NIEUWS - NIEUWSSITES - 06.08.2019

Al uw kranten en tijdschriften verzameld

U volgt de actualiteit via de website of app van uw favoriete kranten en tijdschriften. Er bestaan echter ook platformen die verschillende bronnen voor u bundelen. Een overzicht.

Google Nieuws

Google Nieuws ( http://news.google.com ) toont op zijn homepage een selectie met Voorpaginanieuws . De berichtgeving is onderverdeeld in de belangrijkste koppen van allerlei nationale kranten, met daaronder vaak ook andere bronnen (klik op het pijltje rechtsonder om het venster open te klappen). Via de optie Hele verhaal bekijken ziet u meer berichten over dat specifieke nieuwsitem. Deze zijn afkomstig van kranten, tijdschriften en andere websites. Soms worden er naast de harde nieuwsfeiten ook o.a. opiniestukken en reacties op Twitter getoond.

Menu. Via het linkermenu kunt u de nieuwsberichten filteren volgens thema of locatie (wereld, zakelijk, wetenschap en technologie, sport …).

Tip.  De inhoud van de Voor jou -rubriek is een combinatie van nieuwsverhalen die Google Nieuws voor u heeft uitgekozen. Hoe dat precies gebeurt en hoe u die selectie kunt verfijnen, leest u op http://bit.ly/2ZuYCIQ .

Let op. Door Google Nieuws te gebruiken kunt u de nieuwsartikels die krantensites voorbehouden voor hun betalende abonnees, niet lezen. Het is dus niet mogelijk om op die manier hun betaalmuur te omzeilen. Weet ook dat Google Nieuws in de EU al een tijdje onder vuur ligt, omdat deze nieuws van krantensites plukt zonder daarvoor te betalen. De nieuwe Europese regels inzake auteursrecht ( http://bit.ly/2MSDk6u ) zullen in de toekomst wellicht meer duidelijkheid brengen.

All You Can Read

All You Can Read ( https://www.allyoucanread.com ) toont een uitgebreide verzameling van nieuwsbronnen. Die kunt u op de homepage doorzoeken per regio (er zijn meer dan 200 landen opgenomen in de databank). Dat is handig wanneer u naar specifieke lokale berichtgeving op zoek bent (bijv. om nieuwe afzetmarkten te ontdekken of wanneer u overweegt een filiaal in het buitenland te openen). All You Can Read heeft de verschillende nieuwsbronnen ook ingedeeld in Magazines (tijdschriften, volgens onderwerp) en Top Websites (allerlei). Er is ook een afdeling Videos die we minder relevant vinden.

Digitale kiosken

Blendle. De digitale kiosk Blendle ( http://www.blendle.com ) biedt u toegang tot een artikelenselectie uit (ook Belgische en Nederlandse) kranten en tijdschriften. Dit werkt het beste via de mobiele app, want deze geeft meer mogelijkheden dan de website. Tot voor kort kon u hier ook afzonderlijke artikelen kopen, maar nu betaalt u een vast bedrag van € 9,99 per maand voor volledige toegang tot alle uitgekozen artikelen.

U kunt Blendle een maand gratis uitproberen (u moet wel meteen uw creditcardgegevens opgeven, maar u kunt op elk moment uw account stopzetten). Zo kunt u het aanbod ontdekken.

Tip.  Blendle biedt sommige artikels ook in audioformaat aan.

Readly. Een alternatief is Readly ( https://nl.readly.com ). Ook hier betaalt u € 9,99 per maand, maar daarvoor krijgt u toegang tot de volledige inhoud van de aangeboden tijdschriften (en geen selectie zoals bij Blendle). Readly is ook veel transparanter over de opgenomen titels. Een gratis proefabonnement is er niet, maar voor de eerste twee maanden betaalt u slechts € 0,99.

Gebruik de mogelijkheid om Google Nieuws te ‘sturen’. Zo verbetert u de persoonlijke nieuwsselectie in de rubriek ‘Voor jou’. Probeer ook Readly eens uit, een digitale kiosk waarmee u voor € 9,99 per maand allerlei tijdschriften integraal kunt lezen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878