Kleinhandel & Horeca - Actualiteit

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW-TARIEF - 6% BTW - 08.04.2020

Van resto naar afhaal, wat met de btw?

Door de verplichte coronasluiting schakelt u als restaurant tijdelijk over op meeneemgerechten. Wat is er dan inzake btw vooral van belang?
Lees meer

RECHT - VLAAMSE CORONAPREMIE - 26.03.2020

Vlaamse corona-hinderpremie als u moet sluiten

Premie als u moet sluiten. Door de coronamaatregelen moeten sommige bedrijven verplicht volledig de deuren sluiten. Om hen financieel te ondersteunen, werd in Vlaanderen de corona-hinderpremie in het leven geroepen. Die is cumuleerbaar met de overbruggingsuitkering. Hoeveel precies? U krijgt onmiddellijk een eenmalige premie van € 4.000. Indien u na 21 dagen uw zaak nog gesloten moet houden, krijgt u een bijkomende vergoeding van € 160 per dag. ...
Lees meer

HANDELSHUUR - HUURPRIJS - 26.03.2020

Uw zaak sluit, dan nog huur te betalen?

Horecazaken en sommige winkels moeten verplicht sluiten wegens corona. Moet u als handelshuurder dan nog de huur betalen? Hoe zit dat precies in elkaar?
Lees meer

FISCAAL - CADEAUBONNEN - 24.03.2020

Uw waardebonnen promoten voor na de coronacrisis!

Als ondernemer zijn het momenteel moeilijke tijden en moet u creatief op zoek naar inkomsten. Inspelen op het solidariteitsgevoel en (online) waardebonnen van uw zaak promoten om na de crisis bij u te komen kopen, kan dan een piste zijn. Hoe zit dat ook alweer fiscaal en btw-technisch gezien met zulke bonnen?
Lees meer

ACTUALITEIT - BOEKHOUDING - 13.02.2020

Betalingen afronden op 5 eurocent: hoe zit dat precies?

Sinds 1 december 2019 moet u cashbetalingen afronden op 5 eurocent. Moet u dit ook doen in het geval dat een professionele klant cash betaalt? Mag u niet-cashbetalingen voortaan ook afronden? Hoe verwerkt u dat op uw kassaticket of factuur? Hoe zit dat met de btw? En hoe verwerkt u dat alles in uw boekhouding?
Lees meer

MILIEU - VARIA - 09.10.2019

Hoe zit het met plastic zakjes in Vlaanderen?

Na een verbod op plastic zakjes in Wallonië en Brussel, is dit nu ook in Vlaanderen aan de orde. Wat is er voor u als middenstander of marktkramer precies van belang? Wat wijzigt er in 2020 nog voor Brussel en Wallonië?
Lees meer

Cookiebeleid