Alle domeinen

2011 - Januari

NOTIONELE INTERESTAFTREK - 31.01.2011

Tarief inzake notionele interestaftrek verlaagd


CONTROLE & GESCHILLEN - VARIA - 31.01.2011

Wat is de definitie van een ‘geldlening’ nu nog waard?

Recentelijk heeft cassatie voor de tweede keer in korte tijd geoordeeld dat de interest op een betalingsuitstel tóch geherkwalificeerd kan worden in een dividend. Telt de definitie van ‘geldlening’ dan niet meer en hoe wapent u zich?

BTW - BTW-CONTROLE - 31.01.2011

Verhoging voor de Belastingen, maar niet voor de BTW?

Als uw belastingcontroleur een ‘meeromzet’ vaststelt en dat doorgeeft aan zijn collega van de BTW, mag deze laatste die dan zomaar overnemen om u meer BTW te laten betalen? Recentelijk deed een rechter daarover een uitspraak...

BEDRIJFSLEIDER - HUUR - 31.01.2011

Vraag toch maar ‘te veel’ huur aan uw vennootschap...

Verhuurt u aan uw vennootschap (een deel van) een gebouw waarvan u privé samen met uw echtgeno(o)t(e) de eigenaar bent, dan kan het interessant zijn om toch ‘overdreven’ huur te vragen. Hoe zit dat precies?

AUTO & TRANSPORT - AUTOKOSTEN - 31.01.2011

Beste controleur, een Porsche of twee is niet overdreven

U heeft op het autosalon een luxueuze vierwieler gezien die u zou willen kopen, maar u vreest dat de fiscus daarover moeilijk zal doen. Is die vrees gegrond? Recentelijk heeft een rechter zich daarover nog eens positief uitgesproken...

ERVEN & SCHENKEN - SUCCESSIERECHTEN - 31.01.2011

Cassatie ziet geen graten in de ‘sterfhuisclausule’!

U wilt dat uw echtgeno(o)t(e) bij uw overlijden zoveel mogelijk goederen krijgt en daar uiteraard zo weinig mogelijk successierechten op moet betalen. Nu heeft cassatie beslist dat de zgn. sterfhuisclausule daarvoor gebruikt kan worden...

BEROEPSKOSTEN - FICHES - 31.01.2011

Waarop moet u dit jaar letten bij de fiches?

Binnenkort moet u weer de nodige fiches opmaken (de nieuwe richtlijnen zijn al gepubliceerd). Waar moet u zeker aan denken? Bovendien heeft het Grondwettelijk Hof onlangs een uitspraak gedaan over de daaraan verbonden sancties...

INVESTERINGEN - 31.01.2011

Nieuw jaar, nieuwe wetten... ?

De start van een nieuw jaar gaat meestal samen met de wijziging van een aantal fiscale regels. Wat moet u voor 2011 alvast onthouden?

COMPUTER - BEELDSCHERM - 28.01.2011

Zo vermijdt u vermoeide ogen


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 28.01.2011

Facebook en uw foto’s


SOFTWARE - FOTO - 28.01.2011

Hoe kunt u een foto ‘opblazen’?

Sommige foto’s zijn te klein om af te drukken of om weer te geven op een groot scherm. Gelukkig bestaan er tools om ze groter te maken, met behoud van een redelijke kwaliteit. Maar werken ze ook echt?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 28.01.2011

Het web met HTML 5

HTML is tot op heden de belangrijkste codetaal om webpagina’s te bouwen. Bijna alle sites zijn opgebouwd met HTML 4, een standaard die al van 1998 dateert. Intussen wordt er gewerkt aan HTML 5. We geven een korte intro...

COMPUTER - HARDWARE - 28.01.2011

Een all-in-one-pc, ook iets voor u?

Een all-in-one-pc is een desktopcomputer waarvan alle onderdelen achter het scherm verstopt zitten: u ziet dus alleen een monitor. De bekendste all-in-one is de iMac, maar er zijn ook alternatieven. Waarop moet u precies letten?

BEVEILIGING - BACK-UP - 28.01.2011

Uw bestanden bij de online dienst… die u zelf kiest

Er is steeds meer te doen over de ‘cloud’ om o.a. een back-up van uw bestanden online op te slaan. Met het programma Gladinet kunt u nu zelf kiezen bij welke dienst u uw bestanden online bewaart. De moeite waard?

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 28.01.2011

Tijd voor nieuwe (en betere) wachtwoorden

Een voornemen dat iedereen zich zou moeten maken, is om al zijn bestaande wachtwoorden eens kritisch te bekijken. Hoe pakt u dit effi­ciënt aan, zodat het geen al te tijdrovende bezigheid wordt?

SOFTWARE - VIDEO - 28.01.2011

Monteer uw eigen filmpjes

Heeft u een recent digitaal fototoestel, dan kunt u er ook filmpjes mee opnemen. Met de juiste software kunt u die filmpjes op uw computer bewerken, zodat u er iets moois van kunt maken om aan vrienden en familie te laten zien.

NIEUWS - NIEUWSSITES - 28.01.2011

Nieuws over Google News

Google News is een goede nieuwsbron en toch surft u vaker naar de website van uw favoriete krant voor de laatste berichtgeving. Misschien kunnen een aantal (nieuwe) extraatjes u overtuigen?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 28.01.2011

Thunderbird 3.1: uw beste vriend voor e-mail

Het gratis e-mailpakket Thunderbird is al aan versie 3.1 toe. Loont het de moeite om uw oude, vertrouwde Thunderbird te upgraden?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 28.01.2011

Samenwerken via een digitaal prikbord

Bent u op zoek naar een digitaal prikbord, waarop u o.a. bestanden en takenlijstjes kunt plaatsen en delen met anderen? Huddle is een bekende speler op dat vlak. Doet die het echter beter dan een eenvoudiger alternatief zoals Stixy?

WEBDIENSTEN - VARIA - 28.01.2011

Online een evenement organiseren

Organiseert u een evenement (seminar, opleiding, quizavond, …), dan is het handig om de opvolging van de inschrijvingen uit te besteden. Dat kan zelfs volledig online. Wij testten voor u twee diensten uit: Fikket en Amiando.

ZAKELIJK - JOBS - 28.01.2011

Zo zorgt u voor een goed cv

Uit een recente studie blijkt dat rekruteerders nog steeds de voorkeur geven aan een cv of motivatiebrief. Welke websites kunnen helpen?

BELEGGEN - SPAARBOEKJE - 27.01.2011

Hoe veilig zijn uw spaarcenten nog?

Wat valt er sinds 1 januari 2011 allemaal onder de waarborg van € 100.000? Welke bescherming biedt het Fonds u in 2011? Geldt dat ook voor uw Tak 21-spaarverzekering?

RECHT - (VER)BOUWEN - 27.01.2011

Ook RSZ inhouden bij een aannemer zonder personeel?

Uw collega werkte met een aannemer zonder personeel en keek bij de betaling dan ook enkel na of die fiscale schulden had. Wanneer moet u dit controleren? Geldt dat voor alle werken? Ook voor de werken aan uw gemengd pand?

VERZEKERINGEN - BRAND & DIEFSTAL - 27.01.2011

De expert van de verzekering is niet gul…

Zit u met storm- of waterschade aan uw woning of kantoorgebouw, dan zal een expert van uw verzekeraar de schade komen opmeten. Wat als die expert bepaalde schadeposten laag inschat? Kunt u daar iets tegen ondernemen?

VLAAMS GEWEST - ONROEREND GOED - 27.01.2011

Vrijgesteld van bouwvergunning, maar enkel privé?

Sinds 1 december 2010 heeft u in Vlaanderen minder snel een bouwvergunning nodig. Geldt dat alleen voor werken in en rond uw privéwoning of ook voor uw kantoorgebouw? Wat als uw kantoor deel uitmaakt van uw privéwoning?

FINANCIEEL - AUTO - 27.01.2011

Koopt u de nieuwe auto of is leasen (altijd) beter?

Naar aanleiding van het autosalon denkt u eraan om een nieuwe auto te kopen. Men adviseert u om de auto niet aan te kopen, maar om te kiezen voor een ­leasing omdat dat veel interessanter zou zijn. Is dat wel zo?

VAPZ - 27.01.2011

Uw VAPZ-premie nu volledig storten?

Wie het geld heeft, betaalt volgens zijn verzekeraar het best nu al de volledige VAPZ-premie voor 2011. Klopt dat en geldt dit voor beide formules?

BUROTICA - PC - 27.01.2011

Zoeken op uw eigen computer


TANDARTSENCONVENTIE - 26.01.2011

Tot wanneer hebben tandartsen de tijd?


BELEGGEN - HOLDING - 26.01.2011

Hoe kunt u afkijken van Albert Frère?

Er wordt vaak gezegd dat beleggen in een Belgische holding een relatief ­veilige manier van beleggen zou zijn en dat u uw portefeuille zo onmiddellijk mooi spreidt. Klopt dat wel? Waarop moet u allemaal letten?

PRIVÉ - VERHUUR - 26.01.2011

Is het nu het moment om uw huur te indexeren?

Volgens berichten in de pers is het nu in januari de tijd voor de verhuurders om hun huurovereen­komsten te indexeren. Klopt dat echter wel? Moet die indexering dan uitdrukkelijk voorzien zijn? Hoe zit dat allemaal precies in elkaar?

PATIËNTENWENKEN - PENSIOEN - 26.01.2011

Wie stopt op 57 jaar, zal die nooit een pensioen krijgen?

Stel, een patiënt stopt met werken (als zelfstandige), ook al heeft hij/zij zelfs de zgn. vervroegde pensioenleeftijd (60 jaar) nog niet bereikt. Betekent dit dan dat hij/zij nooit een pensioen zal krijgen, ook niet als hij/zij 65 jaar zal zijn?

FISCAAL - BELASTINGAFTREK - 26.01.2011

Geniet uw vennootschap ook de energieaftrek?

Steeds meer mensen leggen zonnepanelen op hun dak. Doet u dit privé, dan heeft u hiervoor recht op de zgn. energieaftrek. Geldt dat echter ook als uw woning in uw vennootschap zit? Hoe zit het dan?

GRONDIG ONDERZOCHT - BELASTINGCONTROLE - 26.01.2011

Moet de fiscus dan niet van zijn woord zijn?

Na een belastingcontrole is het niet ongebruikelijk dat de fiscus aandringt om een akkoord te ondertekenen. Als u daar niet op ingaat, kan de controleur er dan daarna nog een schepje bovenop doen? Een recente uitspraak licht toe...

ARTSENCONVENTIE - 26.01.2011

Wat met uw RIZIV-contract als u deconventioneert?

U bent arts en u denkt eraan om te deconventioneren voor 2011, ook al omdat het maar één jaar is. Kunt u dan één jaar niets storten in het contract dat gespijsd wordt met de RIZIV-bijdrage? We bekijken dit voor de verschillende contracten.

ARTSENCONVENTIE - 26.01.2011

Tot wanneer hebben artsen de tijd?

De nieuwe conventie voor artsen werd gepubliceerd op 17 januari. Welke houding kunt u aannemen en wanneer moet u daar ook ‘actief’ iets voor doen?

ONTSLAG - OPZEGGINGSTERMIJN - 21.01.2011

Hoe kunt u terugkomen op een gegeven ontslag?

Stel, u heeft een werknemer ontslagen wegens economische redenen, maar zijn opzegtermijn is nog maar halfweg wanneer er al een nieuw, groot order binnenkomt. Kunt u het ontslag dan weer intrekken?

CRISISMAATREGELEN - 21.01.2011

De crisismaatregelen gelden tot eind januari


LOON - INDEXATIE - 21.01.2011

Maaltijdcheque en bedrijfsrestaurant


MAALTIJDCHEQUES - ONKOSTENVERGOEDING - 21.01.2011

Cumul maaltijdcheque en maaltijdvergoeding verboden?

In de wetgeving waarmee de elektronische maaltijdcheque ingevoerd werd, stond er ook dat een maaltijdcheque niet meer gecumuleerd mag worden met een onkostenvergoeding voor eenzelfde maaltijd. Wat houdt dat nu precies in?

PERSONEELSBELEID - BRUGPENSIOEN - 21.01.2011

Op welke leeftijd kan men nu met brugpensioen?

Een aantal jaren geleden werden ingevolge het Generatiepact de brug­pensioenvoorwaarden verstrengd. Is brugpensioen nu effectief pas mogelijk van­af 60 jaar of kan het toch nog altijd op 58 jaar op basis van een sector-CAO?

RVA-UITKERINGEN - GEWAARBORGD DAGLOON - 21.01.2011

Betaalt de RVA nu toch voor sneeuwellende?

Stel, iemand heeft een dag niet gewerkt wegens de sneeuwellende van eind 2010. Volgens een recente interpretatie van het ‘RVA-reglement’ zou hij daarvoor een uitkering kunnen krijgen. Klopt dat? Zo ja, kan hij die nú nog vragen?

VAKANTIEGELD - ONDERBREKING LOOPBAAN - 21.01.2011

Op ouderschapsverlof, dus vakantiegeld betalen?

Stel, een bediende vraagt ‘voltijds’ ouderschapsverlof aan van bv. 1 maart tot 31 mei. Wist u al dat u hem dan reeds in maart zijn (vertrek)vakantiegeld moet betalen? Hoe werkt dit en welke gevolgen heeft dit?

WILLEKEURIG ONTSLAG - 21.01.2011

Ontslag voortaan weer vlugger willekeurig?

Op basis van cassatierechtspraak was het tot nog toe mogelijk om een arbeider te ontslaan wegens een bepaald gedrag, ook al maakte dat gedrag geen fout uit. In een recent arrest kwam het Hof van cassatie daar echter op terug. Wat nu?

RSZ-INSPECTIE - 21.01.2011

Bereid u voor op controles over 2010!

Sinds 01.01.2010 is de bewijslast inzake kostenforfaits omgedraaid. Krijgt u RSZ-inspectie, dan zal het vizier dus op 2010 gericht zijn. Hoe bereidt u zich voor?

VLAAMS GEWEST - VARIA - 21.01.2011

Versoepelde planaanvraag bij grondwerken


VLAAMS GEWEST - VARIA - 21.01.2011

Zonnepanelen: hoe dringend voor uw klant?


OFFERTES & CONTRACTEN - VERTRAGINGSBEDING - 21.01.2011

Sneeuwbuien en overstromingen op de werf…

De bouw lag uitzonderlijk lang stil omwille van de sneeuw eind vorig jaar en de wateroverlast die daar begin dit jaar op volgde. Mag u om die reden uw werken later klaar hebben of riskeert u dan vertragingsboetes?

PERSONEEL - AANWERVEN - 21.01.2011

Kunt u nu een Albanees in dienst nemen?

Op 15 december 2010 verviel de visumplicht voor inwoners uit Albanië, Bosnië en Herzegovina. Betekent dit nu dat u inwoners uit deze landen in dienst mag nemen? Wat als ze zich aanbieden als onderaannemer?

ONROEREND GOED - HUUR - 21.01.2011

Indexatie van de huur op 1 januari? Dat zal wel…

Sinds 2008 zijn heel wat verhuurders ‘vergeten’ om de huur te indexeren. Nu er in de pers kwam dat de index eind december op + 2,6% uitkwam, schieten ze wakker. Hoe reageert u als uw verhuurder sinds 1 januari de huur wil o­ptrekken?

BANK - INVESTERINGSKREDIET - 21.01.2011

Wat bij een vervroegde terugbetaling van het krediet?

Sluit u een (hypothecair) investeringskrediet, dan kijkt u er het best voor uit dat er in het contract geen ‘funding loss’-clausule staat. Waarover gaat het precies en wat is een goed alternatief waarover u met uw bank kunt onderhandelen?

RECHT - LEVERANCIER - 21.01.2011

De machine die u huurde zogezegd door u beschadigd...

U huurt een machine en levert die enkele dagen later volgens afspraak weer in. Kort nadien ontvangt u een factuur voor de herstelling van zogezegd door u veroorzaakte schade. Dat kan toch niet? Neen, bevestigde de rechter...

BTW - VERBOUWING - 21.01.2011

Is het een ‘verbouwing’ of is het een ‘nieuwbouw’?

Uw klant wil zijn handels- of bedrijfspand ombouwen tot een woning. Kan dat als verbouwing tegen 6% BTW of bouwt u aan een nieuwe woning tegen 21% BTW? Wat als er bijgebouwd wordt? De minister verduidelijkte het één en ander...

FISCAAL - BELASTINGCONTROLE - 21.01.2011

Als ze willen, pakken ze u toch... ?

Kan de fiscus uw omzet verhogen door ­enkele tegenberekeningen te doen en daarvan het hoogste bedrag te weerhouden? Neen, zei de rechter onlangs!

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP - VARIA - 19.01.2011

Hoe uw pand interessant uit uw NV halen?

Heeft u een BVBA, dan kunt u het pand dat erin zit onder bepaalde voorwaarden interessant naar u privé halen. Wat echter als u een NV heeft?

AANDELEN - OVERDRACHT - 19.01.2011

Uw kerstcadeaus melden aan uw bank?

Bij wijze van kerstcadeau zijn er aandelen van uw vennootschap in andere ­handen terechtgekomen. Hoe zit dat dan met die fameuze 25%-grens? ­Wanneer moet u iets melden aan uw vennootschap en/of aan uw bank?

EXTRALEGAAL PENSIOEN - GROEPSVERZEKERING - 19.01.2011

Geen extra loon en toch hogere premie aftrekbaar?

U weet reeds dat uw aftrekbare premie groepsverzekering groter is naarmate u meer loon opneemt. Wist u echter dat u, ook zónder effectief meer loon op te nemen, op een eenvoudige manier zelf kunt zorgen voor een grotere premie?

VASTGOEDFINANCIERING - PENSIOENVERZEKERING - 19.01.2011

Kopen met een voorschot of via inpandgeving?

Om de aankoop van een pand privé te financieren, kunt u een beroep doen op uw groepsverzekering of zgn. IPT. In principe kunt u daarbij kiezen tussen een zgn. voorschot en een inpandgeving. Wat kiest u en waarom?

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - EENMALIGE OPERATIES - 19.01.2011

Een inkoop eigen aandelen als alternatief voor loon?

U zal in 2011 minder loon opnemen en ter compensatie voor het verlies aan netto-inkomen verkoopt u een deel van uw aandelen aan uw vennootschap. Is dat een goed idee of zijn er toch ook enkele kanttekeningen?

AANDELEN - OVERDRACHT - 19.01.2011

Nieuwe vennoot moet lenen om uw aandelen te kopen...

U wilt een bijkomende vennoot aan boord nemen, voornamelijk omwille van zijn knowhow. Hij heeft echter niet de nodige centen om zich in te kopen. Mag uw vennootschap of u hem dat geld lenen? Wat is er daarbij van belang?

KORT & KRACHTIG - 19.01.2011

Uiterst interessant om te weten...


PRIVÉ BELASTBARE VOORDELEN - 19.01.2011

Wie betaalt er voortaan het best?

Sinds 1 januari 2011 zijn de privé belastbare voor­delen voor verwarming en elektriciteit opnieuw gestegen. Voortaan toch maar zelf betalen dan of net niet?

HANDELSHUUR - HUURPRIJS - 19.01.2011

Indexatie van de handelshuur op 1 januari? Dat zal wel…

Sinds 2008 zijn heel wat verhuurders ‘vergeten’ om de huur te indexeren. Nu er in de pers kwam dat de index eind december op + 2,6% uitkwam, schieten ze wakker. Hoe reageert u als uw verhuurder op 1 januari de huur wil optrekken?

PERSONEEL - ARBEIDSDUUR - 19.01.2011

Een deeltijdse die beweert dat hij voltijds werkte...

Na zijn ontslag beweert een deeltijdse werknemer opeens dat hij voltijds werkte en hij eist achterstallig loon. Moet u dit ernstig nemen en loopt u werkelijk het risico dat u moet betalen? Recentelijk sprak een rechter zich hierover uit…

HANDELSPRAKTIJKEN - WAARDEBON - 19.01.2011

Straks cadeaucheques voor Valentijn in uw zaak?

Het schenken van allerhande cadeaucheques of -bonnen aan familie en vrienden is meer dan ooit ‘in’. Hoe begint u eraan als u zelf ook cadeaucheques wilt ‘verkopen’? Waar houdt u het best rekening mee?

FISCAAL - BTW - 19.01.2011

Bereken het beroepsmatige gedeelte eens anders… !

Een collega kocht een nieuw zgn. gemengd pand. Om zoveel mogelijk BTW te kunnen recupereren, schatte hij de waarde van het beroepsgedeelte hoog in. De fiscus was het daar niet mee eens. De rechter stond echter aan zijn kant...

HANDELSPRAKTIJKEN - KLANTENKAART - 19.01.2011

Identiteitskaart = klantenkaart, een goed idee?

Een kledingketen werkte zich begin 2011 meteen in de kijker omdat die de elektronische identiteitskaart van de klanten wilde gebruiken als klantenkaart. Is dat mogelijk of gaat dat te ver? Zijn er voor u ook betere alternatieven?

FISCAAL - BTW - 19.01.2011

Houd opendeurdagen mét BTW-aftrek!

De aftrek van BTW op drank en hapjes blijft een discussiepunt, ook al is de rechtspraak in uw voordeel. Is er echt geen manier om die miserie te vermijden?

FISCAAL - SCHENKING - 19.01.2011

In Maastricht schenken ‘op afstand’


ONROEREND GOED - GEMENGD PAND - 19.01.2011

Wat is het ‘voordeel woning’ bij gemengd gebruik?

Woont u gratis in een pand van uw vennootschap, dan wordt u belast op een ‘voordeel woning’. Wordt uw voordeel dan kleiner wanneer u het pand slechts gedeeltelijk privé gebruikt? Hoe wordt dit voordeel precies berekend?

PERSONEEL - LOONKOSTEN - 19.01.2011

Kunt u dan echt niet onder die hogere CO2-taks uit?

Sinds 1 januari 2011 zijn de bijdragen die u betaalt voor de zgn. CO2-taks voor de bedrijfswagens van uw werknemers verhoogd. De RSZ controleert nog steeds heel streng of u de bijdrage betaalt. Kunt u er dan echt niet onderuit?

WONINGHUUR - CONFORMITEITSATTEST - 18.01.2011

Een huurwoning in slechte staat verhuren?

Een huurwoning in slechte staat kunt u niet zomaar verhuren of u kunt als vastgoedmakelaar niet zomaar bemiddelen in de verhuur van een dergelijke woning. Hoe zit dat precies en kunt u daar een mouw aan passen?

VERKOOP - AANKOOPBELOFTE - 18.01.2011

Aankoopbelofte strijdig met handelspraktijken?


REGISTRATIERECHTEN - HUURCONTRACT - 18.01.2011

Wanneer precies is de registratie kosteloos?


FISCAAL - GESPREIDE MEERWAARDEN - 18.01.2011

Uw privé gebruikte appartement als wederbelegging?

Uw vennootschap heeft in 2010 een gebouw verkocht met een pak winst die gespreid belast kan worden. Als herbelegging heeft ze een appartement aan zee op het oog dat echter louter privé gebruikt zal worden. Is dat een probleem?

FISCAAL - WOONBONUS - 18.01.2011

Woonbonus kwijt door aankoop tweede woning?

Op uw gezinswoning loopt er nog een lening waarvoor u de woonbonus geniet. U koopt nu een tweede woning aan. Hoe zit het dan met de woonbonus voor uw eerste woning en levert de lening voor uw tweede woning fiscaal nog iets op?

MEDE-EIGENDOM - VOLMACHT - 18.01.2011

Even overvliegen om de verkoop te regelen?

Een pand in onverdeeldheid wordt verkocht. Moet telkens iedereen opdraven om het compromis en de notariële akte te tekenen of kan er gewerkt worden met een volmacht? Wat als een eigenaar in het buitenland verblijft?

UW RAADSMAN - VERKOOP - 18.01.2011

Kunt u al verkopen of is het wachten geblazen?

Een echtpaar gaat uit elkaar en de man gaat in het kader van de zgn. voorlopige maatregelen elders wonen. Hij komt nu bij u als makelaar langs met de vraag of het pand dat hij samen met zijn ‘ex’ bezit reeds verkocht kan worden...

MEDE-EIGENDOM - STEMRECHT - 18.01.2011

Is een geheime stemming nog wel mogelijk?

De nieuwe Wet op de mede-eigendom legt de algemene vergadering strikte regels op inzake het noteren van de uitslag van de stemming. Hoe gebeurt de stemming voortaan? Is een geheime stemming nog wel mogelijk?

VASTGOEDMAKELAAR - MAKELAARSOPDRACHT - 18.01.2011

Zeven dagen bedenktijd

Als een klant een bemiddelingscontract tekent, heeft hij nog zeven dagen bedenktijd. Hoe worden die dagen echter geteld? Wanneer is uw klant te laat?

SOFTWARE - BROWSER - 14.01.2011

Synchroniseer uw favorieten online

Xmarks was lange tijd onze favoriete dienst om online favorieten te beheren en te synchroniseren tussen meerdere computers. De dienst wordt nu echter (ge­­deelte­lijk) betalend. Wat heeft Xmarks nog te bieden en zijn er alternatieven?

E-MAIL - VARIA - 14.01.2011

Een ‘sociaal’ mailprogramma?


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 14.01.2011

Meerdere adressen op Google Maps


SOFTWARE - WINDOWS - 14.01.2011

Handige trucs en tweaks voor Windows 7

Windows 7 bestaat nu al langer dan één jaar. Met een aantal handige tweaks en trucs zorgt u ervoor dat uw Windows 7-systeem nog beter draait. Installeert of gebruikt u Windows voor het eerst, dan zijn deze tips ook zeker nuttig...

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 14.01.2011

Uw eigen persoonlijke Wikipedia

Wellicht gebruikt u Wikipedia regelmatig voor opzoekingen of uitleg. Stel nu dat u een eigen Wikipedia-server zou willen waarop u allerlei informatie wilt ver­zamelen voor uzelf, uw familie of collega’s…

SOFTWARE - OFFICE - 14.01.2011

Doe meer met MS Word

We gebruiken allemaal Microsoft Word, maar we kennen slechts een klein stukje van alle mogelijkheden. Daarom geven we u een paar handige tips en trucs om sneller te werken.

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 14.01.2011

Bestand gewist? Weg is niet altijd weg!

Heeft u een tijdje geleden een bestand verwijderd en zou u dat nu graag on­gedaan willen maken? Dat kan met een specifieke tool, maar werkt zoiets ook echt? Wij deden de test...

SOFTWARE - BROWSER - 14.01.2011

Tabbladen stapelen in Opera 11 (en andere browsers)

Hoewel Opera vooral succes heeft met zijn mobiele webbrow­ser (o.a. voor Android-smartphones) wordt ook de minder populaire pc-versie verder ontwikkeld. Opera 11 is net uit met een aantal interessante nieuwigheden.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 14.01.2011

Webtools zonder leercurve

Een nieuw jaar gaat gepaard met goede voornemens. Heeft u het plan opgevat om in 2011 de efficiëntie in uw zaak op te drijven? We helpen u met een bloemlezing van eenvoudige webtools...

E-MAIL - MAILING LISTS - 14.01.2011

Haal me van die mailing list

Enkele nieuwsbrieven of mailing lists waarop u geabonneerd bent, interesseren u niet meer. Hoe raakt u ervan af?

VARIA - NIEUWSGROEPEN - 14.01.2011

Google Groups anno 2010

Kent u Google Groups nog, de wat minder bekende dienst waarmee u gemakkelijk met anderen kunt discussiëren of tips uitwisselen over een bepaald thema? Onlangs werd er een nieuwe versie gelanceerd. Is die de moeite waard?

WEBDIENSTEN - VARIA - 14.01.2011

Apps nu ook in uw vertrouwde webbrowser

U heeft misschien al met enige afgunst gezien hoe iPhone-, iPad- en Android-gebruikers op hun toestel handige of leuke apps kunnen gebruiken. Dankzij Chrome Web Apps kunt u die nu ook in uw webbrowser op uw pc gebruiken.

CONSUMENT - ONLINE BETALEN - 14.01.2011

Maestro: ook online beperkt?

In steeds meer webshops kunt u betalen via uw ge­wone bankkaart. Tegelijk werd de Maestro-functie zopas beperkt. Hoe zit dat voor online betalingen?