CONTROLE EN BETWISTINGEN - VARIA - 02.09.2022

Uw schulden niet betaald, dus auto aan de kant?

Waarover gaat het? Reeds geruime tijd kan een auto in beslag genomen worden door de politie of douane wanneer vastgesteld wordt dat er nog openstaande schulden inzake douane, accijnzen of strafrechtelijke geldboetes zijn. Dat kan onder meer vastgesteld worden bij een toevallige wegcontrole of via camera’s op de openbare wegen.

Tien dagen tijd. In eerste instantie zal gevraagd worden om de openstaande geldsommen te voldoen. Lukt dat niet, dan kan de auto in beslag genomen worden om hem te verkopen indien de schulden niet betaald zijn binnen de tien dagen na de inbeslagname.

Nu ook voor fiscale en niet-fiscale schulden. Heeft u nog schulden inzake personenbelasting, btw of voorheffingen, dan riskeert u vanaf nu ook dat u daarvoor aan de kant gezet wordt.

Enkel voor vervallen schulden. Uiteraard zal u daar niet mee geconfronteerd worden zo uw aanslag nog niet betaald moest zijn. In principe zal het pas kunnen nadat er een maand verstreken is na een aanmaning tot betaling Ă©n op voorwaarde dat er geen bezwaarprocedure loopt.

Houd uw zgn. e-Box in de gaten. Die e-Box is nl. heel snel geactiveerd, vaak zonder dat men er erg in heeft. De aanslag wordt dan niet langer via de post verzonden, en vaak wordt dat dan over het hoofd gezien.

Uw auto kan aan de kant gezet worden als u nog een openstaande schuld heeft inzake personenbelasting of btw. U moet dan uw schulden meteen betalen. Houd uw aanslagen/betalingsverzoeken in het oog, en vooral uw zgn. e-Box.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878