WEBDIENSTEN - WONEN - 09.08.2013

Uw kantoor of uw huis in het nieuw?

Overweegt u om uw kantoor, uw winkel of uw huis een opfrisbeurt te geven? Welke onlinetools en websites helpen u met de voorbereiding?

1. Verfwerken. Hoe zien uw ruimtes eruit met een nieuw kleurtje? Dat kunt u gemakkelijk checken via de mobiele app Home Styler (http://www.homestyler.com/mobile – alleen voor iOS). Hiermee maakt u een foto van een ruimte en dan kunt u (via Style Wall) bepaalde kleuren op de muren gaan testen door ze virtueel in te kleuren aan de hand van een penseel en een kleurenkaart. Werkt u liever op het grote scherm van uw computer of heeft u geen iOS-toestel, probeer dan de Kleurtool van Colora (http://www.colora.be/nl-BE/ideeen/colora-kleurtool) eens uit. Hier kiest u eerst drie basiskleuren en dan kunt u een foto van de ruimte uploaden. Vervolgens kan die ingekleurd worden. Dat hoeft niet heel nauwkeurig: de module probeert op een slimme manier alle gaatjes op te vullen. Via het rechtermenu kunt u de kleuren eventueel wijzigen met een dubbelklik. Weet ook dat sommige verffabrikanten een eigen tool hebben om hun producten virtueel uit te testen, zoals de LevisE-painter (http://www.levisathome.be) en de Sikkens Colorizer (http://www.sikkens.be/nl/Kleur/Tools/Pages/SikkensColorizer.aspx).

2. Grondplannen. Websites zoals Floorplanner (http://www.floorplanner.com) en Planner 5D (https://planner5d.com) laten u volledig online grondplannen van uw ruimte maken – incl. meubels, ramen, trappen, ... Bent u op zoek naar een gelijkaardige tool voor uw (bedrijfs)tuin, dan brengt de interactieve Tuincreator van Marlux (http://www.marlux.com/be-nl/tuincreator) de oplossing. In de biblio­theek vindt u de verschillende bodembedekkers, planten, potten, stoelen en tafels, vijvers, muurtjes, ... Het resultaat kan zelfs in 3D bekeken worden en gedown­load worden als pdf.

3. Nuttige websites. Specifieke interieurtips vindt u op Interieur­designer.be (http://www.interieurdesigner.be). Steekt u zelf de handen uit de mouwen, dan kunnen de Bricofiches van Brico (http://www.brico.be/) u zeker helpen. Ook op websites zoals Livios (http://www.livios.be), Habitos (http://www.habitos.be) en Bouwsite (http://www.bouwsite.be) vindt u praktische tips, gidsen en dossiers.

Uw ruimte virtueel inkleuren, kan gemakkelijk met de Kleurtool van Colora. Uw tuin kunt u online ontwerpen met de Tuincreator van Marlux.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878