ZAKELIJK - JOBS - 16.09.2009

Sterk in werk

Wie nieuwe carrièrekansen zoekt, valt meestal terug op sites zoals Vacature en Jobat, maar waarom geen ‘metazoeker’ gebruiken zoals het nieuwe Indeed?

1. Nieuwe speler. Indeed (http://be.indeed.com) is nieuw op het Belgische web. Op deze site kunt u gratis via één zoekopdracht in meer­dere jobsites zoeken: zowel de ‘grote’ (bv. Vacature, Jobat, …) als de kleinere. Daarnaast wordt er ook gezocht op de websites van interim­kantoren en rechtstreeks bij de aanwervende bedrijven zelf. Zoeken kan op functie, op de naam van het bedrijf en de regio. Wij zochten naar vacatures voor ‘boekhouder’ en ‘kok’ en kregen resp. 321 en 181 ‘hits’. Tip. Handig is dat u nieuwe vacatures voor de opgegeven zoekopdracht auto­matisch kunt laten versturen naar uw mailbox. Careerjet (http://www.careerjet.be) bestaat al langer en is vergelijkbaar. De zoekmogelijkheden zijn identiek en ook hier wordt er gezocht bij grote en kleine jobsites, interimkantoren en bedrijven. De zoektermen ‘boekhouder’ en ‘kok’ leverden bij ons bezoek resp. 578 en 295 resultaten op. Een betere score dus dan nieuw­komer Indeed. Ter info: Careerjet is eveneens gratis te consulteren.

2. Beperkter. Arbajob (http://www.arbajob.com) doorzoekt ook gratis de werkaanbiedingen van meerdere bronnen, waaronder Jobat, Step­stone, VDAB, Monster, … Vacature ontbreekt hier echter. Ook jammer is dat Arbajob slechts één zoekveldje aanbiedt, wat het moeilijker maakt om een gewenste regio in te geven. Onze zoekopdracht ‘boekhouder’ en ‘kok’ leverde er resp. 40 en 13 resultaten op. Dat kan dus beter!

3. Één voor één. Alle-vacatures.be (http://www.alle-vacatures.be) ten slotte is een buitenbeentje. Op deze website krijgt u op één pagina zoekveldjes te zien van negen jobsites: o.a. Vacature, Stepstone, VDAB en Monster, maar ook enkele irrelevante Nederlandse sites.

Let op! Bij Alle-vacatures.be kunt u deze jobsites niet tegelijkertijd doorzoeken. Ze werden gewoon verzameld op één centraal punt zodat u ze van hieruit gemakkelijk één per één kunt consulteren. Handig is dat u in het linkermenu een specifieke regio kunt selecteren. Die wordt dan automatisch ingevuld in het ‘regio’-vak van sommige van de te doorzoeken jobsites. Tip. Elke regio krijgt een eigen url (http://antwerpen.alle-vacatures.be) die makkelijk te bookmarken is.

Met het nieuwe Indeed zoekt u tegelijkertijd in een heleboel job- en bedrijfssites. De resultaten zijn goed, maar Careerjet scoorde in onze test toch nog beter.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878