Alle domeinen

2004 - Oktober

PROCEDURE - 25.10.2004

Verschalk de fiscus

Maakt de fiscus een zgn. procedurefout bij het vestigen van uw aanslag, dan kunt u die aanslag laten vernietigen. Speelt u het slim, dan kan u dat mogelijk een aan­zienlijk voordeel opleveren. Waarover gaat het en hoe pakt u dat aan ?


STANDPUNT RECHTER - 25.10.2004

Open uw ogen voor de fiscus ze sluit


STANDPUNT MINISTER - 25.10.2004

Toch wel handig als u nog kosten zoekt…


ACTUALITEIT - 25.10.2004

Uw beste klant op het feest ?

Organiseert u een receptie voor uw zaak, dan zijn dat uiteraard beroepskosten voor u. Geldt dat echter ook als u zakenrelaties uitnodigt op een huwelijksfeest ?


FISCOTIP - 25.10.2004

Voor de extra gulle schenkers

De laatste tijd wordt er veel over schenkingen gepubliceerd. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de sterk verlaagde schenkingsrechten in Vlaanderen. Toch willen wij zeker zijn dat u volledig en tot het uiterste het fiscale voordeel geniet.


BTW - 25.10.2004

Rust roest ?

Uw indertijd opgerichte vennootschap bestaat nog wel, maar echt “werken” doet ze niet meer. U bent bv. actief in een andere vennootschap of u bent terug loontrekker. Kunt u toch nog kosten inbrengen en BTW recupereren ?


AANDELEN - 25.10.2004

Belegt uw BVBA ook in aandelen ?

Heeft u in uw vennootschap wat cash geld over (liquiditeiten dus), dan lijkt het misschien opportuun die te beleggen in aandelen. Er zitten echter enkele addertjes onder het gras die het rendement serieus kunnen laten dalen.


ACTUALITEIT - 18.10.2004

Extra speler voor het “grondverzet”

De zgn. grondverzetregeling in het Vlaams gewest heeft er sinds kort “een speler” bij gekregen. Zal dit concreet iets veranderen voor u als aannemer of blijft het uiteindelijk allemaal zoals het was ?