Btw - Btw-controle

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - 12.01.2024

Gemengde btw-plichtigen: wat verandert er in 2024?

Er komt alweer een nieuwe wetswijziging aan voor de gemengde btw-plichtigen. Wat gaat er nu weer precies veranderen? Welke deadlines moet u in de gaten houden? En hoe kunt u zich als gemengde btw-plichtige het best voorbereiden op een mogelijke btw‑controle?
Lees meer

BTW-CONTROLE - BEWIJSMIDDELEN - 09.01.2024

Witte kassa vermijden door een automaat te plaatsen?

Welk btw-tarief is van toepassing op de verkoop van voorverpakte voeding voor verbruik ter plaatse en verschillen die regels naargelang die voeding wordt verkocht via een automaat die in uw zaak staat?
Lees meer

CONTROLE EN GESCHILLEN - BTW-CONTROLE - 15.11.2023

Mag de fiscus bij een controle zelf kasten openen?

Een vennootschap krijgt een btw-controle. Tijdens dat bezoek openen de controleurs zelf kasten en doorzoeken ze vuilnisbakken. Volgens de vennootschap zijn ze daarmee hun boekje te buiten gegaan. Wat vond het Hof van Cassatie daarvan?
Lees meer

CONTROLE EN GESCHILLEN - BELASTINGCONTROLE - 02.11.2023

Mag de fiscus zijn controle voortzetten als u dat niet wilt?

Een vennootschap krijgt een btw-controle. In eerste instantie verleent de bestuurder toegang tot de beroepslokalen en zijn woning, maar trekt daarna zijn toestemming in. Mag de fiscus dan zijn controle voortzetten? Wat vond Cassatie daarvan?
Lees meer

BTW-CONTROLE - BEVOEGDHEDEN - 09.10.2023

Btw-controle in uw privé mogelijk?

Een btw-controleur heeft in principe enkel toegang tot uw beroepslokalen, niet tot uw privéwoning. Wat zei het Hof van Cassatie daar onlangs nog over?
Lees meer

BTW - CONTROLE - 30.08.2023

Verlengde verjaringstermijn bij toepassing van de btw-zomerregeling?

Sinds 1 januari 2023 kan het te laat indienen van een btw-aangifte niet alleen een boete opleveren, maar ook de verjaringstermijn verlengen. Als u nu gebruik heeft gemaakt van de btw-zomerregeling (‘btw-faciliteiten’) met betrekking tot de indieningstermijn van uw btw-aangifte voor het tweede kwartaal van 2023, valt u dan automatisch onder de toepassing van de verlengde verjaringstermijn? Eens kijken hoe dat zit...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app