WEBDIENSTEN & SOFTWARE - AGENDA - 22.03.2017

Synchroniseer Outlook en Google Agenda

Gebruikt u Outlook en heeft u ook een of meerdere agenda’s bij Google Agenda? Met de juiste tools kunt u deze agenda’s automatisch synchroniseren. Hoe werkt het?

Microsoft Outlook is een van de beste e-mailprogramma’s, niet alleen voor kantoorgebruik, maar ook voor thuis. Outlook bevat ook een geïntegreerde agenda. Misschien heeft u een werkagenda in Outlook en één of meerdere privé-agenda’s bij Google Agenda? Of deelt u Google Agenda’s met gezinsleden, vrienden of collega’s? In plaats van steeds te switchen tussen browser (voor Google Agenda) en Outlook, kunt u uw Google Agenda’s ook in Outlook bekijken en bewerken.

Outlook Google Calendar Sync: gratis

Outlook bevat geen ingebouwde mogelijkheid om Google Agenda’s volledig gesynchroniseerd toe te voegen. Dat kan wel met het gratis tooltje Outlook Google Calendar Sync ( https://outlookgooglecalendarsync.codeplex.com ) voor Outlook 2003 tot en met 2016.

Na de installatie nestelt de tool zich in het Windows-systeemvak rechts van de klok. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Show . In het tabblad Outlook onder Settings selecteert u Default mailbox . Ga daarna naar de tab Google, geef uw Google-accountgegevens in en kies de gewenste agenda. Ga naar de tab Sync Options : kies hier voor een two way sync , of synchroniseer alleen van Outlook naar Google of vice versa.

Let op!  Hoewel de tweerichtingssync goed werkt, is het een gekend probleem dat alle tekstformatteringen (zoals kleuren, vet of schuin) verdwijnen bij het synchroniseren. Verder mag u maar 8 KB aan tekens per event ingeven. Dat zijn 8.000 tekens, dus bij normaal gebruik is dat geen probleem.

Vervolgens bepaalt u hoe vaak het synchroniseren moet gebeuren. Gebruikt u de agenda intensief, dan is een interval van 60 minuten aanvaardbaar. Tip.  Vink Push Outlook changes immediately aan als u wilt dat afspraken, ingegeven of gewijzigd in Outlook, onmiddellijk met Google Agenda gesynchroniseerd worden. Omgekeerd, van Google Agenda naar Outlook, kan er niet gepusht worden.

Ga tot slot naar het tabblad Application Behaviour . Vink Start on login en Start in tray aan, zodat het tooltje automatisch start als Windows opstart. Klik rechtsboven op Sync en dan op Start Sync om het syncen te starten.

Calendar Sync: meer mogelijkheden

Calendar Sync for Outlook and Google Calendar ( http://www.pppindia.com/calendar-sync ) bestaat zowel in een gratis als een pro-versie. De pro-versie kost $ 10 en kan meerdere Google- en Outlook-agenda’s gelijktijdig synchroniseren. Met de gratis versie kunt u maar afspraken in een periode van 30 dagen synchroniseren (met Outlook Google Calendar Sync kunt u afspraken onbeperkt in de tijd syncen, door dit in te stellen op het tabblad Sync Options ).

Let op!  Bij de gratis versie moet u steeds opnieuw uw Google-gegevens invoeren bij het opstarten.

Tip.  Calendar Sync Pro is vooral interessant als u met meerdere Outlook-profielen werkt (bv. een profiel voor het werk en een voor een vereniging). Outlook Google Calendar Sync daarentegen ondersteunt maar één profiel. Let op!  Een profiel is niet hetzelfde als een e-mailaccount: in de meeste gevallen gebruikt u Outlook namelijk met één profiel en meerdere e-mailaccounts.

Wilt u uw Outlook-programma met Google Agenda’s synchroniseren, dan is het gratis Outlook Google Calendar Sync de beste optie. Gebruik Calendar Sync Pro ($ 10) alleen als u meerdere profielen heeft in Outlook.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878