WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 19.04.2010

Deel uw agenda… zonder te veel details

Heeft u collega’s, goede klanten of gezinsleden met wie u uw drukke agenda wilt delen? In plaats van te e-mailen of te telefoneren, kunt u uw agenda ook online beschikbaar maken, met zo weinig of zoveel details als u zelf wilt...

Uw agenda online delen is handig: collega’s, klanten en familieleden kunnen zo snel zien wanneer u nog vrij bent zonder u te storen. Gebruikt u Google Agenda (http://calendar.google.com), dan kunt u uw agenda gemakkelijk delen: klik op Instellingen onder Mijn agenda’s (links) en kies Deze agenda delen. Onder Delen met bepaalde personen kunt u adressen van contactpersonen invoeren. Voor elke persoon bepaalt u welke bevoegdheden hij krijgt. Standaard is dat Alle details, maar u kunt ook Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven kiezen. Heeft u iemand die uw agenda actief beheert, dan kiest u voor Wijzigingen aanbrengen in afspraken. Let op! De personen met wie u uw agenda deelt, hebben wel een (gratis) Google-account nodig.

MeetWith.Me

Een specifieke webdienst om uw agenda te delen is MeetWith.Me (http://www.meetwith.me - alleen in het Engels). Intekenen is gratis (klik op Skip om geen betalende account aan te maken) en de gratis Basic-versie biedt alles wat u nodig heeft. MeetWith.Me werkt samen met Google Agenda, Outlook en iCal (voor Apple Mac) om uw agenda te delen. Klik op My Settings en daarna op Calendar Settings om uw agenda toe te voegen. Voor Google Agenda moet u uw Google-log-in en -wachtwoord invullen. U kunt vervolgens collega’s of kennissen uitnodigen voor een afspraak of een meeting door via MeetWith.Me op Schedule a meeting te klikken. U voegt dan de e-mailadressen toe van de genodigden zodat zij automatisch een e-mail krijgen. Uw afspraak wordt ook automatisch aan bv. Google Agenda toegevoegd.

Klikt u op My Availability en kiest u MeetWithMe Page, dan krijgt u een link te zien (http://meetwith.me/naam) die u kunt delen met anderen. Zij zien in uw agenda alleen Busy als u een afspraak heeft, dus geen details. Ze kunnen - zonder dat ze een account bij MeetWith.Me nodig hebben - wel op uw agenda klikken om een afspraak met u te maken. Als u die goedkeurt, komt ze automatisch in uw agenda terecht. Via My Availability; My Network kunt u persoonlijke uitnodigingen versturen naar uw contactpersonen om ze op uw MeetWith.Me-­pagina te wijzen.

Gebruikt u Outlook 2003, 2007 of 2010, klik dan op My Setting; Calendar Settings om de Outlook- add-in te downloaden. Daarmee verschijnt er een extra knoppenbalk in Outlook waarmee u rechtstreeks uw beschikbaarheid online zet op uw MeetWith.Me-pagina. Tip. MeetWith.Me heeft ook een iPhone-app, TimeBridge for iPhone (http://goo.gl/YSZY).

Tungle

Een eenvoudiger alternatief is Tungle (http://www.tungle.me - alleen in het Engels). Deze gratis webdienst synchroniseert met Outlook, Apple (iCal en Entourage) en Google Agenda. Net zoals bij MeetWith.Me, krijgt u een persoonlijke url (http://tungle.me/naam) waarop alleen te zien is of u Busy of Available bent. Iedereen kan er zonder Tungle-account heen en kan afspraken met u voorstellen. Synchroniseren met Outlook gebeurt ook hier via een add-in die een knop toevoegt. Net zoals bij MeetWith.Me is tweerichtingsverkeer ingebouwd: wijzigt u iets aan uw Outlook-agenda, dan wordt dit meteen naar Tungle gestuurd. vraagt iemand een afspraak of een meeting aan via uw Tungle-webpagina, dan komt dit ook in uw Outlook-agenda terecht. Tip. Tungle heeft ook een gratis iPhone-app (http://goo.gl/sA2S).

Gebruikt u Google Agenda, dan kunt u uw agenda online delen, maar alleen als uw contactpersonen ook een Google-account hebben. Met MeetWith.Me en Tungle krijgt u een ‘agenda-url’ zodat iedereen uw agenda (zonder details) kan zien en meetings met u kan aanvragen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878