SOFTWARE - APPS - 24.01.2019

Welke apps kunt u offline gebruiken?

Heeft u even geen internet of surft u via een dure verbinding in het buitenland? Geen probleem: deze apps kunt u offline gebruiken op uw smartphone.

Navigatie

Google Maps. Vreest u voor een dure internetverbinding in het buitenland bij het gebruik van Google Maps ? Of reist u naar een gebied waar geen of nauwelijks mobiele data beschikbaar zijn? Weet dan dat u in de app op uw smartphone vooraf kaarten kunt downloaden, die u daarna offline kunt gebruiken (zie https://goo.gl/JUnjq3 ). Let op!  U kunt dan alleen route​beschrijvingen voor de auto opvragen, en dus geen instructies per fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Ook realtime-verkeersinformatie en alternatieve routes zijn uitgesloten. Tip.  Denk eraan om gedownloade kaarten achteraf opnieuw te verwijderen van uw smartphone, want die nemen uiteraard ruimte in beslag.

Waze. Hoewel Waze zich baseert op een actieve community van gebruikers, kunt u met de app ook navigeren in gebieden waar u geen internetverbinding heeft. Meer bepaald: wanneer u vooraf uw route plant op een plek waar u wél online bent. Waze downloadt dan de kaarten die nodig zijn voor uw trip, en behoudt die tot u de app afsluit. Op realtime-updates hoeft u uiteraard niet te rekenen. Afwijken van uw traject kan evenmin.

Gmail

Android. Wilt u berichten in Gmail kunnen zoeken, lezen, opstellen en verwijderen zonder internetverbinding op uw smartphone? Dat kan alleen wanneer u de Gmail-app gebruikt op een Android-apparaat (het kan dus niet op de iPhone). Klik links bovenaan op het menu-icoontje, scrol naar beneden en selecteer Settings . Kies eventueel de gewenste account (wanneer u er meerdere heeft), en vink onderaan in de Data usage -afdeling de optie Sync Gmail aan. U kunt dan aangeven hoeveel dagen – tussen 1 en 999 – uw mails offline gesynchroniseerd moeten worden. Vanaf dan kunt u zonder internetverbinding reeds geladen mails lezen en beantwoorden. Nieuwe berichten maken is eveneens mogelijk. Zodra uw telefoon opnieuw online is, worden de e-mails meteen verstuurd en wordt uw inbox geüpdatet. Let op!  Afhankelijk van het gekozen aantal dagen en het volume van uw e-mailverkeer, neemt de offline opslag wel wat ruimte op uw smartphone in beslag. Tip.  Reken per dag al snel op 10 MB.

Computer. Wanneer u Gmail in de Chrome-browser (vanaf versie 61) op bv. uw laptop gebruikt, dan kan dat eveneens offline. Daartoe dient u eerst op het tandwieltje te klikken, en vervolgens Instellingen ; Offline te selecteren. Activeer de optie Offline mail inschakelen en kies hoeveel dagen de synchronisatie moet teruggaan (7, 30 of 90 dagen). Meer info vindt u op 9to5Google ( https://goo.gl/BLrXN6 ). Let op!  Wij probeerden dit ook in Chrome op een iPhone, maar dat lukte niet.

Entertainment

Netflix laat u heel wat series en films downloaden op uw smartphone. U navigeert simpelweg naar de titel en drukt op het pijltje naar beneden. De gedownloade content verschijnt in het tabblad Downloads . Ook als Spotify -gebruiker kunt u offline van uw muziek genieten. Dat kan bv. een volledige afspeellijst of een album zijn. Bovenaan moet u de schuifregelaar naast ‘Downloaden’ activeren. Wilt u ten slotte zonder internetverbinding naar YouTube kijken, dan heeft u een te betalen Premium-account ( https://www.youtube.com/premium ) nodig.

Zoek, lees, schrijf en wis berichten ook zonder internetverbinding in de mobiele Gmail-app. U moet het wel vooraf activeren en het kan alleen op een Android-toestel. In de Chrome-browser van bv. uw laptop is het ook mogelijk.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878