ONTSPANNING - REIZEN - 24.01.2018

Track een reis online met apps

Maakt u een verre reis of gaat u enkele dagen dichtbij weg? Dan stuurt u wellicht regelmatig foto’s door naar vrienden of familie. Is dat handiger met specifieke apps die uw reis tracken?

Een reistrackingapp biedt enkele voordelen: u kunt in de app foto’s en commentaar toevoegen, een link naar uw reisverslag delen met anderen (zelfs als ze de app niet hebben), uw reisweg op een kaart weergeven en bij thuiskomst zelf automatisch een fotoalbum laten afdrukken. Welke apps zijn de moeite waard?

Polarsteps: een reis in stappen

De app Polarsteps ( http://www.polarsteps.com – gratis) is er voor iOS en Android en ook als webdienst. Na het downloaden van de app maakt u een account aan of logt u in met uw Facebook-profiel. Tip.  Schakel vervolgens het best de optie Private account in; zo niet worden uw trips automatisch openbaar gemaakt voor iedereen die Polarsteps gebruikt.

Start een nieuwe trip door (vooraf) de naam en de start- en einddatum in te geven. Tip.  Zet Enable Travel Tracker aan, zodat de app uw locatie volgt en automatisch een kaart van uw reis aanmaakt. De positie wordt continu bepaald, zelfs als u geen foto’s maakt. Tijdens onze tests merkten we dat de accu niet merkbaar meer verbruikt met deze optie aan. Weet wel dat de positie niet altijd perfect klopt, zeker als uw smartphone bv. in uw jas of broek zit. Kies vervolgens in My followers wie uw trip kan volgen.

Elke trip bestaat uit meerdere ‘steps’. Een stap bevat foto’s, maar kan ook een reisverslag in tekstvorm zijn. Via het plusteken voegt u foto’s toe. U kunt de app zo instellen dat het uploaden alleen via wifi gebeurt. De app uploadt dus niet automatisch al uw foto’s: u moet ze zelf kiezen en aan een stap toevoegen. Filmpjes worden niet ondersteund. Een reis kunt u gemakkelijk delen met andere Polarsteps-gebruikers (die dan per notificatie op de hoogte gehouden geworden van nieuwe foto’s), maar u kunt ook een link delen via Whatsapp, e-mail, Facebook, enz.

Na uw reis kunt u het verslag nog bewerken, foto’s verwijderen of toevoegen, of zelfs een echt fotoalbum bestellen (vanaf € 30).

FindPenguins: ook met video

FindPenguins ( http://www.findpenguins.com ) is een goed alternatief. De dienst heeft, net als Polarsteps, een webinterface en iOS- en Android-apps. De gratis versie biedt gelijkaardige mogelijkheden als Polarsteps, maar beperkt het aantal foto’s per ‘stap’ of ‘footprint’ tot 6. Het aantal stappen is wel onbeperkt. Ook laat de gratis versie reclame in de app zien. Interessant is dat de Premium-versie (€ 5/maand of € 20/jaar) wel een video per footprint toelaat; de video mag niet langer dan één minuut duren. Ook is het aantal foto’s per footprint dan 10 en zijn er geen advertenties. Tijdens onze tests werkte FindPenguins iets eenvoudiger en waren de tijdstippen van de footprints en de kaart beter. Handig is bv. dat u bepaalde foto’ als off route kunt markeren zodat ze de kaart niet beïnvloeden. Trips kunt u delen via de Follow -knop; followers moeten dan wel een account op FindPenguins hebben of aanmaken. U kunt footprints ook delen op sociale netwerken (Facebook of Twitter) door On te selecteren onderaan elke footprint.

FindPenguins laat u ook toe om fotoalbums te maken (vanaf € 30) die u eerst kunt bewerken.

Wilt u tijdens uw trip een echt reisverslag delen met anderen? Maak met de apps Polarsteps of FindPenguins reisverslagen met foto’s, netjes ingedeeld in stappen en met een mooie kaart. Filmpjes toevoegen kan alleen bij de betalende versie van FindPenguins (€ 20/jaar of € 5/maand).

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878