BELGISCH KORT - 17.12.2007

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites

Hoeveel kost bouwen?

Wie een huis bouwt, komt niet zelden voor on­­aangename financiële verrassingen te staan. Hoeveelkostmijnhuis.be wil daar iets aan doen. Het behandelt drie aspecten: de lening, extra kosten en de belastingen. In de rubriek Lening komen zaken aan bod zoals ‘hypothecair krediet’, ‘vaste of variabele rente’ en ‘looptijd’. Extra Kosten behandelt de aanschafkosten, de aktekosten voor de lening en de schuldsaldoverzekering, terwijl Belastingen dieper ingaat op belastingvoordelen en de fiscaal gezien optimale lening. Bij elke rubriek horen ook handige rekenmodules: mijn project (uw budget en hoelang u zal moeten lenen), mijn leencapaciteit, mijn koopcapaciteit, aanschaf­kosten, aktekosten, belas­tingvoordeel, … Verder is er ook een lijstje met nuttige sites. Een prima en overzichtelijke website!

Adres: http://www.hoeveelkostmijnhuis.be

Bobex à la Web 2.0

Wellicht kende u de online marktplaats Bobex al. Onlangs heeft deze website een facelift ondergaan en is hij een soort van professionele community ge­­worden. De bedoeling is wel onveranderd ge­­bleven: kopers en leveranciers samenbrengen via een sys­teem van online offerte-aanvragen. Naar verluidt zijn er meer dan 80.000 gebruikers en worden er meer dan 30.000 projecten per jaar af­­gehandeld. Voor het aanvragen van een offerte kiest u eerst de gewenste categorie en subcategorie en dan vult u het gedetailleerde online formulier in. Uw aanvraag wordt dan doorgestuurd naar een hele­boel leveranciers en zij sturen hun offerte terug naar u. Dit maakt het hele koopproces effi­ciënt en transparant. Voor de kopers is de dienst gratis, leveranciers betalen € 105 tot € 1.035. Door de facelift van deze site kunnen kopers en leveran­ciers nu makkelijker communiceren: ze kun­­nen be­­richten uitwisselen, profielen bekijken, con­trac­ten onderhandelen en sluiten, elkaar be­­oordelen en feedback geven, enz. Bovendien worden er auto­matisch ‘tags’ toegevoegd aan de berichten zodat die makkelijker terug te vinden zijn. Kortom, Bobex is uitgegroeid tot een heuse Web 2.0-site.

Adres: http://www.bobex.be

Alles over vaccineren

Plant u een reis tijdens de kerstvakantie? Hoe zit het dan precies met eventuele vaccinaties? U ver­neemt het op VacciWeb: u vindt er alle vaccins per land, specifieke vaccins voor reizigers, alles over malaria, enz., maar er is ook alge­mene vaccin­info: bij elke ziekte verneemt u wat ze precies inhoudt, hoe groot de risico’s zijn en wie de risico­personen zijn, hoe men de ziekte kan oplopen en vermijden, waar men zich kan laten vaccineren en hoe het zit met de herhalingsvaccins. Tip. U kunt zich hier ook via e-mail of gsm laten ver­wittigen wanneer het tijd is voor uw volgende vacci­natie (baarmoeder­halskanker en hepatitis A en B). En hoewel er achter deze site een groot farmaceutisch bedrijf zit, valt daar heel weinig van te merken.

Adres: http://www.vacciweb.be

Producten kopen

Rond deze periode wordt er nogal wat gekocht. Productinformatie.be wil u bij uw aankopen bijstaan met onafhankelijke info. Verwacht hier geen productvergelijkingen, maar wel informatie over het gebruik van producten, de voor- en de nadelen, enz. Er komt een beperkte, maar heel uiteenlopende waaier van producten aan bod. Dat maakt de site wel leuk, maar misschien is dit ook meteen zijn zwakte. Mp3-spelers, airco, bubbel­baden, digitale camera’s, parket, televisies, enz.: echt veel structuur is er in dit aanbod niet te vinden. De artikeltjes zijn bovendien misschien iets te oppervlakkig om echt nuttig te kunnen zijn.

Adres: http://www.producteninformatie.be

Hoeveel kost de bouw van uw nieuwe woning? Op het nieuwe Hoeveelkost­mijnhuis.be kunt u dit uitrekenen. Als Bobex-gebruiker kunt u nu ook makkelijker communiceren in een heuse community.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878