E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 17.10.2019

Slimmer werken met het lint van Outlook

De grote menubalk van Outlook lijkt op het eerste gezicht een warboel. Hoe gaat u ermee aan de slag?

Het lint bovenaan in Outlook bevat alle commando’s waarmee u acties toepast op uw e-mail of uw agenda. Omdat Outlook zo’n uitgebreide applicatie is, is ook het aantal knoppen op het lint aanzienlijk. Elk menu ( Start , Beeld ...) is een tabblad op het lint. Binnen elk tabblad vindt u verschillende actiegroepen. In sommige groepen zitten meer acties dan er in het vakje passen, met het pijltje rechtsonder in de groep roept u de verborgen acties op. Het lint past zich aan aan de situatie: boven uw mailbox krijgt u een ander lint dan boven uw agenda.

Vereenvoudigd lint

Twee veelgehoorde klachten zijn dat het lint veel te druk is en te veel ruimte inneemt. Goed nieuws op dat vlak: Microsoft heeft een vereenvoudigde versie van het lint gemaakt, die compacter en overzichtelijker is ( https://bit.ly/359ZXIH ). Het slechte nieuws is dat die versie voorlopig alleen voor bepaalde gebruikers van Outlook for Office 365 beschikbaar is. In de nabije toekomst zal deze wel breder uitgerold worden en u zult altijd kunnen wisselen tussen het klassieke en het eenvoudige lint.

Tip.  In de online apps van Office 365 kunt u al kennismaken met het vereenvoudigde lint.

Inklappen

U kunt plaats besparen door het lint in te klappen met het pijltje helemaal rechts. Zodra u op een menutab klikt, wordt het lint tijdelijk opengeklapt. Met de pin rechts in het lint zet u het weer vast. In ingeklapte toestand wordt linksboven één actieknop zichtbaar, bijv. Nieuw bericht als u in het mailvenster staat.

Tip.  Zet acties die u altijd zichtbaar wilt houden op de Snelle Toegang -werkbalk ( https://bit.ly/2mBCDyu ).

Acties zoeken

Vindt u op het lint niet direct de optie of actie die u nodig heeft? Typ de gewenste actie in het vakje Zeg me wat u wilt doen bovenaan ( https://bit.ly/2Dpxoc6 ). U krijgt meteen een lijst met de relevante acties voor de ingevoerde zoekterm.

Aanpassen

Vindt u het lint overvol of toont het niet de acties die u vaak gebruikt? Geen probleem, u kunt het echt volledig naar uw wensen aanpassen. Klik rechts op een lege plek in het lint en kies Het lint aanpassen ( https://bit.ly/31Smw2s ).

  • U kunt bijv. tabbladen die u nooit of nauwelijks gebruikt uitschakelen om het lint overzichtelijker te houden. U kunt ook de volgorde van de tabbladen wijzigen en bijv. de meestgebruikte tabs vooraan zetten.
  • U kunt de namen van de tabbladen wijzigen in namen die u zelf duidelijker vindt.
  • U kunt de inhoud van tabbladen aanpassen: bijv. ongebruikte actiegroepen verwijderen uit bestaande tabbladen. Of u kunt een nieuw tabblad maken en daar uw favoriete actiegroepen samenbrengen.
  • U kunt de volgorde of inhoud van groepen wijzigen: verwijder bijv. ongebruikte acties uit een groep. U kunt ook een duidelijkere naam geven aan een groep of een nieuwe groep maken waarin u uw favoriete acties uit andere groepen samenbrengt.

Tip.  Ga gerust experimenteren, met de resetknop kunt u altijd terug naar het standaardlint. Bovendien kunt u een aangepast lint exporteren naar een bestand en later weer importeren.

Ruim - in afwachting van het vereenvoudigde lint - zelf het lint van Outlook op dankzij de uitgebreide aanpassingsopties.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878