E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 27.01.2016

Outlook op uw mobiele toestel

De bekende mailapplicatie Outlook bestaat sinds vorig jaar ook voor mobiele toestellen. Is het de moeite waard om op uw smartphone of tablet naar deze app over te schakelen?

Outlook uitproberen kost u niets, want de app is gratis te vinden in de App Store (iPhone/iPad) of Google Play (Android). Op Windows Mobile 10-toestellen is het de standaard mailapp.

Gebruiksgemak

Op een desktop-pc staat Outlook bekend als een krachtig en betrouwbaar programma. De mobiele versie houdt de eer hoog en slaagt er verrassend goed in om dit te combineren met een voorbeeldig gebruiksgemak. De app werkt samen met bijna elk mailadres via Exchange of imap. Voor bekende maildiensten zoals Yahoo! Mail en Gmail is er speciale ondersteuning, zodat u bv. uw labels bij Gmail als mappen ziet verschijnen in Outlook. De lay-out is zakelijk en luchtig. Het design van bv. lettertypes en knoppen is aangepast naargelang u op iOS, Android of Windows Mobile werkt.

Mail verwerken

Standaard gebruikt Outlook de zogenaamde focus inbox . Daarbij worden uw berichten verdeeld over de categorieën Prioriteit en Overige . Outlook bepaalt dit op basis van uw mailgewoonten en contactpersonen. Tip.  Aanvankelijk kan Outlook zich weleens vergissen, maar u maakt de app zelf slimmer door verkeerd geplaatste berichten naar de juiste categorie te verschuiven. Via de opties kunt u ook kiezen voor een klassieke inbox zonder voorsortering. U kunt ook zelf bepalen of alleen prioritaire mail of álle mail gemeld moet worden.

Veeg een bericht naar links om het te archiveren, of naar rechts om het te plannen voor later. In dat laatste geval komt het bericht pas op het gekozen ogenblik (over een paar uur, morgen, op een exact tijdstip) weer te voorschijn. In de instellingen kunt u zelf andere acties toekennen aan de veegacties naar links en rechts.

Koppelingen

Net zoals zijn grote broer heeft de mobiele Outlook-app ook een ingebouwde agenda. Zo springt u snel van uw mail naar uw afspraken en terug, zonder dat u tussen apps hoeft te wisselen. De agenda is altijd gekoppeld aan uw mailaccount: als u bv. een Gmail-adres gebruikt in Outlook, is de agenda gelinkt aan Google Calendar. Dit kan soms een nadeel zijn: stel dat u al de ingebouwde agenda van uw toestel gebruikt en deze niet synchroniseert naar het web, dan krijgt u deze agenda niet te zien in Outlook. Wanneer u deelnemers toevoegt aan een nieuwe afspraak of vergadering, stuurt Outlook een uitnodiging naar iedereen. Bij het opstellen van een nieuwe mail zijn er opties om die om te zetten naar een uitnodiging of om uw vrije momenten in te voegen op basis van uw agenda.

Verder voorziet Outlook in koppelingen met de online opslagdiensten Dropbox, Box, Google Drive en OneDrive. Zodra u uw account(s) toegevoegd heeft, kunt u browsen door uw online data onder de tab Bestanden . Daar vindt u ook bestanden die als bijlagen in uw mailbox zitten.

Ten slotte kan het nuttig zijn om ook de Office-apps van Microsoft op uw toestel te plaatsen. U kunt dan bv. een ontvangen document vanuit Outlook openen in Word. Wijzigt u dat document en keert u dan terug naar Outlook, dan zit het bijgewerkte document meteen als bijlage in een antwoord naar de ontvanger. Ideaal dus voor online samenwerking.

Gebruikt u al Outlook op de desktop, probeer dan zeker ook de gratis mobiele versie. Maar ook wie Outlook nog niet gebruikte, zal de app kunnen appreciëren: deze is verrassend veelzijdig en gebruiksvriendelijk.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878