ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 16.05.2014

Zo maakt u uw presentatie interactief

Wanneer u een presentatie geeft, kunnen de aanwezigen eigenlijk alleen maar luisteren en noteren. Met behulp van de webtool EverySlide maakt u uw slideshows echter interactief. Iets voor u?

Wat is EverySlide?

EverySlide ( http://www.everyslide.com ) is een vrij nieuwe cloudtool die uw presentatie opwaardeert tot een slideshow waarbij uw toehoorders nauwer betrokken zijn. Nadat u zich geregistreerd heeft, kunt u er uw bestaande PowerPoint-presentatie (of een pdf) uploaden. Dat kan simpelweg door die naar het daartoe voorziene kader te slepen. Het uploaden ging bij onze tests vrij snel, maar het converteren naar het EverySlide-formaat duurde wel ruim een minuut. Zodra dat gebeurd is, krijgt u een unieke code van zes letters: die kunnen uw genodigden via hun smartphone, tablet of laptop bovenaan op de website van EverySlide intikken. Na een klik op de Connect -knop komen ze dan terecht op de eerste dia van uw presentatie. Ter info: ze krijgen wellicht eerst een foutmelding te zien, maar na enkele seconden komt de slideshow toch tevoorschijn.

Controle behouden of afgeven

Tijdens de presentatie behoudt u zelf alle controle. Wanneer u een nieuwe slide oproept, verschijnt die ook zogoed als direct op het scherm van de anderen. Handig daarbij is dat zij op hun eigen apparaat nog even kunnen terugklikken naar een vorige dia (als ze bv. iets niet goed begrepen hebben), maar vooruitlopen op de zaken kunnen ze niet.

Tip. U kunt wel instellen dat iemand anders de leiding van de presentatie overneemt (via een aparte link die u hem doorstuurt).

En dan nu: de échte interactie

Een sterke feature van EverySlide is dat uw toehoorders tijdens uw uiteenzetting een specifieke plaats op uw slides kunnen aanduiden met hun vinger of muis. Op die manier kunt u feedback vergaren. Een voorbeeld: u toont een slide met een kaart van Europa waarop mogelijke locaties voor nieuwe filialen van uw bedrijf aangeduid zijn. Uw collega’s kunnen dan op hun eigen scherm hun voorkeuren aangeven. U beslist zelf of die al dan niet meteen voor iedereen zichtbaar worden. Achteraf kunt u via History nog een overzicht van de interactie opvragen. Als u daarbij ook te weten wilt komen wie precies wat aangeduid heeft, moet u wel het Pro-abonnement gebruiken (zie verder) .

Tip. Het is ook mogelijk om (via Quiz ) bepaalde aanklikbare plaatsen op uw slides aan te duiden als ‘correct’ of ‘incorrect’. Wanneer uw toehoorders dan tijdens uw uiteenzetting bv. een locatie op een kaart op uw slide aanwijzen, dan ziet u meteen in een staafdiagram hoeveel ‘juiste’ en ‘foute’ antwoorden er zijn.

Een aparte enquête kan ook!

Daarnaast geeft EverySlide u de mogelijkheid om een ‘instant poll’ te maken die los van uw presentatie getoond kan worden (die krijgt ook een unieke code van zes letters). Zo kunt u snel een enquête uitvoeren bij de aanwezigen. Hun feedback wordt verzameld en kunt u meteen inkijken.

Hoeveel kost het?

Het gebruik van EverySlide is gratis, maar de te betalen Pro-versie ($ 19 per maand) geeft u wel een aantal extra functies, zoals de resultaten van de interactie ook nadien nog te bekijken, info over de deelnemers opvragen, ... Een volledig overzicht hiervan vindt u op https://everyslide.com/pricing

Gebruik EverySlide om uw bestaande PowerPoint-presentatie te tonen op de mobiele apparaten van uw toehoorders. Zij kunnen hierop zaken aanduiden en hun feedback krijgt u meteen te zien.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878