SLECHTE BETALERS - AANMANING - 26.02.2009

Geef uw rappel eens tanden…

Van een gewone rappel ligt een slechte betaler niet meer wakker, daar is méér voor nodig tegenwoordig... Welke aanpak werkt dan nog wél?

Alles went… Veel slechte betalers liggen inderdaad niet meer wakker van een rappelleke meer of minder. Na een eerste vriendelijke betalingsherinnering volgt er toch nog een tweede, enz. Velen wachten m.a.w. rustig af tot de laatste aangetekende rappel. Dat systeem kennen ze wel…

De tweede rappel is de laatste. Niemand zegt u hoeveel rappels u zo moet versturen. Kort na uw eerste kunt u dus meteen uw laatste (lees: aangetekende) rappel versturen. Laat uw klant ook voelen dat er geen volgende rappel meer komt. Zet er m.a.w. duidelijk op ‘laatste rappel’.

Maak er een echte ‘pitbullrappel’ van. Zetin uw laatste rappel m.a.w. meteen ook de naam en het adres van uw advocaat op wie u een beroep zal doen als er niet betaald wordt. Dat komt immers veel sterker over dan alleen de vermelding dat er “gerechtelijke stappen ondernomen zullen worden”, want dat staat in heel veel rappels als standaardafsluiting.

Tip 1. Vermeld de naam van uw advocaat eventueel in het vet, kwestie van het zeker goed te laten opvallen.

Tip 2. Uw rappel komt nog ‘dreigender’ over als u ook het telefoon­nummer van uw advocaat vermeldt. Spreek dat dan uiteraard wel goed af met uw advocaat, kwestie dat hij niet uit de lucht komt vallen.

U kunt een model van zo’n ‘pitbullrappel’ downloaden van http://tipsenadvies.indicator.be of opvragen via fax (016/35 99 22) - code TA 16.14.01A.

“Als bijlage vindt u ook de tabel met de gerechtskosten…”. Voeg bij uw rappel m.a.w. ook ineens de lijst met de ‘rechtsplegings­vergoedingen’ die de klant riskeert te moeten betalen als uw advocaat effectief in actie schiet. Geen mens die dan nog denkt dat u het niet meent...

Tip. Markeer met een fluostift het maximale bedrag dat de klant ­riskeert te moeten betalen, rekening houdend met het bedrag dat hij nog verschuldigd is.

De tabel met de rechtsplegingsvergoedingen kunt u downloaden van http://tipsenadvies.indicator.be of opvragen via fax (016/35 99 22) - code TA 16.14.01B.

Vermeld op uw rappel alvast de naam en het adres van uw advocaat die u ‘stand-by’ houdt én voeg ook een tabel toe met de gerechtskosten die op het spel staan.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878