EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 13.11.2014

Formulieren voor uw site

Bijvoorbeeld voor bestellingen of feedback van klanten is het handig om een invulformulier op uw website te hebben. VizzualForms helpt u met het maken van dergelijke formulieren. Interessant?

Zo werkt het

Een webformulier is een uitstekend middel om gerichte informatie te verkrijgen van uw klanten. Het kan gebruikt worden voor algemene inlichtingen, offertes, bestellingen, klachten, suggesties, inschrijvingen op uw nieuwsbrief, enquêtes, enz. VizzualForms ( http://www.vizzualforms.com ) helpt u bij het ontwerp ervan. Nadat u zich hier geregistreerd heeft, klikt u op Maak een nieuw formulier . Aan de linkerzijde ziet u dan het voorlopige formulier, aan de rechterkant treft u drie tabs aan: Veld , Formulier en Thema .

U start het best via de tab Formulier , want daar kunt u o.a. een titel en een omschrijving ingeven, de gewenste taal aanduiden, de weergave van de invulvelden bepalen en eventueel een maximaal aantal ‘entries’ vastleggen. Tip. Die laatste optie is bv. handig wanneer u slechts een beperkt aantal inschrijvingsplaatsen heeft voor uw openhuisdag. U kunt hier ook de gewenste actie na het versturen van het formulier aangeven – bv. het tonen van een bedankje, de automatische omleiding naar een andere webpagina of het versturen van een bevestigingsbericht.

Formulier naar uw hand zetten

Via de Veld -tab kunt u onderdelen toevoegen aan uw formulier. U heeft de keuze uit o.a. velden van één tekstregel of een complete paragraaf, meerkeuzevragen, checkboxen, afrolmenu’s, velden die uitsluitend getallen, data of e-mailadressen mogen bevatten, tabellen, enz. Desgewenst kunt u bepaalde velden voorzien met een ‘initiële waarde’ (bv. als voorbeeld) en ‘verplicht’ maken. Let op!  Wees voorzichtig met verplichte velden, want die kunnen afschrikken. De verschillende onderdelen kunt u in de preview aan de linkerkant gemakkelijk met de muis verplaatsen of opnieuw verwijderen.

In de Thema -tab kiest u de kleurencombinatie die past bij de look-and-feel van uw website. Via het afrolmenu kunt u de kleuren van de afzonderlijke onderdelen instellen. Hier is het eveneens mogelijk om uw eigen bedrijfslogo te uploaden. Bent u klaar, dan kunt u uw formulier opslaan. Vervolgens krijgt u via Publiceer diverse manieren aangereikt om uw formulier te delen. Dat kan via een stukje html dat u in de broncode van uw website plakt, maar uw formulier krijgt ook een unieke url.

De opvolging

Wilt u een bericht ontvangen telkens wanneer er een formulier ingevuld wordt? Dat stelt u in via Notificaties . Bovendien houdt VizzualForms de statistieken bij van de antwoorden. Die vindt u in de Resultaten -tab. Tip. Via Rapporten (bovenaan) kunt u zelfs nauwkeurig aangeven welke gegevens wel en niet in de statistieken opgenomen moeten worden. U kunt hier ook met filters werken.

Welke prijs?

Met een gratis VizzualForms-account kunt u max. drie formulieren ontwerpen met elk hoogstens tien velden. Het aantal ingevulde formulieren is dan beperkt tot 50 per maand. Kiest u voor een te betalen formule (vanaf € 10/maand), dan zijn er minder beperkingen. Een overzicht van de verschillende formules en hun mogelijkheden vindt u op https://www.vizzualforms.com/account/plans/upgrade . Weet ook dat er gelijkaardige tools bestaan, zoals Wufoo ( http://www.wufoo.com ) en JotForm ( http://www.jotform.com ).

Gebruik VizzualForms om gemakkelijk formulieren te creëren en te integreren in uw website. De feedback wordt automatisch verzameld. Die kunt u in rapporten laten gieten of zelfs laten filteren. U kunt alles uittesten met de gratis, beperkte versie.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878