SOFTWARE - APPS - 02.05.2019

Zo maakt u zelf een app

Ambieert u naast uw eigen website ook een smartphone-app voor uw bedrijf, product, dienst of merk? U kunt de bouw daarvan uiteraard uitbesteden, maar wist u dat er ook zelfbouwplatformen bestaan? Zijn die interessant?

Meerwaarde creëren

Uw klanten bezoeken uw website vandaag de dag vaker via een smartphone dan via een computer. De lay-out, navigatie en inhoud moeten dan ook automatisch aangepast worden aan het kleinere scherm. Naast een website kunt u echter ook een mobiele app overwegen. Die kan een meerwaarde bieden door bijv. op een slimme manier gebruik te maken van de functies van de smartphone (camera, microfoon, bewegingssensoren, locatiebepaling, navigatie, ...). Let op.  Zo’n app zorgt voor extra klantenbinding, maar de meerwaarde ten opzichte van uw website is wel een absolute vereiste om uw klanten ervan te overtuigen de applicatie op hun toestel te installeren. Anders is het verloren moeite.

Professionele hulp

U kunt een app uiteraard laten bouwen door een professionele ontwikkelaar. Die vindt u bijv. via Google. De kostprijs is sterk afhankelijk van de gewenste functies, en kan oplopen tot tienduizenden euro’s. We vertelden u al dat u via How Much To Make An App ( http://www.howmuchtomakeanapp.com ) een ruwe schatting kunt laten maken. Tip.  Een professionele appbouwer kan ook de functies identificeren die een meerwaarde kunnen betekenen ten opzichte van uw website. Bovendien kunt u bij hem terecht voor het onderhoud en de updates van uw app.

Doe-het-zelf

Er bestaan echter ook zelfbouwplatformen waarmee u eigenhandig en zonder technische kennis een mobiele app kunt maken. Mashable ( http://bit.ly/2IAnlqJ ), Techworld ( http://bit.ly/2IO1U4R ) en ThinkMobiles ( http://bit.ly/2ZtT16w ) verzamelden er een heleboel. Wijzelf gingen aan de slag met AppMachine ( http://www.appmachine.com ): een webtool met een Nederlandstalige interface die in vergelijking met de concurrentie vrij goedkoop is. De gecreëerde apps zijn geschikt voor iOS- en Android-toestellen.

Hoe werkt het?

Met AppMachine kunt u uw website scannen en elementen (bijv. afbeeldingen) ervan importeren. Die kunnen dan dienen als basis voor de bouw van uw app. Er zijn handige sjablonen, maar u zet de inhoud en lay-out helemaal zelf naar uw hand. Alles gebeurt in uw browser, en het voorlopige resultaat kunt u op elk moment in de simulator of via de ‘Previewer’-app op uw smartphone opvolgen. Is uw app klaar, dan publiceert AppMachine die voor u in de Apple App Store en/of in Google Play. U krijgt ook marketing- en promotiemogelijkheden, waaronder een QR-code voor het downloaden van uw app. Via uw persoonlijke dashboard ziet u wie de gebruikers zijn, en wat zij er precies mee doen.

Hoeveel kost het?

U betaalt € 39/maand (indien jaarlijks gefactureerd, anders € 49) voor een basisversie die vrij uitgebreid is. Wilt u geen AppMachine-logo in uw app, dan betaalt u wel nog eens eenmalig € 250 extra. Let op.  Houd ook rekening met de licenties voor de appstores: jaarlijks $ 99 (voor de Apple App Store – iOS) en $ 25 (Google Play – Android). Tip.  U kunt alle mogelijkheden van AppMachine echter onbeperkt gratis uitproberen: u betaalt pas vanaf het moment dat u uw app echt publiceert.

Ga helemaal gratis en onbeperkt aan de slag met AppMachine voor de bouw van uw eigen app. Technische kennis is hiervoor niet vereist. Pas als u het resultaat publiceert, betaalt u € 39/maand.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878