Coronavirus

Recent toegevoegde tips & adviezen

PENSIOEN - 28.05.2020

Uw pensioenfiche ontvangen?

Verzekeraars zijn wettelijk verplicht om de aangeslotenen van een groepsverzekering of IPT op regelmatige basis een overzicht van hun polis te bezorgen. Iedere verzekeraar gebruikt daarvoor echter een eigen document met soms uiteenlopende begrippen en omschrijvingen. Hoe begrijpt u uw pensioenfiche correct? Welke uitkering mag u op het moment van uw pensioen verwachten?
Lees meer

BTW - AFTREKBAARHEID - 27.05.2020

Btw om uw woning af te schermen

Onbeslagbaarheid? Ja, voor uw gezinswoning is dat mogelijk. In uw eenmanszaak is uw privévermogen immers niet afgescheiden en staat u m.a.w. met heel uw vermogen in voor alle schulden die u maakt, dus ook uw beroepsschulden. Mocht u dan als zelfstandige failliet gaan, dan zal de curator al uw eigendommen te gelde kunnen maken om uw schuldeisers te kunnen betalen. In het ergste geval kunt u dus ook uw woning kwijtraken... ...
Lees meer

CORONAVIRUS - ACTUALITEIT - 27.05.2020

Meer mogelijkheden met win-winlening

Heeft ook u door de coronacrisis nood aan extra kapitaal, dan is de win-winlening misschien wel nuttig voor u. Het kader rond de Vlaamse win-winlening zal uitgebreid worden...
Lees meer

GOED OM TE WETEN - SUBSIDIES - 27.05.2020

Coronasteun bij werken na pensioen(leeftijd)?

Half overbruggingsrecht. Misschien heeft u uw pensioen al opgenomen maar zet u nog een beperkte activiteit als arts of tandarts verder? Ook ú heeft recht op het overbruggingsrecht in maart, april en/of mei, als u aan de voorwaarde (van minstens zeven dagen sluiting) voldeed. De reglementering zegt echter dat het dan om slechts een half overbruggingsrecht gaat, zijnde € 645,85 of € 807,05 per maand (naargelang van geen/wel persoon ten laste). Hetzelfde geldt zelfs in het geval dat u als 65-plusser bent blijven doorwerken en nog geen pensioen aangevraagd heeft. ...
Lees meer

MEDISCH RECHT - 27.05.2020

Opvorderen tegen corona is niet meer

Na fel protest werd het zgn. opvorderings-KB waarmee zorgmedewerkers opgevorderd konden worden in de strijd tegen COVID-19, weer ingetrokken. Wat hield dit KB, dat ook voor huis- en ziekenhuisartsen gold, in?
Lees meer

PATIËNTENWENKEN - LOONTREKKENDEN - 27.05.2020

Wat als COVID-19 een beroepsziekte is/wordt?

Stel, een patiënt werd besmet met COVID-19 en denkt dat dit op zijn werk gebeurd is. Omdat hij na drie maanden nog altijd ademhalingsproblemen heeft, raadt zijn vakbond aan om een aanvraag in te dienen om dit als een beroepsziekte te laten erkennen. Kan dat dan en wat zou het voordeel daarvan zijn?
Lees meer
Coronavirus

Meest gelezen tips & adviezen

SOFTWARE & DIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 01.04.2020

Van thuis uit samenwerken, geen punt met deze tools

Door het coronavirus werken veel werknemers noodgedwongen thuis. Gelukkig is thuiswerken niets nieuws en zijn er volop gratis toepassingen, waarmee u op afstand kunt samenwerken, plannen, overleggen en vergaderen.
Lees meer

CONSUMENT - CONSUMENTENINFO - 01.04.2020

De juiste informatie in coronatijden

In tijden van corona en economische onzekerheid is het belangrijk dat u zich goed informeert. Deze websites zetten u op weg.
Lees meer

SOCIAAL STATUUT ZELFSTANDIGE - ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 24.03.2020

Recht op een uitkering als zelfstandige door coronacrisis?

Stel, u werd zelf ziek door het virus of u moest er uit voorzorg even tussenuit waardoor u ook een tijdlang niet kon werken... Welke uitkering kunt u dan genieten? En wat als u uw zaak moet sluiten?
Lees meer

Cookiebeleid