VASTGOED - 22.05.2007

Uw interieur opfrissen?

Denkt u eraan om het interieur van uw woning te vernieuwen? Hierbij kan internet u zeker helpen. Welke zijn nuttige interieur- en inrichtingswebsites?

1. Nederlandstalig. De Interieur-afdeling van Wonenonline.nl (http://www.wonenonline.nl/interieur/interieur.html) is een prima startpunt. U vindt er aparte categorieën zoals Interieurtips, Kleurtips, Indelingstips, Wandbekleding, Ver­lich­ting, … Meestal gaat het om zeer korte tips, maar soms krijgt u via de lees meer-link achtergrond­info. Wij leerden er bv. dat een kamer groter lijkt met gekleurde muren en een lichter plafond. Ook de Inrichting-afdeling van Klusidee (http://www.klusidee.nl/inrichting.php) is een bezoek waard. U vindt er advies over o.a. de Styling van uw huis, Kunst aan de muur en Ruimte creëren in je huis, maar ook verlichtings- en kleurentips. Ook Droomhome.nl (http://www.droomhome.nl) is inte­res­sant, met duide­lijke ru­­brieken over kleur, deco­ratie, vloeren, verlichting, bad­kamers, enz.

2. Engelstalig. Voor Engelstalig advies ver­trekt u het best via de Yahoo Directory (http://dir.yahoo.com/Arts/Design_Arts/Interior_Design/). Aanraders zijn All Home Decor (http://www.all-homedecor.com) en HomeDecoratingIdeas4u.com (http://www.homedecoratingideas4u.com). Een leuke uit­­smijter is Interior Desecrators (http://www.lileks.com/institute/interiors/), met ‘seventies design mis­takes’.

3. Kleurenkiezer. Ook een bekende internatio­nale naam op het vlak van inrichting is Debbie Travis. Ze heeft een eigen tv-show, nl. Painted House (http://www.painted-house.com) en op de website is er een handige Paint Selector terug te vinden. Eerst selecteert u een kamer (de bad-, eet-, slaap- of woonkamer), dan kiest u een stem­ming (‘cheerful’, ‘dramatic’, ‘nostal­gic’ of ‘calm’) en vervolgens kunt u met één van de voor­ge­­stelde kleuren de kamer inkleuren. Ook de Color Designer van Woon- en Klusmagazine (http://picario-designer.com/site-woonenklus/) is een ge­­lijk­­aardige hulp bij het kiezen van de juiste kleuren. In het linkermenu kiest u één van de kamers. Daarna klikt u rechts bovenaan in het regenboogpalet op een bepaalde kleur en dat zorgt ervoor dat u daaronder verschillende schakerin­gen van die kleur in vakjes vindt. Selecteer de gewenste schakering en daarna kunt u be­­paalde onderdelen van de kamer hiermee in­­kleuren. Was schilde­ren altijd maar zo een­voudig!

4. Zelf puzzelen. We hebben u vroeger al ge­­wezen op de Kantoor­planner en de Keuken­planner van Ikea (http://www.ikea.com). Handig, maar het is altijd weer zoeken naar deze modules. U vindt ze het makkelijkst via de site index van de Belgische afdeling, helemaal onderaan op de homepage (op de Nederlandse vonden we die niet terug). Het zijn twee downloadbare tools waarmee u zelf uw kantoor of uw keuken kunt ontwerpen en het resultaat in 3D kunt bekijken en afdruk­ken. Dit is erg praktisch - ook als u niet van plan bent om Ikea-meubels te gebruiken. Een andere aan­rader zijn de Design Tools van 3d Home Decorator (http://www.3dhomedecorator.com): ze werken hele­­maal online als java-applicatie. Het is even wennen, maar het is wel de moeite waard!

Bezoek Wonenonline.nl en Klusidee voor interieurtips. Online experimenteren met kleuren kan bij Debbie Travis en Woon- en Klusmagazine. Check ook eens de ‘puzzeltools’ van 3d Home Decorator.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878