto. De link Details opent een aparte fiche met verdere info (beschik­baarheid, extra foto’s, …). Het aanbieden van een woning is dit jaar nog volledig gratis, vanaf 2008 betaalt u - behalve in juli en augustus - € 12 per maand. Het aanbod was bij ons bezoek weliswaar nog vrij beperkt, maar daar zal wel snel verandering in komen, want dit is een origineel initiatief.

Adres: http://www.eeehop.com

Waarborgregeling

Als jonge KMO of starter is het niet altijd makke­lijk om een krediet bij uw bank los te weken, u weet wel: waarborgen, enz. Via de Waarborg­regeling stelt de Vlaamse overheid zich borg voor een gedeelte van het krediet dat een KMO nodig heeft. Op de website van de Participatiemaat­schappij Vlaanderen verneemt u alles over de voorwaarden, de berekening van de premies en de aanvraag­procedure. Er zijn ook enkele cijfer­voorbeelden en de site geeft een overzicht van de deelnemende financiële instellingen.

Adres: http://www.waarborgregeling.be

Wilt u uw aandelen opvolgen? Dat kon al langer via de website van De Tijd, maar nu heeft ook de site van De Standaard een handige Mijn Portefeuille-module. Zeker eens uitproberen dus!

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878