BTW - LISTING - 24.02.2010

Nihillisting? Nu gewoon kruisje (laten) zetten

Welke listing? Kortweg, de zgn. jaarlijkse listing van BTW-plichtige afnemers. Het gaat m.a.w. om de lijst die u elk jaar moet indienen bij de BTW en waarop u iedere BTW-plichtige klant moet vermelden aan wie u het jaar ervoor heeft gefactureerd voor € 250 (excl. BTW) of meer.

Jaarlijks in te dienen vóór 31 maart! Inderdaad en dat houdt u het best toch even (mee) in de gaten, want daar staan behoorlijke boetes op. Nu vóór 31 maart 2010 moet dus m.a.w. de listing over 2009 ­ingediend worden én daarbij komt dat die dit jaar ook verplicht elektronisch ­ingediend moet worden.

Geen kaartje meer voor een nihillisting. Dat is inderdaad ­ge­­wijzigd. Wie weinig of geen BTW-plichtige klanten had, moest tot vorig jaar een nihillisting indienen. In de praktijk was dat dan een kaartje dat ­getekend teruggestuurd moest worden. Dat is nu verleden tijd. Voortaan moet er in het voorkomende geval gewoon een kruisje gezet ­worden op de laatste aangifte van het betreffende jaar.

Ten laatste in uw volgende BTW-aangifte. Wellichtomdat het de eerste keer is, geeft de BTW u dit jaar m.a.w. wat meer tijd. Heeft u voor 2009 een nihillisting, dan kunt u het betreffende vakje van de BTW-aangifte nu nog aankruisen in de BTW-aangifte die ingediend moet worden uiterlijk 20 april.

De jaarlijkse BTW-listing moet nu elektronisch ingediend worden vóór 31 maart. Voor een nihillisting hoeft u geen kaartje meer terug te ­sturen, maar moet u een kruisje zetten, ten laatste in uw volgende BTW-­aangifte.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878