WEBDIENSTEN - VARIA - 21.01.2015

Verzamel url’s op één plek

Stel, u heeft voor een collega of een klant verschillende interessante webpagina’s verzameld. Die kunt u uiteraard doormailen, maar dan moet die persoon op alle url’s doorklikken om de sites te openen. Gemakkelijker is het om Hiper Url ( http://www.hiperurl.com ) te gebruiken. Deze website maakt het mogelijk om tot vijf webadressen te verzamelen, om die vervolgens als één pakket door te sturen.

Hoe werkt het? Plak simpelweg de webadressen in de voorziene veldjes en klik daarna op de Generate Link -knop. Onderaan vindt u dan een nieuwe ‘hyper url’ (in de vorm van http://hiperurl.com/?s=abc ) die u kunt delen. Wanneer uw contactpersoon op de ‘hyper url’ klikt, openen automatisch alle websites in aparte browsertabs. Tip. U kunt zulke ‘hyper urls’ uiteraard ook voor eigen gebruik samenstellen en bewaren.

Alternatieven. Er bestaan ook online diensten zoals Fur.ly ( http://www.fur.ly ) en Bridgeurl.com ( http://www.bridgeurl.com ). Die maken het eveneens mogelijk om meerdere webadressen op één centrale plek verzamelen. Het resultaat is een nieuwe webpagina waarbinnen men door de verschillende bijeengebrachte pagina’s kan bladeren (ze worden dus niet geopend in afzonderlijke tabs). Dit systeem bekoort ons echter minder en bovendien werkte het bij onze tests niet zoals het hoort.

Gebruik Hiper Url om enkele interessante webpagina’s als een geheel te bewaren of te delen met iemand anders.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878