PERSONEEL - VERLONING - 26.02.2009

Hoger nettoloon is geen loonsverhoging!

De Vlaamse jobkorting. Daar gaat het inderdaad om. U heeft geen opslag gegeven en toch zullen uw werknemers begin maart méér netto­loon krijgen dan begin februari. De oorzaak hiervan is de fameuze Vlaamse jobkorting. Het is kortweg de belastingverminde­ring voor de werkende Vlaming die tot eind 2008 maandelijks werd verrekend in de in te houden bedrijfsvoorheffing, maar die nu in 2009 in één keer in mindering wordt gebracht van het loon van februari. Begin maart zal een Vlaamse werknemer dus netto ineens veel méér krijgen, kwestie van het goed te laten opvallen natuurlijk, het zijn binnenkort nl. verkiezingen…

Om welk bedrag gaat het? Dat hangt af van het bruto jaarloon. Indien uw werknemer meer verdient dan € 24.375 bruto, zal hij begin maart netto € 250 méér krijgen. Verdient hij minder, dan bedraagt de korting € 300. Wie minder verdient dan € 6.980 bruto per jaar, krijgt die jobkorting niet.

Tip. Zit u in vennootschap, dan geldt er ook een jobkorting voor u als bedrijfsleider. Er hoeft dan m.a.w. ook op het loon dat u zelf opneemt minder bedrijfsvoorheffing ingehouden te worden deze maand.

Niks “dank u baas”… Geef uw (Vlaamse) werknemers dus m.a.w. duidelijk mee dat dit eenmalig is en vooral dat het hier niet gaat om een loonsverhoging. Kwestie van teleurstellingen te vermijden, want begin april - als ze het loon krijgen van maart - zal het weer evenveel zijn als begin februari, minder dus dan wat ze begin maart zullen krijgen.

Uw werknemers krijgen voor februari een hoger nettoloon door de Vlaamse jobkorting, maar dit is eenmalig. U waarschuwt ze dus het best dat het netto­loon van maart terug € 250 of € 300 lager zal liggen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878