Alle domeinen

2016 - Juli

VASTGOED - VRUCHTGEBRUIK - 07.07.2016

Hoe uw vruchtgebruik fiscaal veilig waarderen?

Koopt uw vennootschap het vruchtgebruik van een pand, dan is een correcte waardering van dat vruchtgebruik cruciaal. In een nieuw rulingontwerp geeft de fiscus zelf aan hoe u dat voortaan op een fiscaal veilige manier kunt doen...

BEROEPSKOSTEN - ONKOSTENVERGOEDING - 07.07.2016

Verplicht een ruling nodig voor uw onkostenvergoeding?

Sinds 1 mei 2016 is alleen nog de Rulingdienst bevoegd zo u zekerheid wilt over uw onkostenvergoeding of die van uw werknemers. Oei, wat is dat allemaal? Is zo’n ruling nu verplicht en wat als u met uw lokale controleur een akkoord heeft?

SCHENKING ONDER LAST - 07.07.2016

Alternatief voor voorbehoud van vruchtgebruik?

Een schenking met voorbehoud van vruchtgebruik voor een Nederlandse notaris kan niet meer belastingvrij. Bestaat er een valabel én fiscaal vriendelijk alternatief waarmee u hetzelfde resultaat bereikt? Waarop moet u letten?

VASTGOED - WOONFISCALITEIT - 07.07.2016

Fiscale gevolgen voor uw kind als u een pand schenkt?

Onroerend goed schenken is eindelijk betaalbaar geworden en dus wilt u het liefst nog dit jaar uw buitenverblijf aan uw kind schenken. Heeft dat dan ook fiscale gevolgen op de toekomstige woonbonuslening van uw kind?

BEROEPSKOSTEN - AFTREKBAARHEID - 07.07.2016

Zijn aan- en verkoopkosten van aandelen aftrekbaar?

Een vennootschap trekt de kosten om aandelen te kopen af als beroepskosten, maar de fiscus weigert dat. De winst bij de verkoop van die aandelen is immers belastingvrij! Wat is dat allemaal en wat zei de rechter daarvan op 07.06.2016?

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GEWAARBORGD INKOMEN - 07.07.2016

Premies niet afgetrokken, maar uitkering toch belast?

U of uw vennootschap trekt de premies van een verzekering gewaarborgd inkomen niet af als beroepskosten zodat een uitkering ervan ook belastingvrij is. Dat klinkt logisch, maar klopt dat wel? Wat zei de minister daarover op 27.04.2016?

DIVIDEND - ROERENDE VOORHEFFING - 07.07.2016

Al die tarieven roerende voorheffing...

Voor een dividenduitkering uit uw vennootschap zijn tegenwoordig heel wat tarieven roerende voorheffing mogelijk! Raakt u er nog wijs uit?

BESTUURDER - BEZOLDIGING - 07.07.2016

Uw vergoeding als vzw-bestuurder