Belastingen - Voordelen van alle aard

Recent toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL ALLE AARD - 20.09.2023

VAA nutsvoorziening bepalen volgens werkelijke of forfaitaire waarde?

Betaalt uw vennootschap het privéverbruik aan verwarming en elektriciteit, dan moet u een voordeel alle aard (VAA) aanrekenen. Hoeveel? En wat met de btw?
Lees meer

GRONDIG ONDERZOCHT - VENNOOTSCHAP - 19.09.2023

Zelf huur voor uw tweede verblijf betalen aan uw BV(BA)?

De aftrek van de kosten van een tweede verblijf door de eigen vennootschap ligt soms zwaar onder vuur. Kan het dan een oplossing zijn om zelf huur te gaan betalen aan uw vennootschap? Een arrest van 23 mei 2023 licht toe...
Lees meer

AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 12.09.2023

Voordeel alle aard occasieauto: hoe zit dat?

VAA occasie. U heeft met uw vennootschap een tweedehands auto gekocht. Rijdt u daar ook gratis privé mee, dan moet u een voordeel alle aard (VAA) aangeven, net zoals voor een nieuwe auto. Hoe VAA berekenen? Het VAA wordt berekend op basis van de cataloguswaarde en de CO2 -uitstoot van de auto. Op die cataloguswaarde, dat is de prijs voor de auto in nieuwe staat bij verkoop aan een particulier, mag u wel elk jaar een ‘leeftijdscorrectie’ toepassen van 6% en dit vijf jaar na elkaar, dus tot de cataloguswaarde nog 70% bedraagt van die aan het begin. ...
Lees meer

TACTIEK EN STRATEGIE - 12.09.2023

Aandelen van uw BV belastingvrij schenken aan uw kinderen?

U wilt (een deel van) de aandelen van uw vennootschap aan uw kinderen schenken. In principe betalen zij daarop dan schenkbelasting van 3% of 3,3%. Er zijn echter een aantal manieren om die belasting te vermijden. Welke dan, en worden die alternatieven ook aanvaard door de fiscus?
Lees meer

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - LOON - 12.09.2023

Voldoende bedrijfsvoorheffing ingehouden?

Op uw loon moet uw vennootschap bedrijfsvoorheffing (bv) inhouden, te berekenen volgens een wettelijke schaal. Wat als dat niet gebeurd is?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 06.09.2023

Een vermindering onroerende voorheffing wegens kinderlast als u in de woning van uw vennootschap woont?

Via de media heeft u vernomen dat ook huurders een vermindering van de onroerende voorheffing wegens kinderlast kunnen vragen. Is dat ook zo als u met uw gezin in een woning van uw vennootschap woont? Zo ja, wat moet u hiervoor dan precies doen?
Lees meer
Belastingen - Voordelen van alle aard

Meest gelezen tips & adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 29.08.2023

Betaalt uw BV u de elektriciteit voor uw auto terug?

U rijdt sinds kort voor zowel uw beroeps- als privéverplaatsingen met een plug-inhybride of elektrische auto van uw vennootschap die u ook bij u thuis oplaadt. Stel dat uw vennootschap u een vergoeding betaalt voor die laadkosten, moet u daarvoor dan een voordeel alle aard (VAA) aangeven en zo ja, hoeveel?
Lees meer

BEDRIJFSWAGEN - FISCAAL VOORDEEL - 31.08.2023

Hoe duur wordt bedrijfswagen in 2027?

Indien u na 30 juni 2023 nog een bedrijfswagen bestelt op benzine of diesel of een hybride, gelden de nieuwe ‘groene regels’. Wat is er dan van belang indien u de totale kostprijs wilt berekenen?
Lees meer

AUTO - FISCALE AFTREK - 28.08.2023

Herstellingskosten auto tijdens uw vakantie: is dat een aftrekbare beroepskost of een loutere privé-uitgave?

Tijdens uw voorbije vakantie in het buitenland heeft de airco van uw auto het begeven en u heeft die ter plaatse laten herstellen. Kunt u die factuur dan aftrekken in uw vennootschap of zaak of kan dat niet, omdat u die kosten tijdens uw vakantie gemaakt heeft?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app