Personeel - Afwezigheden

Recent toegevoegde tips & adviezen

ZIEKTEVERZUIM - 27.03.2020

Coronavirus: hoe als werkgever het best aanpakken?

Hoe pakt u de corona-epidemie het best aan op de werkvloer? Is de werkgever verplicht om maatregelen te nemen? Wat kunt u ondernemen als een collega die ziek is, toch op het werk verschijnt of niet uit vakantie kan terugkeren naar België? Kan de werkgever eisen dat een collega die naar besmet gebied gereisd is, toch thuisblijft of bewijst dat hij niet ziek is?
Lees meer

ARBEIDSONGEVALLENVERZEKERING - 27.03.2020

Een ongeval bij thuiswerken door corona?

Verzekeraar kon erg lastig doen... In geval van een ongeval tijdens thuiswerk had de arbeidsongevallenverzekeraar al snel de neiging om te denken: De werknemer zal wel gevallen zijn terwijl hij de was ophing; hij was dus niet aan het werk. Voor de werknemer kon het dan moeilijk zijn om te bewijzen dat hij op dat moment wél aan het werk was. ...
Lees meer

VAKANTIE - 27.03.2020

Hoe nog vakantie behouden voor na de coronacrisis?

De voorbije weken waren er wellicht ook bij u werknemers die door de coronacrisis en de sluiting van de scholen, vakantiedagen ‘opgeofferd’ hebben om bij de kinderen te blijven. Als die vakantiedagen eerst voor later op het jaar bedoeld waren, welke oplossingen zijn er dan om de komende weken nog te overbruggen?
Lees meer

TIJDELIJKE WERKLOOSHEID - 27.03.2020

Tijdelijk werkloos door corona: wat brengt dat op?

Als u ook (een deel van) uw werknemers in werkloosheid heeft moeten zetten ingevolge een sluiting (van een afdeling) wegens de coronacrisis, is de kans reëel dat u vragen krijgt als “Hoeveel ga ik nu ‘verdienen’?”. Even kijken hoe dit werkt...
Lees meer

VAKANTIEGELD - PROVISIES - 27.02.2020

Circulaire bevestigt provisies vakantiegeld 2020

Voor het vakantiegeld dat u in 2020 moet betalen voor de prestaties van 2019, mag uw boekhouder een provisie aanleggen. Voor de boekjaren die afsluiten vanaf 31 december 2019, werd al langer aangekondigd dat het om dezelfde percentages als de vorige twee jaren (2019 en 2018) zou gaan. Dat werd nu ook officieel bevestigd door de fiscus in een recent gepubliceerde circulaire (circ. 2020/C/31, 17.02.2020) . ...
Lees meer

OUTPLACEMENT - 03.02.2020

Outplacement ten laste van Sociaal Fonds PC 200: volg de correcte procedure!

Welke werknemers hebben recht op outplacement? Wanneer mag u in ruil voor dat outplacement 4 weken loon van de verbrekingsvergoeding aftrekken? Wat zijn de regels als uw collega een opzegtermijn presteert of als het bedrijf tijdens die opzeg alsnog het contract verbreekt? Met welke aandachtspunten moet u rekening houden wanneer u de kosten van het outplacement ten laste kunt leggen van het Sociaal Fonds van PC 200?
Lees meer
Personeel - Afwezigheden

Meest gelezen tips & adviezen

PRIVACY - ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 20.01.2020

Wat mag u (niet) meedelen bij een langdurige ziekte?

Stel, iemand zal lang afwezig zijn door een ernstige ziekte, bv. kanker. Dat werd u zo meegedeeld en in het kader van uw ‘open beleid’ wilt u het ook op die manier meedelen aan de rest van het personeel. Waarom is dat geen goed idee?
Lees meer

RVA - DEELTIJDS WERK - 20.01.2020

Terug meer uren bij deeltijds TK en OV?

Werknemers met deeltijds ouderschapsverlof (OV) of tijdskrediet (TK) doen vaak meer uren dan hun (nieuwe)regime voorziet. De RVA kondigde begin 2019 aan streng te zijn, maar neemt nu gas terug. In welke zin?
Lees meer

OUDERSCHAPSVERLOF - 03.02.2020

Moet u uw niet-akkoord voor de 1/10-formule motiveren?

Sinds 1 juni 2019 kunnen voltijdse werknemers ook volgens een formule van 1/10 ouderschapsverlof nemen. Voor die formule hebben ze echter het akkoord van de werkgever nodig. Als u dat akkoord zou willen weigeren, moet u dat dan ook motiveren? Of zegt u gewoon neen en is daarmee de kous af?
Lees meer

Cookiebeleid