Belastingen - Voordelen van alle aard

Recent toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSLEIDER - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 20.01.2023

Hoeveel VAA gratis woonst in 2023?

Woont u gratis in een woning van uw vennootschap die ook uw nutsvoorzieningen betaalt, dan kost u dat privé voor 2023 behoorlijk meer. Hoeveel?
Lees meer

BEDRIJFSWAGEN - FISCAAL VOORDEEL - 19.01.2023

Hoger VAA voor bedrijfswagen, ook voor u van belang?

Werknemers die hun bedrijfswagen ook privé gebruiken, worden belast op het voordeel alle aard. Dat zal in 2023 hoger liggen dan in 2022 doordat de referentie-uitstoot gedaald is. Hoe zit dat en is dat ook als werkgever een extra kost?
Lees meer

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 17.01.2023

In 2023 een niet volledig elektrische auto kopen?

De auto van uw vennootschap is (zo goed als) afgeschreven. Een volledig elektrische auto ziet u momenteel nog niet zitten. Wat doet u in het licht van de ‘vergroening’ dan het best? Uw auto nog niet vervangen, vervangen door een auto met enkel een verbrandingsmotor of vervangen door een hybride?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT - 17.01.2023

Ook als zelfstandig bedrijfsleider meer netto over?

Door de automatische loonindexering stijgt het loon van heel wat werknemers in 2023 en houden ze ook meer netto over. Hoe zit dat voor u als bedrijfsleider?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT - 17.01.2023

Uw loon als bedrijfsleider in een buitenlandse vennootschap

U overweegt om bestuurder of zaakvoerder te worden van een buitenlandse vennootschap. Hoe zit het dan fiscaal gezien met het loon dat u van die vennootschap krijgt? Is dat belastbaar in dat buitenland, in België of in beide landen?
Lees meer

AUTO - BELASTBAAR VOORDEEL - 16.01.2023

Elektrische auto kopen in 2023: hoe zit dat fiscaal gezien?

Het autosalon heeft u doen watertanden om dit jaar via uw vennootschap een elektrische auto te kopen. Was er daarvoor nu ook al iets gewijzigd inzake de fiscale aftrekbaarheid of niet? Hoe wordt u daar privé op belast en wat als u thuis die auto oplaadt aan een laadpaal ter beschikking gesteld door uw BV?
Lees meer
Belastingen - Voordelen van alle aard

Meest gelezen tips & adviezen

BEDRIJFSWAGEN - VAA - 23.11.2022

Werknemer ‘tankt’ thuis elektriciteit: mag u dat betalen?

Een werknemer heeft een elektrische of een hybride bedrijfswagen en hij ‘tankt’ af en toe elektriciteit thuis. Mag u die elektriciteitskosten dan terugbetalen volgens het zgn. tarief van de CREG of hoe weet u hoeveel u mag terugbetalen?
Lees meer

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN - 02.11.2022

Leasing en renting in het licht van de ‘vergroening’

U bent van plan om op korte termijn een nieuwe auto aan te schaffen voor uw vennootschap. Uw vennootschap zou die niet kopen, maar leasen of renten. Wat zijn de fiscale verschillen tussen beide opties, in het algemeen en in het licht van de zgn. vergroening van de autofiscaliteit in het bijzonder?
Lees meer

AUTO - BELASTBAAR VOORDEEL - 19.12.2022

Hoger voordeel alle aard auto voor inkomstenjaar 2023?

De zgn. referentie-CO2 -uitstoot die mee bepalend is voor de hoogte van uw voordeel alle aard auto is bekend voor inkomstenjaar 2023. Stijgt uw voordeel alle aard (VAA) auto dan weer en wat met de aftrek van autokosten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app