BERICHT VAN WIJZIGING - 20.03.2017

Gelieve steeds bewijsstukken toe te voegen…

Bijlagen en bewijsstukken bij uw aangifte verplicht? Sinds enkele jaren is dat niet langer verplicht. Volgens de fiscus is het echter aanbevolen om dat wel te doen.

Aangifte zonder bijlagen rechtsgeldig dan? Jazeker! U bent immers enkel verplicht om alle bijlagen en bewijsstukken bij te houden en die ter beschikking te houden van de fiscus.

In bericht van wijziging vraag om bijlagen toe te voegen? Dan maakt de fiscus een procedurefout. Hij moet die bijlagen opvragen via een vraag om inlichtingen. De fiscus kan dus niet in een bericht van wijziging vermelden dat code ‘xxx’ = 0, tenzij u de bijlagen bezorgt. Door dat te doen wordt er immers een stap in de procedure overgeslagen.

Waarom toch toevoegen als dat niet verplicht is? Omdat u er natuurlijk ook uw voordeel mee kunt doen. Denk aan de situatie waarin u een belastingvermindering claimt zoals o.m. voor giften die u gedaan heeft het voorbije jaar. U heeft er dan belang bij dat uw aangifte zo snel mogelijk afgehandeld wordt. Door die stukken er dan ineens bij te voegen, vermijdt u dat de fiscus de bewijsstukken nog eens moet opvragen via een vraag om inlichtingen. Dat zou de uiteindelijke aanslag enkel maar vertragen.

Het bijvoegen van bijlagen en bewijsstukken bij uw aangifte is niet verplicht. Het kan wel interessant zijn voor een vlottere afhandeling van uw aangifte, vooral wanneer u recht heeft op een mooi fiscaal voordeel.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878