WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 10.01.2017

Net iets méér dan PowerPoint

Wanneer u een presentatie moet maken, grijpt u meestal automatisch terug naar PowerPoint. Toch zijn er heel wat interessante alternatieven die extra mogelijkheden bieden. Wij testten er drie voor u uit.

PowerPoint is een prima hulpmiddel voor slideshows. Bent u echter op zoek naar een tool die wat meer dynamiek in uw presentaties kan brengen? In het verleden hebben we al de animatie-effecten van Prezi ( http://www.prezi.com ) en de originele aanpak van Sway ( http://www.sway.com ) aangeprezen. Vandaag gaan we op zoek naar drie andere interessante alternatieven.

Visme

Met de webdienst Visme ( http://www.visme.co ) kunt u zowel slideshows als bewegende infographics maken. U kunt starten vanuit een van de honderden grafisch erg mooie templates (de voorbeelden kunt u vooraf uitgebreid bekijken), die u dan zelf invult met teksten, figuren en iconen (de databank is zeer ruim en divers), afbeeldingen, video’s, grafieken, audio, enz. De elementen sleept u simpelweg naar het werkvlak. Grafieken kunt u ook ter plaatse creëren. Goed om te weten: de infographics die u in Visme maakt, kunt u daarna opnemen in uw presentaties.

Het resultaat kunt u op diverse manieren delen met anderen: online publiceren als een publieke of private link, ‘embedden’ in uw website of downloaden als pdf of html-bestand. De gratis versie van Visme laat u drie presentaties of infographics maken. Voor $ 15/maand of $ 84/jaar vallen heel wat beperkingen weg en voor $ 28/maand of $ 192/jaar kunt u ook met meerdere mensen samenwerken aan uw creaties.

PowToon

Gelooft u in de kracht van cartoons voor het overbrengen van uw boodschap, dan is PowToon ( http://www.powtoon.com ) zeker het proberen waard. Hiermee maakt u in een handomdraai geanimeerde presentaties, productvoorstellingen, handleidingen, enz. U krijgt hiervoor de nodige hulpmiddelen aangereikt in elk stadium van het creatieve proces. De gratis versie van PowToon is beperkt tot animaties van vijf minuten. De te betalen formules met extra mogelijkheden starten vanaf $ 19/maand op jaarbasis.

SlideDog

SlideDog ( http://www.slidedog.com ) is een Windows-programma en dus geen webtool. Het laat u een afspeellijst samenstellen waarin u verschillende elementen plaatst. Dat kunnen zowel PowerPoint-slides, Prezi-presentaties, webpagina’s, afbeeldingen, video’s, Word- of Excel-bestanden als pdf-documenten zijn. U sleept alle content naar een tijdlijn en bepaalt daar de volgorde van de verschillende onderdelen. Dankzij de instelbare ‘fade’-functie zorgt u voor zachte overgangen tussen deze elementen. In combinatie met de ingebouwde ‘loop’-functie – die de slideshow op het einde automatisch opnieuw laat starten – is SlideDog naar onze mening erg geschikt voor presentaties in uw showroom of winkelruimte, tijdens opendeurdagen, op beurzen, enz.

U behoudt altijd zelf de controle: er is zelfs een mobiele app waarmee u op uw smartphone bv. het afspelen kunt pauzeren, vooruit of achteruit kunt spoelen of bepaalde slides kunt overslaan. Bovendien kunnen toeschouwers via een gedeelde link uw presentatie in real time op hun eigen toestel bekijken. SlideDog is gratis te gebruiken, maar voor onbeperkte toegang tot alle functies betaalt u $ 14,99/maand of $ 99/jaar.

Creëer met Visme zowel geanimeerde infographics als presentaties. Wilt u uw boodschap overbrengen via cartoons, probeer dan PowToon. Met SlideDog giet u verschillende onderdelen (PowerPoint-slides, Prezi, video’s, webpagina’s, enz.) in een continue ‘loop’.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878