CONSUMENT - ONLINE WINKELEN - 13.11.2014

Online kopen in de buurlanden?

Via internet shopt u niet alleen gemakkelijk in eigen land, maar ook daarbuiten, bv. bij Amazon. Maakt het uit bij welke lokale Amazon-winkel u shopt?

1. Amazon ( http://www.amazon.com ) is dé referentie op het vlak van online shoppen. Een Belgische variant bestaat niet, maar er zijn wel o.a. Duitse, Franse en Britse afdelingen waarmee u kunt besparen op leveringskosten (en -termijnen) ten opzichte van de Amerikaanse site. Goed om te weten is ook dat die verzendingskosten naar België verschillen naargelang van de Amazon-winkel. Amazon.de ( http://tinyurl.com/amaz-de ) en Amazon.fr ( http://tinyurl.com/amaz-fr ) leveren in sommige gevallen gratis, maar Amazon.co.uk ( http://tinyurl.com/amaz-gb ) rekent sinds een tijdje opnieuw altijd kosten aan.

2. Vergelijken. Nuttige info over de verschillende Amazon-sites vindt u op Bstore.be ( http://bstore.be/amazon-be-belgie ). U treft hier ook een zoekveldje aan om in de verschillende Amazon-winkels tegelijkertijd te zoeken, maar die optie blijkt niet te werken. Interessanter vinden wij Price Snoop ( http://vladiliescu.ro/pricesnoop ), een Chrome-extensie die naast de prijs in een lokale Amazon-site ook de prijzen weergeeft in de andere Amazon-winkels. Indien beschikbaar (maar dat is niet altijd zo) vindt u ze terug achter het vraagteken naast die prijs. Surf ook eens naar CamelCamelCamel ( http://www.camelcamelcamel.com ): daar kunt u per lokale Amazon-site een gewenste prijs voor een bepaald item ingeven (via create ). Zodra die bereikt wordt, krijgt u een melding. Dit is vooral handig voor nieuwe items die u nu nog wat te duur vindt.

3. Vergelijk ook met het aanbod dichter bij huis: Proxis.com ( http://www.proxis.com ), Fnac ( http://www.fnac.be ), Cosmox ( http://www.cosmox.be ), het veelzijdige Coolblue ( http://www.coolblue.be ), enz. Verlies ook Bol.com ( http://www.bol.com ) niet uit het oog: vanaf een bestelling van € 20 levert deze Nederlandse speler gratis (net als Fnac).Bij Proxis is dat vanaf € 30. Ook het Duitse Zalando ( http://www.zalando.be ) richt zich met een lokale .be-site en gratis verzending op de Belgische consument. Sites als El Cheapo ( http://www.elcheapo.nl ) en Vergelijk.be ( http://www.vergelijk.be ) kunnen helpen om prijzen in verschillende webshops te vergelijken.

Vergelijk de prijzen én de leveringskosten van de lokale Amazon-winkels, want die verschillen. Een tool als Price Snoop kan daarbij helpen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878