VERVOER - AUTO - 22.01.2024

Online tools voor uw mobiliteit

Sinds de opmars van de elektrische wagen is mobiliteit in volle transitie. Deze webtools kunnen u alvast helpen met het beheer van uw wagenpark.

1. Taxo. Sectorfederatie Febiac lanceerde afgelopen zomer Taxo ( https://www.febiac.be/nl/taxo ). Dat is een tool voor het berekenen van zowel de federale als de regionale fiscaliteit die op een voertuig van toepassing is: voordeel alle aard, BIV, jaarlijkse verkeersbelasting, CO2 -solidariteitsbijdrage, aftrekbaarheid van voertuigkosten en aftrekbaarheid van btw. Er zijn drie opties. Taxo Online is de gratis webmodule voor maximaal vijf berekeningen per dag. Heeft u nood aan meer calculaties, dan kunt u daarvoor een betalend abonnement afsluiten. Taxo Excel laat u de belastingen voor meerdere voertuigen tegelijk berekenen én bewaren in Microsoft Excel. Taxo API ten slotte is een variant die u kunt integreren in uw andere bedrijfsapplicaties.

2. Car Cost Advisor ( https://carcostadvisor.com ) is een webapplicatie die o.a. bedrijfsleiders, fleet managers, accountants en autoverkopers in enkele stappen een objectief beeld geeft van de te verwachten gebruikskosten (de total cost of ownership of TCO) van voertuigen. Daarbij wordt rekening gehouden met de actuele autofiscaliteit, de verschillende bestuurdersprofielen (zelfstandige, werknemer, particulier, ...), de aanschafmethode en het rijprofiel. De database van deze tool verzamelt fiscale- en verbruiksgegevens van meer dan 9.000 voertuigen. Daarnaast kunnen gebruikers terugvallen op een heus ecosysteem, incl. een (fiscale) helpdesk, ondersteuning, consulting en opleidingen. Hiervoor moeten ze een betalend abonnement afsluiten.

3. DATS Brandstofwijzer ( https://fuelguide.be ) vertelt u welk type brandstof (incl. elektrisch) het beste past bij uw profiel of dat van uw medewerkers. Ook daarbij wordt rekening gehouden met de TCO van de voertuigen. U beantwoordt negen eenvoudige vragen (over de wagengrootte, het budget, het verwachte aantal kilometers en ritten, uw laadmogelijkheden, uw locatie en uw fiscaal profiel) en u ziet meteen de beste match. De tweede en derde keuze worden u via e-mail bezorgd. Voor meer info over de gebruikte methodologie zie https://bit.ly/3vBRaRG .

4. Carsized ( https://www.carsized.com/en ) ten slotte vertelt u hoe breed, hoog, lang een auto is. U kunt ook twee types auto’s met elkaar vergelijken. Handig dus om na te gaan of bedrijfsvoertuigen wel in uw parkeerruimte of -garage passen.

Gebruik de nieuwe Taxotool van Febiac voor het berekenen van de federale en regionale fiscaliteit van uw voertuigen. U kunt die ook integreren in uw andere bedrijfsapplicaties.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878