GEZONDHEID - MEDISCH - 20.02.2014

Op uw gezondheid!

Internet is voor 3 op de 4 mensen een belangrijke informatiebron inzake gezondheid en zorg. Welke sites van eigen bodem zijn zeker de moeite waard?

1.Gezondheid.be ( http://www.gezondheid.be ) is alvast de bekendste. De homepage heeft aparte rubrieken zoals dieet , voeding , kind , stress en  diabetes . Daarnaast zijn er afzonderlijke hoofdthema’s ( Ziekte , Behandelingen , Gezond leven , Relatie , Bewegen en Beauty ) met telkens een heleboel onderverdelingen. De hele website is ook doorzoekbaar op trefwoord. Ook e-gezondheid.be ( http://www.e-gezondheid.be ) is voor velen een bekende informatiebron. Deze goed gestructureerde site heeft hoofdrubrieken zoals Uw Gezondheid , Ziekten , Geneesmiddelen , Welzijn en Diëtetiek en kan eveneens doorzocht worden op trefwoord.

2. Gezond Opvoeden ( http://www.gezondopvoeden.be ) is een vrij nieuwe website die zich richt tot ouders die hun kinderen (tussen 2 en 18) op een gezonde manier willen laten opgroeien. U vindt er o.a. tips over hoe uw kind groenten te leren eten, hoe het aan te moedigen om te sporten, hoe verstandig om te gaan met ‘schermtijd’, enz. Ook thema’s zoals roken, alcohol en cannabis komen hier aan bod. U start uw zoektocht via de Sitemap , waar u de verschillende categorieën aantreft.

3. Volgens het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine ( http://www.cebam.be ) is gezondheidsinformatie op internet soms gekleurd, tegenstrijdig of gewoon foutief. Daarom lanceerde dit medisch-wetenschappelijk instituut onlangs de website Gezondheid en Wetenschap ( http://www.gezondheidenwetenschap.be ): die wil een betrouwbare en toegankelijke informatiebron over gezondheid zijn, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Daartoe gaat men op zoek naar gezondheidsnieuws op internet en dat wordt vervolgens onder de loep gehouden.

Zo komt u bv. te weten of suiker écht even ongezond is als tabak, of het einde van kaalhoofdigheid écht in zicht is, of u dementie écht kunt opsporen met een zelftest, ... Daarnaast vindt u op deze site ook praktische Patiëntenrichtlijnen over allerlei aandoeningen. Let op!  Sowieso blijft de diagnose en het advies van een dokter onontbeerlijk.

Ga naar Gezond Opvoeden voor gezondheidstips omtrent uw kinderen. Gezondheid en Wetenschap geeft u info op basis van degelijk onderzoek.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878