E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 24.01.2018

De beste add-ins voor Outlook

Hoewel Outlook op zich al een krachtige mailapplicatie is, bestaan er toch een heleboel add-ins om Outlook uit te breiden. Welke zijn interessant voor u?

Hieronder vindt u een selectie van de beste add-ins voor Outlook. U kunt er nog veel meer vinden in de Microsoft Appsource Store ( https://appsource.microsoft.com/en-us/marketplace/  – filter links onder Products op Add-ins ; Office 365 ; Outlook ) of bij app-ontwikkelaars die zelf een add-in aanbieden (bv. Dropbox).

Add-ins kunt u in Outlook beheren via File ; Options ; Add-Ins ( https://goo.gl/NIVqTo ).

Add-ins om tijd te winnen

SimplyFile ( https://www.techhit.com/SimplyFile/ – 30 dagen gratis, dan eenmalig € 42) is vooral nuttig als u uw mail organiseert in een uitgebreide mappenstructuur. Deze slimme add-in leert uit uw acties welke map het juiste eindpunt is voor elke mail. Na een tijdje suggereert SimplyFile vanzelf de juiste map en kunt u uw berichten met één klik archiveren.

Het vergt altijd wat tijd en moeite om geschikte boodschappen op te stellen als automatisch antwoord. Gebruik officeatwork Mail Responder ( https://www.officeatwork365.com/products/mail-responder-overview.html – gratis) om dit te versnellen. De add-in heeft sjablonen waarmee u snel vriendelijke, professionele out-of-officeberichten maakt. Mail Responder kan het bericht zelfs vertalen zodat uw boodschap ook voor anderstaligen duidelijk is.

Zelf uw adresboek up-to-date houden is een hele inspanning, terwijl een add-in zoals Evercontact dit automatisch voor u kan doen ( https://www.evercontact.com/contact-management-outlook-addin.html – gratis tot 30 mails per dag, vanaf € 4/maand voor onbeperkt gebruik).

Add-ins voor integratie

Als u allerlei webapps gebruikt die soms informatie uit e-mails nodig hebben, is het handig om die apps direct in Outlook te kunnen aanspreken. Beheert u bv. uw to do’s met Wunderlist, dan moet u het gratis Wunderlist for Outlook (te vinden in de Microsoft Appsource Store) eens proberen. Hiermee kunt u een mail die een taak bevat direct omvormen tot een nieuwe to do bij Wunderlist. De add-in maakt het ook mogelijk een Wunderlist-lijstje te delen via mail.

De gratis Evernote-add-in (zie de Microsoft Appsource Store) is dan weer handig om belangrijke berichten over een project in een handomdraai toe te voegen aan een notebook bij Evernote. Zo brengt u alle relevante informatie op één plaats samen.

Add-ins om uw mail beter op te volgen

Bij zakelijk gebruik is het vaak nodig om mailcampagnes te kunnen opvolgen. Met de Bananatag -add-in ( https://bananatag.com/outlook/  – gratis voor beperkt gebruik, vanaf € 8/maand voor intensief gebruik) kunt u tracering toevoegen aan verzonden mails, zodat u kunt nagaan of uw bericht gelezen werd, of er werd doorgeklikt op de links, enz. Verder kunt u werken met sjablonen om sneller berichten samen te stellen.

De Boomerang -add-in ( http://www.boomerangoutlook.com/ – gratis) kan ook mails traceren. Deze add-in kan bovendien uw berichten verzenden op specifieke tijdstippen of u informeren als correspondenten niet tijdig reageren op uw mail. U kunt ook gemakkelijk uw beschikbare momenten delen met anderen.

Probeer enkele add-ins voor Outlook uit. Ze kunnen u helpen om uw mail efficiënter te beheren, uw contacten up-to-date te houden, de connectie met webapps (Wunderlist, Evernote, …) eenvoudiger te maken of om mailcampagnes te analyseren.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878