E-MAIL - WEBMAIL - 27.05.2015

Efficiënt aan de slag met Outlook.com

Outlook.com is de opvolger van het populaire Hotmail. Met deze tips en trucs werkt u nog efficiënter met Outlook.com.

Outlook.com ( http://www.outlook.com ) kunt u perfect met uw oude Hotmail-adres gebruiken, maar u kunt er ook gratis een @outlook.com -adres bijnemen: klik op het tandwieltje, kies Opties en selecteer Een Outlook.com-alias maken . U kunt dan mail ontvangen op beide adressen (alles komt in hetzelfde postvak aan) en ook mail versturen van beide adressen. U kunt aangeven welk het standaard from -adres wordt.

Gebruikt u de Outlook-software, die deel uitmaakt van Microsoft Office, dan kunt u daarin Outlook.com ook configureren als e-mailaccount. Maar om gewoon een notificatie in het systeemvak op uw computer te ontvangen als u mail in Outlook.com ontvangt, volstaat de gratis tool Email Notifier ( http://thesz.diecru.eu/content/howard.php – voor Windows en Mac OS X). Tip. Klikt u op de notificatie, dan opent de browser zich automatisch in uw Postvak IN. De tool werkt niet alleen met Outlook.com, maar ook met Gmail en Yahoo.

Beter zoeken

Door links in het zoekvak E-mail doorzoeken te klikken kunt u Geavanceerd zoeken selecteren. U kunt dan zoeken in afzenders, onderwerpen, bepaalde mappen en categorieën, enz. Ook is het mogelijk om een datum of datumbereik te kiezen.

Snel actie ondernemen

Gaat u met de muis op een mail staan, dan verschijnen er onder de datum drie icoontjes om de e-mail snel te verwijderen, te markeren of als ongelezen aan te duiden. Dit menu is aanpasbaar: u kunt gemakkelijk andere functies toevoegen. Ga hiervoor naar Instellingen ; Snelle acties (laatste onderdeel) en kies Acties toevoegen . Interessant is Ongewenste e-mail om een spambericht snel naar de map Ongewenste e-mail te verbannen. Ook is Verplaatsen naar handig: u kunt er een bericht met één klik naar een bepaalde map mee verplaatsen. Tip.  U kunt meerdere keren Verplaatsen naar toevoegen, om naar verschillende mappen te kunnen verplaatsen. Geef elk icoontje wel een andere kleur en u moet dan zelf onthouden welke kleur naar welke map gaat. Let op!  U kunt maximaal vijf snelkoppelingen aan dit menu toevoegen. Met Verwijderen uit lijst kunt u bepaalde opties weghalen.

Bijlagen beter beheren

Via het menu Invoegen ; Bestanden als bijlage kunt u attachments tot 25 MB toevoegen. Grotere bestanden verzendt u beter via OneDrive: klik op Invoegen ; Delen via OneDrive en kies een bestand dat op uw OneDrive staat. Via het menu linksboven, OneDrive , kunt u eerst de benodigde bestanden naar OneDrive uploaden. Tip.  Wilt u een foto in uw mail zetten zonder dat het een echte attachment is? Kies dan Invoegen ; Afbeeldingen inline . Ontvangt u een bijlage, dan kunt u die gewoon downloaden, Downloaden als zip of meteen Toevoegen aan OneDrive .

Regels maken

Wilt u dat mails van bepaalde afzenders of met bepaalde onderwerpen automatisch naar een aparte map gaan? Klik dan bovenaan op de drie puntjes (…) en kies Regel maken . Geef de voorwaarden in (afzender, onderwerp, trefwoorden, enz.) en kies de handeling (zoals verplaatsen, verwijderen, doorsturen, enz.). Kies daarna Regel maken . Het overzicht van alle regels vindt u onder het tandwieltje, Regels beheren .

Gebruikt u Outlook.com, installeer dan de gratis tool Email Notifier om desktopnotificaties te krijgen bij nieuwe berichten en gebruik OneDrive om grote bijlagen te versturen (en op te slaan).

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878