Personeel - Actualiteit

Recent toegevoegde tips & adviezen

GROEPSVERZEKERING - 26.06.2020

Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor uw groepsverzekering?

Wat gebeurt er met uw groepsverzekering als u en uw collega’s tengevolge van de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn? Wat zijn de nadelige gevolgen als u de premiebetaling schorst? Mag het bedrijf de persoonlijke bijdrage zelf dragen, als u de polis toch ongewijzigd verderzet? Welke mogelijkheden zijn er om die persoonlijk bijdrage toch te verrekenen met het loon van de werknemers?
Lees meer

STUDENTENARBEID - 26.06.2020

Regels studentenarbeid nu versoepeld?

Met welke regels moet u rekening houden wanneer u in de onderneming een student wilt tewerkstellen? Wat zijn de voordelen van een studentenovereenkomst op fiscaal en sociaal vlak? Wie mag als student werken? Welke beperkingen gelden er qua duur van de studentenarbeid? In welke mate zijn die regels nu naar aanleiding van de coronacrisis versoepeld?
Lees meer

CORONAVIRUS - ACTUALITEIT - 19.06.2020

Coronalockdown en thuiswerk: fiscale gevolgen?

Tegenwoordig spreken we van een ‘lockdown light’ en lijkt het gewone leven weer stilaan vorm te krijgen. Niettemin is thuiswerk toch nog steeds zeer courant. Hoe kijkt de fiscus echter naar al dat thuiswerk?
Lees meer

WOON-WERKVERGOEDING - PC 200 - 18.06.2020

Nieuw in PC 200: fietsvergoeding van € 0,10 per km

Vanaf 1 juli 2020 treedt in PC 200 een fietsvergoeding van € 0,10 per km in voege. Welke gevolgen heeft dat voor bedienden die met de fiets naar het werk komen? Stel dat u vroeger meer, lees: het fiscale maximum, of integendeel minder, lees: hetzelfde bedrag als voor de auto, betaalde...
Lees meer

ONTSLAG - 18.06.2020

Hoe op kosten van een opzeg besparen?

Stel, u kunt niet anders dan iemand te laten afvloeien en de relatie laat nog toe om in beider belang financieel te optimaliseren. Hoe kunt u tot 30% besparen?
Lees meer

SOCIALE VERKIEZINGEN - 18.06.2020

Kiezerslijsten nog bruikbaar na opschorting?

De kiezerslijsten voor de sociale verkiezingen van 2020 moest u al opstellen in februari (dag X). Door de opschorting tot wellicht november ligt er nu een lange periode tot (de nieuwe) dag Y. Wat met wie intussen in en uit dienst getreden is?
Lees meer
Personeel - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

BEDRIJFSWAGEN - 24.04.2020

Goed (fiscaal) nieuws over firmawagen

Het zag ernaar uit dat de CO2 -uitstoot van de firmawagens fors zou stijgen vanaf 2021 (door de zgn. WLTP-methode). Uit een recent bericht van de fiscus blijkt nu echter dat dit toch nog meevalt. Wanneer is dat zo?
Lees meer

FISCAAL - ONKOSTENVERGOEDING - 10.04.2020

Thuiswerk in coronatijden: wat met telewerkvergoedingen?

U werkt met personeel dat dezer dagen noodgedwongen van thuis uit moet werken. Kunt u hen dan daarvoor ook een (hogere) telewerkvergoeding geven en mag u uzelf als zaakvoerder ook die onkostenvergoeding toekennen?
Lees meer

KOSTENVERGOEDINGEN - 24.04.2020

RSZ indexeert bureauforfait op 1 april 2020

Wat is het? Van kaderleden of handelsvertegenwoordigers wordt vaak verwacht dat zij ook thuis nog werk verrichten, bv. teleconferenties buiten de werkuren, afspraken ‘s avonds of in het weekend, enz. Dergelijke werknemers vergoedt men vaak met een kostenforfait dat de periodieke kosten voor de inrichting en het gebruik van een bureau thuis moet compenseren, o.a. verwarming, elektriciteit, bureaumateriaal, enz. ...
Lees meer

Cookiebeleid