FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN - 07.05.2020

Wat met uw cheques die bijna vervallen?

Diensten-, maaltijd- en ecocheques: beperkte gebruiksduur. Dat weet u ongetwijfeld. Doorgaans is het ook geen probleem om die binnen de periode dat ze geldig zijn op te gebruiken, maar door de coronacrisis kan het wel zijn dat er bepaalde cheques hun vervaldatum naderen of al vervallen zijn...

Voorstellen op tafel om gebruiksduur te verlengen. Voor dienstencheques heeft de Vlaamse overheid de geldigheidstermijn van cheques die in de maanden maart tot en met juni 2020 zouden vervallen, verlengd tot 31 juli 2020. Ook wat betreft de maaltijdcheques, die een jaar geldig zijn, heeft de Nationale Arbeidsraad een gunstig advies gegeven om de geldigheidsduur van de cheques die vervallen in maart, april, mei en juni met zes maanden te verlengen. Eenzelfde verlenging van zes maanden zou worden voorzien voor ecocheques.

Let op!  Maaltijdcheques kunt u wel niet verder betalen aan werknemers die nu tijdelijk werkloos zijn, want dat kan alleen maar voor effectief gewerkte dagen. Mocht u het toch blijven doen, dan worden de cheques aan RSZ-bijdragen en belastingen onderworpen.

Tip.  Een maaltijdchequekaart die vervalt in deze periode, blijft zeven maanden langer geldig (bv. tot 31 december in plaats van 31 mei).

In maart en april of in mei vervallen dienstencheques zullen toch nog geldig blijven tot 31 juli 2020. De geldigheid van in maart tot en met juni (te) vervallen maaltijdcheques wordt telkens met zes maanden verlengd. Ook voor ecocheques is het voorstel om de gebruiksduur met zes maanden te verlengen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878