Alle domeinen

2011 - Februari

E-MAIL - BEVEILIGING - 28.02.2011

Verberg uw e-mailadres achter een url


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 28.02.2011

LinkedIn helpt u met uw cv


SOFTWARE - BROWSER - 28.02.2011

Plug-ins voor Opera en Safari

Één van de redenen waarom Firefox zo populair is, is het bijna eindeloze aanbod van goede (en gratis) add-ons voor de browser, maar ook als u Safari of Opera gebruikt, kunt u add-ons installeren. Welke zijn de moeite waard?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 28.02.2011

Verwelkom bots met een sitemap

Zoekmachines zoals Bing of Google doorzoeken uw website volautomatisch met behulp van programma’s: spiders of bots genoemd. U kunt deze helpen om sneller alle relevante webpagina’s op uw site te vinden.

TELEFONIE - GSM & SMARTPHONE - 28.02.2011

Welkom in de Android Market

De iPhone is een succes, maar de Android-smartphone heeft inmiddels wereld­wijd een groter marktaandeel. Dat heeft hij o.a. te danken aan het uit­gebreide aantal apps en de vernieuwde Android Market. Ook interessant voor u?

CULTUUR & WETENSCHAP - KUNST & MUSEA - 28.02.2011

Een culturele trip met Google

Met Google Street View kon u al langer op straatniveau navigeren langs foto’s in bepaalde steden. Nu is er het gelijkaardige Google Art Project, dat u rondleidt in een aantal musea. De moeite waard?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 28.02.2011

Tools voor uw bureaublad

Is het bureaublad van uw pc een nogal wanordelijke verzameling van bestanden, documenten, snelkoppelingen, enz.? Met deze vijf tips zorgt u voor meer orde op uw desktop...

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 28.02.2011

Extra mogelijkheden voor Outlook

Microsoft Outlook - onderdeel van Office - is een populair en uitgebreid p­rogramma voor e-mail, agenda, contactpersonen, takenlijstjes, enz. Toch kunt u het programma nog uitbreiden met enkele add-ons. De moeite waard?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 28.02.2011

Google Docs wordt steeds beter te gebruiken

Twijfelt u nog om met Google Docs uw documenten online te beheren en te be­wer­ken? Misschien wordt u overtuigd door deze tips om de (nieuwe) mogelijk­heden van Google Docs beter te gebruiken.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 28.02.2011

Pushmail op uw smartphone

Pushmail was lange tijd het voorrecht van BlackBerry, maar tegenwoordig kunt u ook op andere smartphones pushmail gebruiken. We zetten de mogelijkheden op een rijtje...

WEBDIENSTEN - PERSOONLIJKE STARTPAGINA - 28.02.2011

Uw persoonlijke landingspagina

Vroeger telde u online pas echt mee als u uw eigen homepage of blog had. In het Web 2.0-tijdperk heeft u alleen nog maar een persoonlijke ‘landingspagina’ nodig. Wat is dat en hoe begint u eraan?

ONTSPANNING - MUZIEK - 28.02.2011

Hulp bij uw muzikale zoektocht

Als muziekliefhebber blijft u graag op de hoogte van nieuwe releases van uw favoriete artiesten of bands. Welke webdiensten helpen u hierbij en welke sites helpen u om nieuwe muziek te ontdekken?

CONSUMENT - ONLINE WINKELEN - 28.02.2011

Nieuwe en nuttige e-shops

Elke maand worden er in ons land maar liefst zo’n 90 ­nieuwe webwinkels opgericht. Wij zochten voor u enkele interes­sante nieuwkomers uit...

GOED OM TE WETEN - NOTARIS - 23.02.2011

In Maastricht schenken ‘op afstand’


GOED OM TE WETEN - PENSIOENSPAREN - 23.02.2011

Trekt uw bankier uw pensioensparen op?


BELEGGEN - FONDSEN - 23.02.2011

Hoe houdt u meer dividenden over?

Momenteel raden bankiers buitenlandse aandelen aan met een hoog dividend. Het vervelende is echter dat u in de meeste gevallen twee keer RV betaalt, waardoor u netto maar 50% van het dividend overhoudt. Is er een andere optie?

PRIVÉ - SCHENKING - 23.02.2011

De schoonfamilie eeuwig ‘buitenhouden’?

Doet u als ouder een schenking aan bv. uw gehuwde dochter, dan ziet u het geschonken goed niet graag in de huwelijksgemeenschap belanden. Hoe zorgt u ervoor dat dat niet kan? Doet u dit dan het best zonder beperking in de tijd?

PATIËNTENWENKEN - ARBEIDSONGEVAL - 23.02.2011

Conflict met de verzekeraar, toch nog een inkomen?

Stel, u vindt dat een arbeider na een arbeidsongeval nog drie weken langer moet wachten om het werk te hervatten, terwijl de raadgevend geneesheer vindt dat dit nu al kan. Zit die arbeider dan drie weken zonder inkomen?

AUTO - BEROEPSKOSTEN - 23.02.2011

Zijn de kosten van een auto-ongeval aftrekbaar?

Stel, u heeft een auto-ongeval tijdens een privé-uitstap. Zijn de herstellings­kosten van de auto (of de franchise van de verzekering) dan niet aftrekbaar als beroepskosten? Hoe zit het als u een vergoeding van de verzekering krijgt?

GRONDIG ONDERZOCHT - NOMENCLATUUR - 23.02.2011

Zijn bijzondere eisen ook dringende prestaties?

De nomenclatuur bevat een speciaal nummer voor ‘dringende’ raadplegingen door een huisarts na 21 u. Stel, een patiënt belt u om 20 u. en komt langs om 21.30 u. Mag u dan dit extra nummer aanrekenen? Een recent vonnis licht toe...

RIZIV-INSPECTIE - VOORSCHRIJVEN - 23.02.2011

Nieuwe, hogere percentages goedkoop voorschrijven

Sinds begin dit jaar gelden er veel hogere percentages dan vroeger inzake goedkoop voorschrijven. Voor welke (tand)artsen geldt dit? Wat riskeert u als u het voorgeschreven percentage niet haalt?

ACCREDITERINGSFORFAIT - 23.02.2011

Nog een circulaire over ficheprobleem

In een recente circulaire geeft de fiscus zelf aan dat de accrediteringsforfaits van iemand met een BVBA belast moeten worden in die BVBA. Biedt dit u hulp?

BUROTICA - INTERNET - 23.02.2011

Valt u in herhaling?


PENSIOEN - GROEPSVERZEKERING - 23.02.2011

Een VAPZ en/of een groepsverzekering?

Van het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) wordt vaak gezegd dat het fiscaal gezien zeer interessant is. Wat als u al een groepsverzekering heeft lopen in uw vennootschap? Waarvoor kiest u dan het best?

ADVIESHOEK - NALATENSCHAP - 23.02.2011

Vooraf een ‘deal’ sluiten over een nalatenschap?

Volgens cassatie is het sluiten van een overeenkomst over een nalatenschap die nog moet openvallen niet absoluut nietig. Wat betekent dat nu in de praktijk? Wanneer is zo’n overeenkomst aangewezen?

BELASTINGEN - AUTOKOSTEN - 23.02.2011

Mag uw nieuwe auto blitser zijn van de fiscus?

In de nasleep van het autosalon laat u zich verleiden om een nieuwe auto te kopen die toch wel een stuk duurder is dan uw vorige wagen. Kan de fiscus dan problemen maken over de fiscale aftrek? Hoe vermijdt u discussies?

VASTGOED - KOSTEN - 23.02.2011

Besparen met de lening op uw privé-/beroepspand!

Met Batibouw voor de deur wenst u een gemengd pand te kopen. U betaalt een deel met eigen middelen en een deel via een lening. Heeft u dan nog recht op alle fiscale voordelen voor uw woonkrediet? Kunt u daarboven op nog afschrijven?

BELASTINGEN - CONTROLE - 23.02.2011

Geen fiche, dus aanslag geheim commissieloon?

Stel, u heeft een BVBA en u rijdt met een auto van die BVBA. Wist u al dat er dan een fiscale fiche 281.50 inzake het zgn. voordeel van alle aard opgemaakt moet worden? Wat als dat niet gebeurd is? Een recent arrest licht toe...

AUTOKOSTEN - 23.02.2011

Hoeveel heeft u in 2010 ‘verbruikt’?

De gemiddelde brandstofprijzen van 2010 zijn sinds kort bekend. Kunt u wat betreft het gemiddeld verbruik hoger gaan dan wat de autoconstructeur aangeeft?

BELEGGEN - SPAARBOEKJE - 23.02.2011

Wordt u ook al beloond voor uw trouw?

Het is tegenwoordig een trend van de banken om een hoge getrouwheids­premie te geven op spaarboekjes. Is dit echter wel altijd zo interessant als beweerd wordt? Waarop moet u zoal letten?

CRISISMAATREGELEN - 23.02.2011

Crisiswerkloosheid en crisispremie verlengd


LOON - FISCALE FICHES - 23.02.2011

Lening aan een werknemer en de fiscale fiche


UITZENDARBEID - VEILIGHEID & GEZONDHEID - 23.02.2011

Welzijn op het werk van interims in een nieuw kleedje

Sinds 1 januari 2011 moet u ingevolge een update van de Wet op het welzijn op het werk een nieuw model van de werkpostfiche gebruiken voor interims die een ‘risicofunctie’ zullen uitoefenen. Hoe werkt dit en waarop moet u letten?

SUBSIDIES - INSPECTIE - 23.02.2011

Het win-winplan: let op voor overdrijving...

Een werkzoekende aanwerven in het kader van het zgn. win-winplan is relatief goedkoop. De bedoeling is dan wel dat de nieuweling niet in de plaats mag komen van een ontslagen werknemer. Wordt dit effectief gecontroleerd?

WOON-WERKVERGOEDING - 23.02.2011

Voelt ook ú de prijsstijging van de treinen?

De prijzen van het openbaar vervoer stijgen elk jaar op 1 februari. In welke gevallen heeft dit tegenwoordig nog tot gevolg dat ook de verplichte werkgevers­tussenkomst in de woon-werkverplaatsing van het personeel stijgt?

FISCALE FICHES - BEDRIJFSWAGEN - 23.02.2011

Kunt u het ‘VAA firmawagen’ van 2010 nog aanpassen?

Stel, met de opmaak van de fiscale fiches in het verschiet, stelt u vast dat er voor een werknemer (bv. wegens een verhuis) een te klein belastbaar voordeel inzake de firmawagen aangegeven werd in 2010. Kunt u dat nog corrigeren?

ONTSLAG OM DRINGENDE REDEN - 23.02.2011

Opletten als u gehoor geeft aan sociale motieven...

Stel, u gaat in op de smeekbede van een bediende om hem niet te ontslaan om dringende reden en om hem een minimumvergoeding te betalen. Kunt u later nog terugkomen op deze toegeving wanneer de bediende nóg meer blijkt te eisen?

SCHIJNZELFSTANDIGHEID - 23.02.2011

Mag u een zelfstandige medewerker niet controleren?

Wilt u vermijden dat het om schijnzelfstandigheid gaat, dan moet u uw zelfstandige medewerker vrij zijn werk laten organiseren. Wil dit dan zeggen dat u geen enkele vorm van controle mag uitoefenen? Een cassatiearrest licht toe...

LOON - ECOCHEQUES - 23.02.2011

Ook in 2011 nog ecocheques?

Vorig jaar moest u het personeel een ‘opslag’ van € 250 per persoon geven, vaak in de vorm van ecocheques. Geldt dit ook voor dit jaar én daarna?

PERSONEEL - ONTSLAG - 17.02.2011

De ontslagboete voor arbeiders verlengd!


VLAAMS GEWEST - 17.02.2011

Nieuwe Vlaamse ecologiepremie


OFFERTES & CONTRACTEN - OVERHEIDSOPDRACHT - 17.02.2011

Verlenging van de termijn bij een overheidsopdracht…

Bij overheidsopdrachten is het van belang dat u bij vertragingen, bv. door het slechte weer, gepast reageert om boetes te vermijden. Hoe zit dat precies? Wat als de overheid ten onrechte een vertragingsboete inhoudt?

PERSONEEL - AANWERVEN - 17.02.2011

Een jongere tegen optimaal verlaagde loonkost in dienst

Door het zgn. win-winplan kunt u nu voordelig een jongere aanwerven. Gaat het bv. om iemand met een diploma 6de jaar beroeps en/of om uw eerste aan­werving, dan zijn er ook andere kortingen. Hoe combineert u de voordelen optimaal?

VERZEKERINGEN - AUTO - 17.02.2011

Een goedkopere omnium voor uw camionette…

Kocht u een camionette tegen saloncondities, dan bent u nu wellicht op zoek naar een betaalbare omnium. Heeft het daarbij wel zin om te kiezen voor een omnium zonder franchise? Wat is er voor u verder nog van belang?

BANK - LENING - 17.02.2011

Bespaar meer met de lening op uw gemengd pand!

Met Batibouw voor de deur wenst u een gemengd pand te kopen. U betaalt een deel met eigen middelen en een deel via een lening. Heeft u dan nog recht op alle fiscale voordelen voor uw woonkrediet? Kunt u daarboven op nog afschrijven?

AUTO - VERKEERSBELASTING - 17.02.2011

Nog steeds een deel van het eurovignet terug te krijgen?

Sinds 1 januari 2011 is alles inzake verkeersbelasting een bevoegdheid van het Vlaams gewest. Geldt dat effectief ook voor het fameuze eurovignet en kunt u daar nog steeds tot 1/3 van terugvragen? Even kijken hoe het nu precies zit...

FACTUUR - 17.02.2011

Versoepeling factuurvermeldingen?

De fiscus heeft gemeld dat hij soepel zal zijn als bepaalde verplichte vermeldingen op uw factuur ontbreken. Pardon? Wat moet u daarvan weten?

LOON - 17.02.2011

Pas eind 2011 uw bedrijfsvoorheffing betalen?

U wilt wel maandelijks een loon opnemen, maar u wilt de betaling van de bedrijfsvoorheffing daarop zolang mogelijk uitstellen. Wat kunt u dan doen?

DAGELIJKS BESTUUR - ONTSLAG & BENOEMING - 17.02.2011

Denk aan de fiscale gevolgen voor u privé!

U beslist om diverse redenen om uw functie als zaakvoerder/bestuurder neer te leggen, maar u behoudt wel uw aandelen. Welke fiscale gevolgen heeft dit dan voor u privé en geldt het omgekeerde dan ook voor wie het overneemt?

BEDRIJFSLEIDER - BELANGENCONFLICT - 17.02.2011

Als u zakendoet met uzelf…

Uw eenpersoons-BVBA kan leveren aan een andere vennootschap, waarvan u één van de vennoten bent. Is dat een probleem en moet u dan niet opletten met belangenvermenging? Hoe vermijdt u in het voorkomende geval elk risico?

BEDRIJFSLEIDER - SOCIAAL STATUUT - 17.02.2011

Eerste rekening sociale kas: valt precies mee dit jaar?

Inmiddels heeft u wellicht uw eerste ‘factuur’ gekregen van uw sociale kas met het verzoek om die te betalen tegen 31 maart. Mogelijk valt ze dit jaar best mee. Hoe komt dat en betekent dit dat u later nog behoorlijk zal moeten opleggen?

BEDRIJFSLEIDER - BEVOEGDHEDEN - 17.02.2011

Uw bank en bevoegdheidsbeperkingen binnen uw BVBA

Bij de benoeming van een nieuwe zaakvoerder heeft u een aantal bevoegdheidsbeperkingen op papier gezet. Mag uw bank die ‘vertalen’ in een beperkte vrijheid van bankieren? Zijn die beperkingen niet alleen voor intern gebruik?

EXTRALEGAAL PENSIOEN - INTERNE PENSIOENVOORZIENING - 17.02.2011

Eerst vereffenen om uw intern pensioen uit te keren?

Uw boekhouder vertelde u onlangs dat u privé 16,50% belastingen betaalt op de uitkering van uw zgn. interne pensioenbelofte. Is het dan niet beter om uw BVBA op dat moment gewoon te liquideren? Dat kost toch maar 10%...

KORT & KRACHTIG - 17.02.2011

Uiterst interessant om te weten...


TANTIÈME - 17.02.2011

Betaling tantième uitstellen zinloos?

Door een tantième niet direct uit te betalen, kunt u het voordeel ervan in principe nog vergroten. Dat kan echter niet altijd, zei een rechter onlangs. Oeps...

PERSONEEL - ONTSLAG - 17.02.2011

De ontslagboete voor arbeiders: verlengd!


RECHT - BETALING - 17.02.2011

Korting bij contante betaling…


FISCAAL - BTW - 17.02.2011

Geen bediening aan tafel, dus 6% BTW?


RECHT - LEVERING - 17.02.2011

Goederen bij u in consignatie: wat spreekt u af?

Uw leverancier doet u een interessant voorstel rond koopwaren die u niet ­meteen moet aankopen, maar die hij aan u in consignatie wil geven. Welke aandachtspunten houdt u daarbij het best in het oog voordat u daarop ingaat?

PERSONEEL - ALTERNATIEF BELONEN - 17.02.2011

Maaltijdcheques én eten op uw kosten…

Zeker in een horecazaak is het niet ongebruikelijk dat uw werknemers bij u iets te eten krijgen. Mag u dat combineren met maaltijdcheques? Hoe zit die regeling precies in elkaar en wat is er sinds 1 januari 2011 op dat vlak gewijzigd?

RECHT - CAMERA - 17.02.2011

Laat uw bewakingscamera’s maar filmen…

Tot voor kort was het onduidelijk wanneer beelden van een bewakingscamera al dan niet bruikbaar waren. Onlangs sprak cassatie, ons hoogste rechtscollege, zich uit en gaf het over de hele lijn groen licht. Wat is er voor ú van belang?

HANDELSHUUR - HUURHERNIEUWING - 17.02.2011

“Zo goedkoop krijgt u mij er niet uit, beste verhuurder…”

Weigert uw verhuurder om de huur te hernieuwen, dan is het van belang dat hij er een goede reden voor heeft. Sommige rechters waren daar nogal soepel in zodat de verhuurder er vaak goedkoop van afkwam. Cassatie floot ze onlangs terug…

FISCAAL - VENNOOTSCHAP - 15.02.2011

Notionele interestaftrek is lager dan vorig jaar


BELEGGEN - VARIA - 15.02.2011

Hoe veilig zijn uw spaarcenten tegenwoordig?

Sinds 1 januari 2011 is de fameuze bankwaarborg, die inmiddels € 100.000 bedraagt, weer een beetje uitgebreid. Waarover gaat dit ook alweer precies en welk spaarproduct geniet er dan voortaan ook extra bescherming?

PERSONEEL - LOONKOSTEN - 15.02.2011

Hoe zit het met de ecocheques in 2011?

Recentelijk werd er beslist dat u sinds 1 januari 2011 aan werknemers die uit dienst gaan informatie moet geven over de ecocheques waarop ze recht hebben. Is het dan al zeker dat u in 2011 effectief ecocheques moet toekennen?

SUBSIDIES - VLAANDEREN - 15.02.2011

EP+: ecologiepremie (weeral) in een nieuw kleedje…

Sinds 1 februari 2011 zijn de voorwaarden gewijzigd om de Vlaamse ecologiepremie aan te vragen. Voldoet uw aanvraag aan de voorwaarden, dan bent u voortaan zeker dat u die premie krijgt. Wat moet u daarvan onthouden?

RECHT - VARIA - 15.02.2011

Een aangetekende brief via e-mail?

Kunt u een aangetekende brief ook elektronisch ­versturen en ontvangen? Hoe zit dat precies en wat verandert er op dit gebied?

FISCAAL - VRUCHTGEBRUIK - 14.02.2011

Gesplitste eigendom, wie betaalt de verbouwing?

U bezit het vruchtgebruik op een pand en uw kinderen de naakte eigendom. Wie moet er dan wat betalen als u nu een verbouwing wilt doen en waarom is dat dan precies van belang?

MEDE-EIGENDOM - TERRAS - 14.02.2011

Herstellingen nodig aan de terrassen…

Door de winterkou zijn er in veel appartementen herstellingen nodig aan de ­terrassen. Wie betaalt hiervoor, de eigenaar die dat terras gebruikt of de vereniging van mede-eigenaars? Wijzigt de nieuwe wet hier iets aan?

FISCAAL - WOONBONUS - 14.02.2011

Uw verbouwingskrediet fiscaal optimaliseren...

Met Batibouw voor de deur zal u uw gezinswoning verbouwen. Hoeveel moet u dan tegenwoordig lenen om de woonbonus fiscaal optimaal te benutten? Heeft het fiscaal trouwens nog zin om te lenen met vaste kapitaalaflossingen?

FISCAAL - ENERGIEBESPARENDE WERKEN - 14.02.2011

Nieuwe voordeur met dubbelglas aftrekbaar?


VERKOOP - OPSCHORTENDE VOORWAARDE - 14.02.2011

Verkocht als het mag van de vrederechter... ?


FISCAAL - HUURINKOMSTEN - 14.02.2011

Huurherkwalificatie in loon kan voordelig zijn...

Verhuurt u (een deel van) uw gebouw aan uw vennootschap, dan is de huurprijs het best beperkt, zo niet wordt u fiscaal afgestraft... Velen houden dan ook rekening met het maximale huurbedrag, maar is dat wel altijd het interessantste?

MEDE-EIGENDOM - STATUTEN - 14.02.2011

Wat moet er nu precies gebeuren met de statuten?

De nieuwe Wet op de mede-eigendom voorziet dat u als syndicus de statuten aanpast aan de nieuwe wet en die voorlegt vóór 1 september 2011. Hoe zit dat precies? Zijn die wijzigingen dan wel voor iedereen bindend?

WONINGHUUR - HUURDER - 14.02.2011

Volgt u de huurster maar, beste ‘vriendje van’…

Een jongedame huurt uw appartement. Op een dag laat zij het vriendje zitten dat achteraf komen inwonen is. Wordt hij dan automatisch de nieuwe huurder? Wat is er in zo’n geval van belang en hoe reageert u?

MAKELAARSOPDRACHT - 14.02.2011

Wat telt zijn de afspraken op papier!

U heeft er als makelaar alle belang bij om uw opdracht in een ‘goed’ contract te gieten. Dit werd onlangs tot twee keer toe bevestigd door de rechter…

RULINGCOMMISSIE - 11.02.2011

De fiscus die zichzelf controleert?


BEDRIJFSLEIDER - REKENING-COURANT - 11.02.2011

Tarief van kaskrediet vragen op uw rekening-courant?

Wilt u niet dat de interest op uw RC-tegoed geherkwalificeerd wordt in een dividend, dan mag u niet méér vragen dan de zgn. marktrente. Akkoord, maar hoeveel is dat dan? Niet zo lang geleden had een rechter daar een frisse kijk op...

BTW - 6% - 11.02.2011

In 2011 toch nog het 6%-BTW-tarief genieten?

U was te laat met uw formaliteiten voor het 6%-BTW-tarief op nieuwbouw omdat de BTW-kantoren gesloten waren in de eindejaarsperiode. Nu heeft de minister gezegd dat dit geen probleem hoeft te zijn. Wat kunt u nog doen?

BEROEPSKOSTEN - AFTREKBAARHEID - 11.02.2011

Zijn ‘kunst’ en ‘antiek’ aftrekbare kosten?

Koopt uw vennootschap kantoormeubilair, dan kan ze daarop in principe afschrijven. Geldt dat ook voor antiek meubilair of kunstwerken voor bv. uw hal of bureau? De rechtspraak en de fiscus hebben zich daarover recentelijk uitgelaten...

BEDRIJFSLEIDER - BEZOLDIGING - 11.02.2011

Nu toch nog een loon opnemen voor 2010?

U heeft tijdens boekjaar 2010 (bijna) geen loon opgenomen uit uw vennootschap. Volgens een collega is dat echter noch voor u, noch voor uw vennootschap optimaal op fiscaal vlak. Klopt dat en kunt u daar nú nog iets aan doen?

VASTGOED - OPSTAL - 11.02.2011

Verzacht het leed op het einde van het opstalrecht

Uw vennootschap heeft destijds via een opstalrecht een pand gebouwd op uw privégrond. Nu nadert het einde van het opstalrecht en riskeert u privé belast te worden op de waarde van het gebouw. Wat kunt u daartegen doen?

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - BUITENLAND - 11.02.2011

Het fiscale einde van de Frankrijk-route?

Tot voor kort kon u vermijden dat uw extralegale pensioen belast werd door naar Frankrijk te verhuizen. Recentelijk is de Franse wetgeving op het vlak van pen­sioenen echter drastisch gewijzigd... Is dat het einde van de fiscale droom?

AUTOKOSTEN - 11.02.2011

‘Herbeleggen’ in een leasing?

U verkoopt uw ‘oude’ auto met ‘winst’ en u koopt er een nieuwe. Is dat een goede herbelegging om de meerwaarde gespreid te laten belasten? Ook als u least?

ONTSPANNING - MUZIEK - 09.02.2011

Schep orde in iTunes


SOFTWARE - PRINTEN - 09.02.2011

Hoe kunt u een affiche printen?


COMPUTER - PRINTER - 09.02.2011

Snel en efficiënt printen en scannen

Koopt u een printer of all-in-one, dan moet u eerst de meegeleverde cd of dvd installeren voordat u aan de slag kunt. Die cd bevat meestal verouderde stuur­programma’s en installeert veel overbodige software. Hoe kan het beter?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 09.02.2011

Met WebMatrix bouwt u uw eigen site volledig zelf

Meer ervaren websitebouwers ontwerpen graag volledig zelf hun eigen website. Microsoft biedt nu het gratis WebMatrix aan, dat alles bevat om snel aan de slag te gaan.

SOFTWARE - OFFICE - 09.02.2011

LibreOffice: voor nog meer vrijheid

OpenOffice, het gratis alternatief voor Microsoft Office, kende onlangs een afsplitsing: LibreOffice. Die stelde tot voor kort nog niet veel voor, maar nu is er een nieuwe release. Is die interessant?

WEBDIENSTEN - GRAFISCH - 09.02.2011

Ontwerpen met Adobe

Met Adobe Project Rome kunt u allerhande grafische ontwerpen maken: ­brochures, visitekaartjes, digitale portfolio’s en zelfs websites. De moeite waard?

SOFTWARE - WINDOWS - 09.02.2011

Werk nog beter met Windows 7 of Vista

Windows 7 is een stuk beter (en sneller) dan Windows Vista. Met enkele gratis softwarepakketten kunt u echter nog efficiënter aan de slag met Windows 7. Bovendien werken de pakketten ook nog steeds in Windows Vista.

SOFTWARE - BROWSER - 09.02.2011

Waarom geen add-on gebruiken?

Uit een recente studie blijkt dat Firefox bij Europese surfers nu populairder is dan Internet Explorer. Dat komt vooral door de talrijke add-ons die de mogelijkheden gevoelig uitbreiden. Wanneer kunnen die een meerwaarde bieden?

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 09.02.2011

Uw pc nog veiliger met twee security-pakketten

Zowel de gratis virusscanner Microsoft Security Essentials als de gratis update- en patchmanager Secunia Personal Software Inspector heeft een nieuwe versie met meer mogelijkheden. Wat hebben deze pakketten te bieden?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 09.02.2011

Filters activeren bij webmail

Met behulp van e-mailfilters kunt u de verwerking van uw berichtenstroom deels automatiseren. Zo bespaart u tijd en kunt u efficiënter mailen. Gaat dit echter ook bij webmail?

WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 09.02.2011

Breng uw portfolio tot leven

U wilt uw producten of diensten wat boeiender voorstellen. Waarom giet u niet een aantal foto’s in een dynamisch filmpje dat u in uw website integreert? Hiervoor bestaat er een nieuwe webdienst: PhotoSnack. Is die interessant?

COMPUTER - HARDWARE - 09.02.2011

Welke gratis apps voor uw hippe iPad?

Als u een iPad gekocht of gekregen heeft, moet u hem nog ‘vullen’ met nuttige apps. In de ‘App Store’ (op uw iPad zelf of in iTunes op uw pc) is er keuze te over. We stellen een aantal gratis apps voor die goed van pas kunnen komen.

VARIA - VASTGOED - 09.02.2011

Gezocht: professioneel vastgoed

Bent u op zoek naar een nieuwe of extra kantoor- of winkelruimte? Welke websites helpen u?