VERVOER - AUTO - 26.08.2019

Apps voor duurzamer parkeren

Uw medewerkers, klanten en leveranciers komen met de wagen naar uw zaak. Met deze apps (Android en iOS) parkeren ze in de buurt zonder omwegen.

1. Seety (het vroegere cPark) toont parkeerzones in een vijftiental steden. Gebruikers zien aan de hand van handige kleuren waar parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. Ze zien ook de tarieven, dienstregelingen en maximale parkeertijden, plus het risico op controle (dat is afhankelijk van het tijdstip). Ze krijgen een melding wanneer hun parkeertijd afgelopen is en de community van 170.000 mensen verwittigt hen zodra er een parkeerwachter in de buurt gespot wordt.

2. Parking.brussels gidst gebruikers naar 58 openbare parkings in de hoofdstad, met info over openingsuren, beschikbaarheid en tarieven. Ze kunnen die filteren op beschikbare faciliteiten en aangeboden diensten, zoals laadpunten voor elektrische auto’s en rolstoelvoorzieningen.

3. DeParking verzamelt in realtime het parkeeraanbod van enkele gemeenten (voorlopig enkel Gent, Leuven, Mechelen en Sint-Niklaas). Op een kaartje ziet u de meest nabije parkeergelegenheden en daarbij wordt meteen het aantal vrije plaatsen weergegeven. U kunt doorklikken voor extra informatie (zoals openingsuren).

4. Parkopedia toont realtime info over openbare parkings, maar biedt ook toegang tot garages en opritten die privépersonen te huur aanbieden. De resultaten kunnen gefilterd worden op nabijheid, prijs, beschikbaarheid en volgens de beoordeling van andere gebruikers. Betalen gebeurt via de app. Ook MyflexiPark is een community om private parkeerplaatsen van particulieren en bedrijven te delen. Een beschikbare plek kan op voorhand gereserveerd worden.

5. EasyPark laat gebruikers zoeken naar de parkeergarages van Q-Park. Door vooraf de gewenste betaalmethode in te stellen, hebben ze zelfs geen parkeerticket meer nodig wanneer ze die binnen- en buitenrijden. Afrekenen gebeurt dan immers automatisch via nummerplaatherkenningscamera’s. Afhankelijk van de gemeente kan betalen voor een parkeerplaats ook makkelijk met de apps 4411 , Parkmobile en Yellowbrick .

Gebruik Parkopedia en MyflexiPark om ook beschikbare parkeerplekken van particulieren en bedrijven te vinden. Reserveren en betalen gebeurt via de app.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878