ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 16.10.2014

Tools voor contactenbeheer

Als ondernemer en professional heeft u veel zakenrelaties: klanten, leveranciers, ... Welke tools helpen u bij het beheer en de opvolging van uw contacten?

Highrise

Bij Highrise ( http://www.highrisehq.com ) kunt u infokaartjes van uw zakenrelaties aanmaken en daarop o.a. contactgegevens, foto’s en notities vermelden (bv. wanneer heeft u de klant het laatst gesproken, waarover ging het gesprek, …). Voor elke persoon kunt u ook gemakkelijk bepaalde ‘tasks’ ingeven (bv. bel morgen om 14 u.). Dat kan zelfs door de taak naar een specifiek e-mailadres te sturen. Highrise herinnert u dan hieraan op het juiste moment. Elke infokaart vindt u terug onder Contacts , maar er is ook een interne zoekfunctie.

Tip. U kunt ook zgn. tags aan uw contacten toevoegen om ze makkelijker terug te vinden. Het is trouwens ook mogelijk om bestaande contacten te importeren vanuit bv. Outlook. Bovendien kunt u voor een specifiek project een ‘case’ maken en daarin dan alle betrokken personen verzamelen.

E-mailhistoriek bewaren

Handig is ook dat elke infokaart de e-mailhistoriek van en naar een bewuste persoon kan bewaren – incl. eventuele bijlagen. Dat gebeurt door een daartoe bestemd mailadres in het bcc-veld van een uitgaande mail te plaatsen of door een inkomende mail te forwarden naar dit adres. Voor meer uitleg hierover verwijzen we u door naar https://highrisehq.com/emaildropbox . U kunt Highrise in een beperkte versie gebruiken of uitproberen tot max. 250 contacten en twee gebruikers. Te betalen formules met minder beperkingen starten vanaf $ 24/maand (zie https://highrisehq.com/signup ).

Evercontact

Evercontact ( http://www.evercontact.com ) is een tool die uw contacten up-to-date houdt door de signatures van binnenkomende e-mails te scannen. Wanneer de hierin voorkomende telefoonnummers en adressen niet overeenkomen met de bewaarde gegevens in uw adresboek, worden die aangepast. U bepaalt zelf of dat automatisch gebeurt of pas na uw goedkeuring. Evercontact is beschikbaar voor Gmail en voor Outlook (via een add-on). Daarvoor betaalt u $ 59/jaar. Het is ook mogelijk om uw contactgegevens in Highrise hiermee te synchroniseren (zie http://www.evercontact.com/automatic-contact-leads-highrise.html ).

Extra mogelijkheden

Evercontact kan – als u dat wenst – ook gaan neuzen in uw mailfolders en -archieven om de data van uw klanten en andere zakenrelaties te actualiseren. Dat gebeurt via de ‘flashback’-functie waarvoor u bijkomend betaalt. Het bedrag is afhankelijk van hoeveel mails er gescand moeten worden en hoever in het verleden dit moet gebeuren. Alle details hierover vindt u op http://www.evercontact.com/flashback.html . Ter info: Evercontact is ook beschikbaar als app voor uw Chrome-browser. Hiermee kunt u tekst op een webpagina selecteren (bv. contactinfo op LinkedIn, een website of in een webmail) en die in uw adresboek laten toevoegen.

PicaPica

Eerder hebben we ook PicaPica ( http://www.pica2.org ) getest en goedgekeurd als handige cloudtool voor het beheer van uw zakelijke contacten. Hiermee kunt u per klant ook taken en ‘opportunities’ (verschillende fases in een verkooptraject) ingeven. De gelimiteerde versie van PicaPica (max. 500 contacten en twee gebruikers) is gratis en voor de onbeperkte versie betaalt u $ 9/maand.

Moet u veel contacten beheren, verken dan de mogelijkheden van Highrise. De infokaarten van uw zakenrelaties kunnen zelfs gekoppeld worden aan de e-mailhistoriek met deze personen. Evercontact houdt contactinfo up-to-date door signatures in inkomende e-mails te scannen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878