Vastgoed - Milieu

Recent toegevoegde tips & adviezen

VLAAMS GEWEST - ENERGIEPRESTATIEREGELGEVING - 22.11.2019

Vlaamse spelregels dubbelglas en dakisolatie versoepeld

Vanaf 2020 is zoals u wellicht weet dakisolatie in principe verplicht voor Vlaamse woningen en gaat de eerste stap in voor de verplichting van dubbelglas. Wat is precies het risico en wanneer kunt u daar mogelijk nog aan ontsnappen?
Lees meer

VERKOOP - ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT - 21.10.2019

Een energieprestatiecertificaat nodig bij verkoop of verhuur?

U weet dat er een energieprestatiecertificaat nodig is voor het verkopen of verhuren van woningen. Welke verschillen bestaan er nu weer tussen de gewesten en wat is er nieuw vanaf 2020?
Lees meer

MILIEU - VARIA - 09.10.2019

Hoe zit het met plastic zakjes in Vlaanderen?

Na een verbod op plastic zakjes in Wallonië en Brussel, is dit nu ook in Vlaanderen aan de orde. Wat is er voor u als middenstander of marktkramer precies van belang? Wat wijzigt er in 2020 nog voor Brussel en Wallonië?
Lees meer

VLAAMS GEWEST - ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT - 17.06.2019

EPC-attest voor appartement én gemene delen?

EPC-attest momenteel enkel verplicht voor appartementen. Tot nu toe is het in Vlaanderen zo dat een energieprestatiecertificaat enkel nodig is voor de appartementen en niet voor de gemene delen van het gebouw. Nochtans is het bv. als kandidaat-koper van een appartement nuttig om te weten of bv. het dak wel voldoende geïsoleerd is. ...
Lees meer

STOOKOLIETANK - BODEM - 23.05.2019

Een nieuw fonds dat tussenkomt bij lekkende mazouttank

Stookolietanks hebben soms lekken die de bodem verontreinigen. In dat geval kunt u in de drie gewesten binnenkort een tegemoetkoming bekomen om de grond te reinigen. Hoe zit dat?
Lees meer

BODEMATTEST - BODEMVERONTREINIGING - 17.05.2019

De grond is verontreinigd door een stookolietank, wat dan?

Stookolietanks gaan soms lekken en daardoor raakt de grond verontreinigd. Voor de eigenaar brengt dat dikwijls hoge kosten met zich mee. Binnenkort is er echter een stookoliefonds dat in zo’n geval kan tussenkomen. Hoe zit dat?
Lees meer

Cookiebeleid