SOFTWARE - OFFICE - 10.01.2017

Kent u het verschil tussen alle Office-versies?

Het vertrouwde Microsoft Office komt tegenwoordig in vele vormen: Office 2016, Office 365, Office Online en Office Mobile. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al deze versies?

Office 2016

Office 2016 ( https://products.office.com ) is de recentste versie van het klassieke pakket dat u al jaren kent. Voor Office 2016 betaalt u een eenmalig bedrag om het op één computer te installeren. Upgrades zijn niet inbegrepen: om later een nieuwere versie te installeren, moet u opnieuw de volledige prijs betalen. Er zijn drie uitvoeringen: voor Thuisgebruik en Studenten (met volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive-opslagruimte in de cloud), voor Thuisgebruik en Zelfstandigen (zoals voorgaande, plus Outlook) en Professional (zoals voorgaande, plus Publisher en Access). Nadelen zijn de installatie op slechts één computer, het gebrek aan ondersteuning door Microsoft en de vrij hoge prijs.

Office 365

Microsoft duwt u vooral in de richting van Office 365, hun abonnementsformule. Een abonnement is in elk geval veel voordeliger dan om de 2 à 3 jaar een volledig nieuw pakket te kopen. Bij Office 365 krijgt u altijd de recentste versie van Office, nu dus Office 2016. Grote updates (de volgende is gepland voor 2019) zijn hier wel inbegrepen, net als de kleinere verbeteringen en nieuwe functies die een paar keer per jaar automatisch geïnstalleerd worden. Betalen kan maandelijks of jaarlijks.

Als thuisgebruiker kunt u kiezen voor Office 365 Personal (met Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access en Skype, en 1 TB ruimte op OneDrive). Veel interessanter is echter Office 365 Home , omdat u dan dat alles krijgt voor vijf gebruikers. Microsoft heeft verder formules voor bedrijven, overheden en studenten (overzicht met prijzen op https://www.microsoftstore.com/store/mseea/nl_NL/cat/Office/categoryID.66226700?icid=Office_365_subnav_22092015_All_Office ).

Office Online

Office Online ( https://www.office.com ) is de gratis versie van Office die u in uw webbrowser kunt gebruiken. Het enige wat u nodig heeft, is een Microsoft-account. De online versies van o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote kunnen natuurlijk niet alles, maar volstaan wel voor basistaken. U kunt ook bij uw Outlook.com-webmail en uw OneDrive-bestanden.

Dit alles werkt uitstekend en de bestanden die u aanmaakt kunt u vanuit uw OneDrive zonder problemen openen en verder bewerken in de echte Office. Eén nadeel: zonder een internetverbinding werkt Office Online natuurlijk niet.

Office Mobile

Op de site van Office Online ( https://www.office.com ) kunt u ook Office Mobile binnenhalen. Dat zijn versies van o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote, specifiek bedoeld voor gebruik op uw smartphone of tablet. De apps zijn volledig met de vingers te bedienen. U mag deze apps gratis gebruiken als uw toestel een scherm heeft kleiner dan 10 inch, maar niet alle mogelijkheden van de apps werken. Wilt u de apps op een groter toestel of toegang tot alle mogelijkheden (bv. wijzigingen bijhouden in Word of met de vinger aantekeningen maken in PowerPoint), dan moet u zich abonneren op Office 365 (Personal: één tablet en één smartphone; Home: vijf tablets en vijf smartphones).

Weet dat u de online versie, Office Online, altijd gratis kunt gebruiken. Welke andere versie voor u het best is, hangt o.a. af van uw toestel (desktop/laptop of mobiel), het aantal toestellen (bv. ook uw gezinsleden) en welke programma’s u het meest gebruikt.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878